Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Fotografie-Club
Rotterdam
Geplaatst op 27 oktober 2019 om 18:50 door HenkZ

Indruk van de havendagen 2018

8 reacties
LouiseH zegt:

Mooi gekozen, veelzijdige, impressie.

27 oktober 2019 om 19:59.
avatar
Ex-lid zegt:

Vier foto's samen gebracht in een soort collage. Als we even vergeten dat erbij wordt verteld dat de opnamen gemaakt zijn bij de Havendagen in Rotterdam 2018 (dat kan je namelijk niet aan de foto's zien) dan zie ik bij drie foto's het thema "boten" en één foto wijkt daarbij duidelijk af. Dat is dan tevens de enige foto die iets te zeggen heeft. We hebben die hier al eerder gezien, dacht ik, en hij doet ook (terecht) mee aan de fotowedstrijd bij Seniorweb. De andere drie zijn van het kaliber ondersteunende plaatjes bij nieuws apps op internet.

28 oktober 2019 om 10:18.
LouiseH zegt:

Past een bolder met een landvast er omheen niet bij "boten" ?
Heel belangrijk hoor, bij boten.

28 oktober 2019 om 10:22.
HenkZ zegt:

Bedankt voor deze opbouwende kritiek

28 oktober 2019 om 13:55.
HaWee zegt:

Maar er staat WEL : indruk van de havendagen 2018
en bij havendagen denk je aan schepen, ik vermoed dat er veel extra schepen komen bij havendagen en die staan dus keurig op de foto evenals de toeschouwers die bij dat soort dagen ook komen.
En hoe belangrijk die bolder ook is en hoe mooi je misschien die knoop vind . die bolder is er altijd, die is niet speciaal gekomen voor de havendagen. Dus ik vind die 3 foto's van schepen beter passen dan die bolder. Maar samen mag ook.
Het zijn mooie sfeerplaatjes en de foto's zijn ook goed, scherp en een goede vlakverdeling.

28 oktober 2019 om 15:17.
avatar
Ex-lid zegt:

Ik denk dat hier mijn opvatting, over dat een foto iets te zeggen moet hebben, botst met de wat meer algemenere opvattingen waar het gaat om wat erop het plaatje staat, m.a.w. laten zien wat er te zien was. Een soort reportage dus.
Mijn benadering gaat meer uit van de expressie en de vraag wat de maker van de foto mij wil vertellen of overbrengen. Eigenlijk min of meer vergelijkbaar met het beleven van een schilderij of een ander kunstwerk. Toelichting bij een foto over waar het was, wanneer, enz. interesseren me daarbij eigenlijk weinig. Bij de foto van de bolder kunnen allerlei emoties, gedachten en gevoelens bij me opkomen, maar hoe die knoop bovenop heet interesseert me niet. Daarom vind ik dit een zeer geslaagde foto.

28 oktober 2019 om 16:23.
HaWee zegt:

Gezien de tekst boven de fotocollage denk ik dat de maker een indruk wil geven van de havendagen ......

28 oktober 2019 om 16:27.
HenkZ zegt:

HenkWielink
Je hebt helemaal gelijk.
Groet HenkZ

29 oktober 2019 om 08:15.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Fotografie-Club?
Fotografie-Club