Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Fotografie-Club
fotomappen weg in Picasa 3
Geplaatst op 18 maart 2019 om 14:15 door Jako

Tijdens het orde scheppen in Picasa heb ik denkelijk ergens op gedrukt. Alle mappen met foto's op 1 map na waren plotseling weg ik krijg ze ook niet meer terug. Ook valt me op dat nieuwe foto's uit mijn afbeeldingen standaard naar picasa in een map geupload werden. nu worden de fotomappen die ik in mijn afbeeldingen staan niet naar picasa geupload. je zou denken dat die mappen dan nog ergens in Picasa zouden moeten staan. Wie kan mij hier iets meer over zeggen?
groet
Jako

5 reacties
HaWee zegt:

Picasa (oud program , niet meer ondersteund door maker) heeft zelf geen mappen met foto's oid.
Je hebt ergens op je computer foto's staan bv in Afbeeldingen in submappen bv vakantie2008 en verjaardag 2017 etc en Picasa kijkt naar al je bestanden en laat die zien op bv datum gesorteerd, jij kunt "mappen" maken zoals bv familie en vakantie etc en daar foto's in stoppen maar wat je in werkelijkheid doet is er een "label" aan hangen dat deze foto bij deze lijst hoort. Dezelfde foto kan in Picasa in 10 verschillende "mappen" staan maar is in werkelijkheid maar één keer aanwezig op je computer in zijn eigen map onder Afbeeldingen. Ook als je in Picasa een foto "bewerkt" bv uitsnede maakt en tekst toevoegd is dit alleen in Picasa en niet echt in de foto in Afbeeldingen. Als je de foto bekijkt met Picasa zie je de aanpassingen omdat er in Picasa een "aantekening" is gemaakt "bij deze foto horen deze aanpassingen" , als je de foto bv met verkenner naar een afdrukcentrale stuurt heb je de wijzigingen er niet in zitten. Om de wijzigingen op te slaan in een complete foto moet je de foto vanuit Picasa apart elders opslaan. Als je deze foto dan opstuurd krijg je wel een afdruk met de wijzigingen er op.
Je foto's zijn er dus nog gewoon, alleen Picasa ziet ze niet en dat kan vele oorzaken hebben.

Je kunt beter overstappen naar een ander programma om je foto's te ordenen, vergelijkbaar met Picasa is het standaard met Windows 10 meegeleverde programma Foto's of Google Foto's .
Hier https://www.seniorweb.nl/thema/foto-en-video#/artikelen/2 staan diverse artikelen zowel over het overstappen van Picasa naar een andere programma als over het werken met die programma's.

18 maart 2019 om 15:26.
HaWee zegt:

aanvulling:
In Picasa kun je onder de instellingen aangeven waar Picasa moet kijken voor nieuwe foto's , dus ofwel alleen de map Afbeeldingen en wat daar onder zit of nog meer mappen als je niet al je foto's onder Afbeeldingen hebt staan. (ik heb op mijn D schijf een map Foto's en daar hangen mijn foto's onder in submappen van jaar etc)
Als je dus per ongeluk hebt gekozen om niet meer in Afbeeldingen te kijken met Picasa dan zie je ze dus niet meer.

18 maart 2019 om 15:41.
RuudM zegt:

De weergave selectie zoals HenkWielink zegt is in te stellen via Extra en dan Mappenbeheer.
Zie plaatje, in mijn voorbeeld staat dat alleen de foto's die onder Afbeeldingen staan getoond worden. Is eenvoudig aan te passen in rechterdeel van venster.
Ruud

18 maart 2019 om 20:03.
Jako zegt:

Het verhaal van Henk was me wel duidelijk. Mij ging het om de mappen met foto's die in Picasa ineens weg waren. Ik moet ergens op gedrukt hebben, maar weet niet waarop. De uitleg van Ruud heeft me wel geholpen. Door het rechter deel aan te passen komen alle foto's weer terug die in mijn afbeeldingen staan.
Ik weet wel niet waar ik op gedrukt heb maar voor mij is het opgelost. Henk en Ruud bedankt.
groet
Jako

20 maart 2019 om 12:01.
RuudM zegt:

Fijn dat het opgelost is met de tips van Henk en mij.
Nog veel plezier met Picasa, het wordt niet meer aangepast maar blijft gewoon bruikbaar.
Bedankt voor het terugmelden.
Ruud

20 maart 2019 om 12:11.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Fotografie-Club?
Fotografie-Club