Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Fotografie-Club
Foto's van kaart naar Pc
Geplaatst op 19 juni 2019 om 21:29 door Jofotofan

Voor de 1e x gebruik te ik een fotocard van 16GB.
Nu lukt het me niet deze te lezen. Ik lees: plaats een andere schijf of een geschikt medium in USB station!
Wie weet hoe ik mijn foto's er nu afkrijg?

31 reacties
HaWee zegt:

gebruik je een ingebouwde kaartlezer van de computer of een losse kaartlezer die je via usb hebt aangesloten?
Als het een losse kaartlezer is dan probeer eens een andere usb poort

19 juni 2019 om 21:56.
avatar
Ex-lid zegt:

Als je pc een kaartlezer heeft, moet de kaart daarin. Niet in een USB-station.

19 juni 2019 om 21:58.
Jofotofan zegt:
Ik doe de kaart in de kaartlezer en dan gaat het via een snoertje met een 'plugje"sorry ik ben de naam even kwijt. het probleem is volgens mij dat de card 16 GB is en ik gebruik altijd 4GB. Ook staat er op de kaart Extreem maar het is wel een SD kaart zoals altijd. Normaal vertaalt de Pc dat in USB station H Of I of wat dan ook en kan ik gewoon dubbelklikken en daat zijn de foto's. Dat gebeurd nu dus niet .Hij geeft een dat ik er een schijf of een ander iets in moet stoppen????
19 juni 2019 om 22:22.
HaWee zegt:

het kan zijn dat de kaartlezer niet geschikt is om die "Extreme" sd kaart te lezen.
Maar het eerste wat je moet proberen is om het plugje (usb) in een andere ingang te prikken van de computer.
Waarschijnlijk gebruik je nu een aansluiting aan de voorkant, als je erbij kunt probeer eens een plug aan de achterkant van de pc , als dat niet lukt dan een andere (gelijke) plug aan de voorkant
Als dat niet helpt dan een andere kaartlezer die geschikt is voor snelle sd kaarten

19 juni 2019 om 22:27.
Jofotofan zegt:

dat heb ik inmiddels geprobeerd. Ik merk wel dat het héééél lang duurt voor er sowieso iets verschijnt dan dat ik gewend ben. Ik merk inderdaad wel dat de kaart er ook moeilijker in gaat dan anders.Ik weet niet van het bestaan van andere kaartlezers!

19 juni 2019 om 22:32.
vriefoto zegt:

Gebruik een kaart-lees hulpprogramma (Fastone image viewer 6.6 of hoger. Gratis downloaden.) Verbind de camera met een USB kabeltje op de PC of laptop,zet de PC en Camera aan, klik in het programma links boven op het icoontje Camera en volg de instrutructies op Laptop of PC. Succes, Harry

19 juni 2019 om 22:45.
Jofotofan zegt:

Dat ga ik proberen morgen. bedankt vast. Ik zal laten weten als het opgelost is

19 juni 2019 om 22:47.
DirkB zegt:

Als de camera met het kaartje er nog in met de pc wordt verbonden, dan kunnen de foto's m.b.v. de verkenner worden bekeken en overgezet.
De foto's staan op het kaartje doorgaans in de map DCIM.
Misschien horen de foto's bij elkaar, maak dan vóór het overzetten op de pc een map voor deze foto's, bijv. 'Vakantie 2019'.

20 juni 2019 om 06:11.
Jofotofan zegt:

Ik ga aan de slag maar ben echt niet goed met dit soort voor mij ingewikkelde"acties.Mijn toestel is 2 jr oud en bleek in O- Europa gemaakt en daarom kan ik niet rechtstreeks de foto"s downloaden op de PC helaas. Het is een panasonic Lumix DMC FZ 200.
Zijn er mensen bij Seniorweb die goed zijn met foto,s en er evt mee kunnen helpen?

20 juni 2019 om 06:33.
Jofotofan zegt:

Een map heb ik al aangemaakt want een deel van de foto'"s stonden op een 4 GB kaart en dat ging normaal. Het is echt de dikte van deze kaart die problemen geeft in mijn kaartlezer.

