Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Fotografie-Club
opslaan jpg mislukt
Geplaatst op 3 december 2019 om 21:11 door mayabruin2

Goedendag, ik ben op zoek naar iemand die verstand heeft van fotobewerkingsprogramma's. Via Irfanview wil ik mijn foto's bewerken, maar na bewerking kan ik de foto's niet opslaan met de mededeling "kan bestand xxxx niet vinden". Ook in mij programma MAGIX Photostory Deluxe (waar ik van foto's en filmpjes 1 bestand kan maken en bijvoorbeeld een DVD van kan maken, krijg ik deze mededeling: "kan bestand niet vinden". Ook bij ACDSee Photostudio gebeurt dit. Zelfs als ik elke keer apart deze programma's open "als administrator". Zit er een of andere beveiliging in Windows die dit voorkomt of is het iets anders? Ik sta voor een enorm raadsel. (Het gaat om jpg bestanden en het gekke is dat ik voorheen geen problemen had om bestanden in dezelfde map(pen) te plaatsen als het origineel, maar nu ineens niet meer. Aan mijn computer instelling is niets veranderd. [Windows 10 - desktop] ). vrlgr. Ron de Bruin (64) Leiden.

2 reacties
HaWee zegt:

het klinkt vaag naar de extra beveiliging van Windows nl de ransomware bescherming , die beveiligt tegen het schrijven in mappen als documenten en afbeeldingen etc.
Open Windows Beveiliging, Virus en bedreigingsbeveiliging - onderaan zie je Ransomware bescherming.
klik op "bescherming tegen ransomware beheren" , nu ofwel de schakelaar "Controlled folder access" uitzetten of programma's als Irfanview etc toegang geven.

3 december 2019 om 21:25.
mayabruin2 zegt:

Beste Henk,
Bij mijn 1ste poging vanavond blijkt dit wel eens het juiste antwoord te kunnen zijn. Ik heb voor de eerste keuze gekozen (controlled access uitzetten). Dank je wel, en met name voor de snelle reactie.
groet
Ron de Bruin
Leiden

3 december 2019 om 23:28.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Fotografie-Club?
Fotografie-Club