Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Fotografie-Club
Computer + Monitor om optimaal foto's te kunnen ver/bewerken!!
Geplaatst op 25 mei 2019 om 11:56 door JayJay49

Mijn vrouw is foto-freak en verwerkt onze vakantiefoto's tot albums etc. etc. Nu is zij op zoek naar een nieuwe computer met mogelijk los scherm/monitor. We hebben veel foto's van goed Sony-camera's en de mobile telefoons, dus capaciteit is belangrijk, maar ook beelschermkwaliteit en grootte. We denken dan aan maximall 24 inch. Voorlopig denken we aan Windows, maar ook Apple (Mac) is natuurlijk een optie. Op jullie site heb ik geen beantwoorde vragen gevonden over Foto-bewerking. De vraag is mogelijk te algemeen, maar ik hoop dat jullie me op weg kunnen helpen. Mijn vrouw suggereert Asus Vivobook Pro 15 en aparte Monitor Ben Q-SW240 Full HD .........ik heb nog niet gestudeerd op de verschillende opties en hoop dus dat jullie een onderbouwd, vrijblijvend advies kunnen geven!!

De vraag eerst aan Seniorweb gesteld, die mij door verwezen naar deze site/dit forum. Hopelijk kan iemand mij adviseren, danwel verder helpen?? :)

1 reactie
Niekie zegt:

Die Asus Vivobook Pro 15 is wel een fijn plan als het deze betreft. (let op de cijfers achter "pro 15).

V.w.b. Monitor is er volop keuze. Maar Full HD is alweer bijna achterhaald.
Mooi is nu Ultra HD. Bijvoorbeeld deze. (die is wel wat groot, maar vermoedelijk ook wel kleiner beschikbaar.)

En natuurlijk geeft Apple het mooiste scherm en kleuren mengsel, maar als uw vrouw er nog nooit mee heeft gewerkt zou ik het bij Windows houden.

Niek

25 mei 2019 om 19:09.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Fotografie-Club?
Fotografie-Club