20 juni 2019 om 06:35.
Truus zegt:

Is het niet mogelijk om via kabeltje de camera aan de pc te koppelen en zo de kaart uit te lezen? Kaartje dus in de camera laten, pc ziet de camera - als die aan staat - als externe schijf. Handleiding pag 186

20 juni 2019 om 08:27.
Jofotofan zegt:

Ik zit nu in de beschrijving van mijn toestel te lezen. Ik heb de kaart nooit geformateerd. Weet niet eens hoe dat moet. Mijn overleden man deed dat altijd. Op de camera zie ik alle foto

20 juni 2019 om 08:41.
avatar
Ex-lid zegt:
Doorgaans is de SD-kaart bij aankoop geformatteerd. Als de foto’s er wel opstaan is dat in orde. Volg de tips op om fototoestel aan PC te hangen. Voor de pro’s: een nieuwe SD-kaart in het toestel formatteren voor gebruik is altijd aan te bevelen. Achteraf gaan alle foto’s / inhoud verloren.
20 juni 2019 om 09:51.
Jofotofan zegt:

De fotowinkel geeft aan dat het waarschijnlijk komt omdat de kaart niet geformateerd is vantevoren en hij daarom niet uitgelezen kan worden. Wie weet hoe ik dit oplos? Al het andere heb ik inmiddels uitgeprobeerd.

20 juni 2019 om 10:18.
avatar
Ex-lid zegt:

Lukt het om de camera aan de PC te koppelen en de foto’s met de Verkenner veilig te stellen ? Zo ja, daarna SD-kaart in Camera formatteren en daarna foto maken en weer testen. Aan de andere kant had uw winkelier dit misschien even voor U willen doen ?

Ook een SD-kaart die niet in de Camera is geformatteerd moet in een Kaartlezer uitgelezen kunnen worden. Misschien modernere kaartlezer aanschaffen of van een kennis lenen ?

20 juni 2019 om 10:40.
Jofotofan zegt:

Ik heb net een nieuwe kaartlezer besteld. De camera kan niet aan de PC gekoppeld worden. Ook die zie ik niet. Ik heb wel een snoertje en een usb poort maar ook dat werkt niet.

20 juni 2019 om 11:18.
avatar
Ex-lid zegt:

Wat voor camera heeft U ? (Merk en type).

20 juni 2019 om 11:33.
Jofotofan zegt:

panasonic FZ 200 Lumix van 3 jr terug. Inmiddels kon iedereen rechtstreeks zijn foto's op de PC zetten d.m.v een snoertje. Maar toen ik daat later naar vroeg was er een verhaal van: deze camera kan dat niet omdat hij in oost-Europa gemaakt is.?????

20 juni 2019 om 11:38.
avatar
Ex-lid zegt:

Ik zou daar nooit meer iets kopen. Onzin verhaal. Uw camera kan gewoon op een PC of Mac worden aangesloten, middels een bijgeleverd speciaal kabeltje. Tevens komt uw camera niet uit Oost Europa. Aansluiting is nummer 35 op de afbeelding.

20 juni 2019 om 12:10.
avatar
Ex-lid zegt:

Bewaren van Foto's en Films op uw PC:
 

20 juni 2019 om 12:12.
avatar
Ex-lid zegt:

Fototoestel op PC aansluiten:
 

20 juni 2019 om 12:12.
avatar
Ex-lid zegt:

Fototoestel instellen voor verbinding met PC in menu (weergeven) van het Fototoestel:
 

20 juni 2019 om 12:14.
Jofotofan zegt:

Ik heb met panasonic gebeld.Zij zeiden ook dat het klets was maar er moest eerst wel een programma gedownload worden op de Pc. Nu wil het stomme toeval dat het menu van het fototoestel niet meer werkt. Ik heb 4 foto's gemaakt om het daarmee uit te proberen. De foto's verschijnen automatisch op het scherm maar ik kan het menu er niet meer op krijgen. Op dus naar de fotowinkel in Utrecht op aanraden van Panasonic om hierna te laten kijken. Als dit weer werkt kan ik met het snoertje aan de gang.

20 juni 2019 om 12:57.
Debbieved zegt:

Waarom krijg ik een doorgestreepte reactie? Voor straf misschien omdat ik in bloedheet Italie zit en het in Nederland geen mooi weer is? ;-))
Maar ik probeer toch te helpen.

