Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Fotografie-Club
Kruisspin
Geplaatst op 21 oktober 2019 om 17:47 door LouiseH

Door het raam gefotografeerd, in een rechthoek kon ik nauwelijks storende elementen ontwijken, dus heb hem bijgesneden naar vierkant. Niets aan bewerkt.
Herma

5 reacties
DirkB zegt:

Er zijn veel details te zien, leuk is dat.

21 oktober 2019 om 18:09.
LeoG zegt:

Inderdaad prachtige opname en heel scherp.
Leo

21 oktober 2019 om 18:34.
jante zegt:

Mooi, dat je hem bij het uitsnijden iets uit het midden hebt gezet. Als ik me niet vergis fotografeer jij met een Panasonic fz. Gebruik jij de “achter glasstand” voor opnames door het raam?

22 oktober 2019 om 17:35.
LouiseH zegt:

Klopt Jante, ik heb een Panasonic Lumix FZ300. Die stand gebruik ik niet, ken hem niet eens.
Wel heb ik natuurlijk te maken met ongewenste spiegelingen van binnenuit, zoals b.v. een wit tafeltje dat binnen vlakbij het raam staat.
Ik gebruik in principe de iAPlus stand, na vele experimenten met handmatige instellingen. Deze wint het meestal. Wel pas ik regelmatig vooraf de belichting aan, paar steps de ene of andere kant op. En dan nog neem ik hem ook helemaal op iAPlus, zodat ik achteraf een keuze heb.
Met plezier lees ik dat ook jij een voorkeur hebt voor niet het midden. Dat maakt een foto zo statisch en in ieder geval minder "spannend".
Groot voordeel van door-het-raam is dat de dieren je meestal niet opmerken, daar heb ik inmiddels ruime ervaring mee. Ik gebruik graag de zoomlens om een soft focus effect er omheen te krijgen.
Dit laatste werkt natuurlijk ook in de buitenlucht, bij objecten op enige afstand.
 

22 oktober 2019 om 20:44.
jante zegt:

Ha, de eksters hebben mij van achter de pui direct in de gaten. De “achter glasmodus” zit in het scn-menu.
Je hebt me op het idee gebracht om de iA+ eens meer te gaan gebruiken. Ik heb inmiddels een paar opnames maar ik kan ze niet plaatsen want wij zitten al vijf dagen zonder internet, tv en telefoon. Morgen wordt de boel gerepareerd door ziggo. Dit bericht priegel ik dus op de iphone.
De iA proefjes komen dus nog.

23 oktober 2019 om 20:09.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Fotografie-Club?
Fotografie-Club