Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Fotografie-Club
In Picasa bewerkt, openen in paint
Geplaatst op 6 oktober 2019 om 08:47 door Elis

In Picasa heb ik foto’s bewerkt en verplaatst naar een externe harde schijf om in een fotoboek te plaatsen. De foto’s openen nu met Paint! Waarom? Kan ik ze toch naar een album overzetten. Wie kan mij helpen?
groet, Elis

8 reacties
HenkZ zegt:

Klik rechts op de afbeelding,
Zoek naar openen met of kies een andere app en zet een vinkje in het vakje

6 oktober 2019 om 09:32.
avatar
Ex-lid zegt:

Ik neem aan dat je een digitaal fotoboek maakt met een software programma (tegenwoordig heet dat een app). De foto's die je in het fotoboek wilt gebruiken kan je ongetwijfeld vanuit die app daarin importeren. Een volgende keer hoef je dan niet weer opnieuw in de Verkenner "openen met" toe te passen, want dat geldt immers voor ALLE afbeeldingen die op je PC staan en die hetzelfde format hebben. Je kan in de Verkenner voor het "openen met" dan gewoon als standaard een viewer instellen.

6 oktober 2019 om 11:05.
HaWee zegt:

Als je ze met Picase hebt bewerkt moet je wel (extra) in Picasa kiezen voor (exporteren/opslaan?) want normaliter laat Picasa de foto ongewijzigd en zet in een apart bestandje de aanpassingen, als je dan de foto weer opent in Picasa zie je de aanpassingen. Open je in een ander programma dan zie je de ongewijzigde foto.

En zoals al gemeld, je kunt altijd instellen met welk programma iets moet gebeuren, ofwel door rechtsklik "openen met" en dan het juiste programma kiezen en een vinkje in "altijd met dit programma openen" zetten ofwel via "Windows toets" "Instellingen" (tandwieltje) "Apps" "Standaard Apps"

6 oktober 2019 om 11:57.
avatar
Ex-lid zegt:

@Henk
Moet in je zin: "...je kunt altijd instellen met welk programma iets moet gebeuren, ofwel door …." het woord "programma" niet "bestand" zijn?

Nog een tip: Als je foto's of vergelijkbaar materiaal bewerkt is het verstandig om dat te doen met een kopie van het originele bestand, dan kan dat nooit verloren gaan door een "misgreep" bij het bewerken.

6 oktober 2019 om 12:31.
HaWee zegt:

@Cinecor
misschien was mijn zin niet helemaal duidelijk maar ik bedoelde wel "met welk programma openen" zoals HenkZ ook aangaf. Het gaat er hier om welk programma of app wordt gebruikt om een fotobestand te openen en dat kun je in Windows op verschillende manieren instellen.

Bij je laatste tip sluit ik me volledig aan, ik heb altijd een map originelen en een map met kopieën om te bewerken.

6 oktober 2019 om 12:49.
Elis zegt:

Originelen heb ik op een externe harddisc staan.
Ben bezig met een boek van albelli, met de fotoassistent de foto’s erin gezet, grote witte boven en onderkant. Als je de foto’s paginavullend maakt worden ze dan niet waziger?
veel twijfels, welk boek kies je, enz.
Denk dat ik assistentie aan huis ga aanvragen
dank voor jullie tips

6 oktober 2019 om 13:04.
HaWee zegt:

Als je de foto's in Albelli zet kijkt het programma of de resolutie van de foto voldoende is voor de ingestelde grootte, zoniet dan krijg je een waarschuwing.

6 oktober 2019 om 13:10.
Elis zegt:

Oké, dank je

6 oktober 2019 om 14:42.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Fotografie-Club?
Fotografie-Club