Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Fotografie-Club
Asahi Pentax Spotmatic
Geplaatst op 8 april 2019 om 11:29 door hoe979

goede morgen en wellicht in deze club een antwoord, advies of tip op mijn vraag; en die gaat over de aanschaf van een digitale spiegelreflex ter vervanging van mijn analoge Pentax apparatuur met 2 extra Takumar lenzen; en de vraag is of met een digitale Pentax body de aanwezige lenzen te gebruiken zijn; of kan ik beter de hele set van de hand doen ?
graag een reactie en groet, Jacques

3 reacties
avatar
Ex-lid zegt:

Onderzoek eens (Google) of het de moeite waard is om de objectieven te behouden en te gebruiken met een adapterring. Vaak is dan de consequentie dat het wel werkt, behalve de electronische instellingen, dus manueel instellen.

8 april 2019 om 11:43.
hoe979 zegt:

adapterring ? ik dacht aan een body met dezelfde lensvatting M 42

8 april 2019 om 12:35.
DirkB zegt:

Lensvatting M42 is het aloude P-draad. Het gebruik daarvan stopte rond 1980, dus t.b.v. hergebruik kom je uit bij een adapter. Bedenk dat daarmee de brandpuntsafstand kan veranderen en zo zijn er nog wat gevolgen zoals nnsa al aangaf. Omdat het vaste lenzen betreft, kan de fotokwaliteit heel goed blijven.
Verder is een analoge camera moeilijk te slijten al vinden beginnende fotografen dit nog wel eens leuk als experiment met 'hoe ging dat vroeger'.
Bij vervanging van de camera: een spiegelreflex is voor de gevorderde fotograaf nog steeds het beste maar veel couranter en bijna net zo goed is de systeemcamera (ook met verwisselbare lens). Verder is de spiegelloze reflexcamera in opkomst.
Wees bij de keuze attent op de sensorgrootte en op het type sensor.

8 april 2019 om 13:30.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Fotografie-Club?
Fotografie-Club