Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Fotografie-Club
Fotoboek maken
Geplaatst op 20 september 2019 om 17:41 door Elis

Voor mijn zoon die gehandicapt is wil ik een fotoboek maken. Wie heeft ervaring en kan mij op weg helpen?
Groeten van Elly

11 reacties
RoyBosman zegt:

Wat voor soort fotoboek moet het worden? Met vakanties die hij gedaan heeft, een smoelenboek? Kun je anders omschrijven hoe het eindprodukt eruit moet zien?

20 september 2019 om 18:02.
HaWee zegt:

Bij diverse Seniorweb leercentra hebben ze een cursus fotoboek maken, kijk eens of het bij het leercentrum bij jou in de buurt ook hebben.
Er zijn veel goede fotoboek bestelsites zoals bv Albelli en Cewe.
Op de website van Cewe staan (naar beneden scrollen op de pagina) een 3 tal video filmpjes waarin de belangrijkste zaken worden uitgelegd. (klik op het rechthoekje rechtsonder om de video groot te bekijken)

20 september 2019 om 18:05.
Elis zegt:

Hallo Roy,
Een heel uitgebreid boek, vanaf zijn kinderjaren, moeten misschien meerdere boeken zijn. Heb ooit foto’s op een USB stick gezet maar die is altijd zoek!
Er moet tekst bij en het moet open op tafel kunnen liggen.
Moet je het boek eerst betalen?

Goede tip Henk

20 september 2019 om 18:15.
RoyBosman zegt:

Eerst stel je het boek samen, dan ga je bestellen en betalen en dan sturen ze het op.

20 september 2019 om 19:30.
Elis zegt:
Henk, bij mij in de buurt is geen leercentrum.
Wie heeft ervaring met fotoboeken maken? Er zijn vragen waar ik geen antwoord op vind.
Ik zag bij ?cewe? dat staande fotos liggend afgedrukt worden, dat vind ik niet mooi.
worden de fotos allemaal even groot afgedrukt?
Elis
2 oktober 2019 om 17:18.
HaWee zegt:

je kunt instellen of de foto staand of liggend wordt afgedrukt, ook de grootte kun je aanpassen en ook kun je een deel van de foto laten afdrukken ipv alles.
Je kunt de software gratis downloaden en installeren en dan gaan proberen, als het resultaat niet mooi is gooi je het weg (daarmee bedoel ik dus het ontwerp van het fotoboek van je computer, niet een papieren fotoboek) en begin je opnieuw.
Je kunt in het fotoboek verschillende indelingen van een bladzijde kiezen (1 of 2 of 3 of 4 of 6 etc foto's wel of geen tekst, de grootte van de foto aanpassen etc) en op een volgende bladzijde weer een heel andere indeling maken.
Pas als het fotoboek helemaal is geworden zoals je het wilt en mooi vind dan beslis je of je het opstuurt om het te laten afdrukken en dan pas betaal je.

2 oktober 2019 om 17:34.
Elis zegt:

Bij cewe stond dat staande foto’s liggend worden afgedrukt er stond een voorbeeld bij. Of dat altijd zo is of alleen in een bepaalde situatie weet ik niet.
bedankt, ik ga proberen!

2 oktober 2019 om 17:52.
HaWee zegt:

Correctie op mijn opmerking dat er op de CeWe site 3 filmpjes staan, als je onder die 3 filmpjes klikt op "bekijk alle video tips" dan blijken er 8 filmpjes te zijn.

Ik kan die opmerking over staande foto liggend afdrukken zo niet vinden maar waarschijnlijk is dat als je een bladindeling hebt gekozen met liggende fotovakken (ik heb trouwens met andere programma's gehad dat dan de foto nog steeds staande bleef maar niet goed passend in het liggende vak, dat vak kun je trouwens gewoon vergroten of verkleinen ook in een richting dus je maakt er dan gewoon een staand vak van, en de foto kun je draaien als dat nodig is)

2 oktober 2019 om 18:20.
Elis zegt:
Welk programma, firma, werkt goed en gemakkelijk of is er niet veel verschil?
2 oktober 2019 om 19:09.
HaWee zegt:

Ons leercentrum gebruikt Albelli voor de cursus fotoboek maken.

Persoonlijk heb ik geëxperimenteerd met diverse programma's afhankelijk waar de fotoboekjes (meestal klein of medium voor herinneringsboekje voor verjaardag oid ) in de aanbieding waren, Hema , Kruidvat , Blokker . De ene kan het ene wat beter, de andere het andere. Ik kan zo niet vertellen welke beter is of op welk punt ze beter of slechter zijn.

Alle programma's kun je gratis downloaden en installeren en dan proberen of je er een mooi boek mee kunt maken. Kijk met welke je het beste overweg kunt en gebruik die om de boeken te maken.

2 oktober 2019 om 19:23.
Elis zegt:

Hartelijk dank

2 oktober 2019 om 19:26.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Fotografie-Club?
Fotografie-Club