Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Fotografie-Club
retoucheren
Geplaatst op 13 september 2019 om 23:23 door clarabar

Ik retoucheer mijn foto's met Photo Gallery. Dat gaat mij best goed af; geduldig werk ik hele elektra- palen en bedrading weg, maar soms zet het programma er iets anders voor in de plaats. Mijn vraag is nu: kan ik dat beïnvloeden? Maakt het b.v. uit waar ik de cursor neerzet nadat ik het weg te werken stukje in een kadertje heb gezet? Ik heb gekeken op de online cursus Foto's beheren en bewerken in windows 10, maar zag daar mijn vraag niet beantwoord omdat ik dat programma niet gebruik. Ik hoop dat iemand van jullie me daar wat meer over kan vertellen. Hartelijke groet Henny Boerhout.

5 reacties
HenkZ zegt:

Zit dit nog in Windows 7
Ik zou een ander programma proberen zoals,
FastStone Image Viewer
Het is het proberen waard,
Als je binnen heb gehaald staat het in de Nederlandse taal.

http://www.faststone.org/FSViewerDetail.htm
HenkZ

14 september 2019 om 09:10.
RuudM zegt:

Photo Gallery is onderdeel van Windows Essentials 2012.
Zit niet in W 10 maar werkt daarin wel.
Het moet daar dus apart geïnstalleerd worden.
Ruud

14 september 2019 om 09:28.
avatar
Ex-lid zegt:

Met Photoshop is (bijna) alles mogelijk. Ik gebruik het al jaren, alleen niet intensief want imagebewerking staat bij mij ten dienste van videobewerking.

14 september 2019 om 09:37.
HaWee zegt:

Zoals ik de vraag lees kan ze wel storende zaken weghalen maar komt er soms iets anders storends voor in de plaats.
Ik heb bewust niet direct gereageerd omdat ik weinig praktijkervaring heb met retoucheren en liever ervaringsdeskundigen aan het woord laat maar nu toch even.
Wat ik weet van retoucheren selecteer je eerst iets wat weg moet (de electrapaal) en daarna iets waarmee je het wilt opvullen (een gelijke achtergrond meestal in de buurt van die paal) en dan wordt dat gebruikt voor opvullen. Soms is het beter om met kleine stukjes tegelijk op te vullen om een gelijkmatiger resultaat te krijgen.
Dus als het programma er "iets anders voor in de plaats zet" dan denk ik dat je even (misschien per ongeluk) een verkeerd stukje van de foto hebt geselecteerd als opvulling.

14 september 2019 om 11:50.
clarabar zegt:

Dank je wel Henk. Dit antwoord zit het dichts bij wat ik nodig heb. Wat de andere reacties betreft, Photo Gallery zit gewoon in Windows 10. Ik hoefde het niet apart te installeren. Werkt uitstekend.

14 september 2019 om 21:43.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Fotografie-Club?
Fotografie-Club