Ik heb een FZ200 van 3 jaar oud. Gebruik een 16Gb kaartje. Ik heb een Mac en een Wi laptop. Stop het kaartje altijd rechtstreeks in Mac of laptop, geen probleem. Als ik alle foto's van het kaartje heb afgehaald, controleer ik of alles is overgebracht..
Dan formatteer ik het kaartje in de camera, dan is het weer klaar voor opnieuw gebruik..
Succes, het is een goede camera en zo zou het toch moeten lukken.

20 juni 2019 om 15:23.
Jofotofan zegt:

Geen idee waarom die streep verschijnt. Die streep is er ineens en verdwijnt ook niet. Als ik het bericht verstuur naar Seniorweb komt hij daar niet tevoorschijn. Ik vermoed dat het bij seniorweb zit.!!!??? Ik heb inmiddels met Panasonic gebeld en die zeiden dat ik eerst eerst software moest installeren wat ik inmiddels gedaan heb. Ook moest ik de camera te resetten maar dat lukte niet omdat het menu ineens niet meer werkt. Het formateren kan straks dus ook niet. Ik heb Microsoft net 3u!!!!! aan de lijn gehad. Zij hebben terplekke de update weggehaald en alles opnieuw geinstalleerd. Ze bellen (gratis weer) maandagmiddag terug om te horen
of alle fotoproblemen nu opgelost zijn en anders helpen ze verder. Ik ben ook jou heeeel dankbaar dat je hebt geprobeerd te helpen en de strepen???????? , nu dus weer!!!! Ik zie ze ook als ik typ, sorry. Nog een fijne vakantie verder.

20 juni 2019 om 17:09.
Jofotofan zegt:

In de fotowinkel zijn de foto's op een stick gezet. MIjn Pc laat de stick nu ook zien maar....geeft aan dat er maar 5 GB van de 14 GB die op de stick staat beschikbaar is. Geen fotoprobleem maar denk ik een Pc probleem. Of weet iemand een oplossing? Waarom komt er door de tekst een streep te staan? Een probleem van seniorweb of bij mij?

21 juni 2019 om 13:55.
HaWee zegt:

De streep is van Seniorweb , HJesterhoudt melde het ook al en ik zie hem ook.
Die stick kan verschillende oorzaken hebben. Beschikbaar is meestal leeg dus als er foto's opstaan dan is er minder beschikbaar. Het kan ook zijn dat de stick fout geformatteerd is en daardoor minder opslagruimte laat zien dan er theoretisch aanwezig is.
Het belangrijkste is dat je de foto's nu in je computer kunt zetten.

over de streep: als je naar de berichten hieronder kijkt zie je dat er een streep staat door het aantal reacties, als ik bij een van die onderwerpen een reactie wil plaatsen dan krijg ik ook de streep, de berichten hier boven staat geen streep door reactie en als ik daar iets type is er geen streep. Ook onderaan de pagina de "Volgende 10 berichten" knop heeft een streep.

21 juni 2019 om 14:09.
avatar
Ex-lid zegt:

Stelt U eerst de foto’s op de stick veilig. Daarna kunt U deze stick ook her-formatteren (FAT32 of exFAT) en dan zou de ruimte ca. 16 Gb moeten zijn. Waarschijnlijk is de usb-stick met een zeer oud file-system geformatteerd tot max. 8Gb, of er staat al iets op.

21 juni 2019 om 14:10.
Jofotofan zegt:

Ik heb in de winkel een stick gekocht. Zij hebben mijn foto"s erop gezet en ik heb ze daar gezien! Waarom gebeurd dat dan niet bij mij maar geeft hijdie melding. Ik heb de vraag ni ook bij een andere club van Seniorweb neergezet

Hoe stel ik mijn foto"s op de stick veilig?

Ik kan de foto's nog steeds niet bekijken. Help

21 juni 2019 om 14:17.
avatar
Ex-lid zegt:

Wat voor melding krijgt U ? Kunt U de stick niet openen/benaderen met de Verkenner ?

21 juni 2019 om 14:23.
Jofotofan zegt:

Nee ik zie hem wel op de verkenner maar kan hem niet openen. Dan komt die melding tevoorschijn van de GB"s

21 juni 2019 om 14:26.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Fotografie-Club?
Fotografie-Club