Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Fotografie-Club
Film en foto,s
Geplaatst op 19 december 2019 om 16:43 door langenberg

Ik heb windows 10 op mijn pc.
En nou wil ik graag films en foto,s bewerken op de pc .
Welk programma is daar geschikt voor.
Ik had voor die tijd windows movie maker ,maar die is er niet meer.
mvg langenberg

5 reacties
HaWee zegt:

Het standaard programma Foto's in Windows 10 kan foto en film bewerken vergelijkbaar met movie maker (die is via een omweg nog wel te installeren maar wordt door Microsoft niet meer ondersteund dus wordt mogelijk minder veilig)
speel er eens mee om te zien of het bevalt.
zoniet dan zijn er nog andere programma's maar dit is de opvolger van de oude MS programma's dus waarschijnlijk voldoende en makkelijk mee te werken.

19 december 2019 om 16:54.
HaWee zegt:

aanvulling
op de Seniorweb site staan diverse verhalen hierover
video maken met app foto en app foto en cursus

19 december 2019 om 16:58.
avatar
Ex-lid zegt:

Je zou allereerst een keuze moeten maken tussen foto's of film als je beginner bent. Een klein beetje fotobewerking kan natuurlijk al met heel simpele programma's, maar als je er echt serieus verder in wil gaan is Photoshop Elements een goed begin. Voor videobewerking geldt in dat geval dat het eerst nodig is om de basis principes daarvan goed door te nemen om te ontdekken wat het inhoudt. Ook dan is Première Elements een goed begin om het te gaan bestuderen, waarvoor je voldoende tijd moet uittrekken. De software in combinatievorm te koop.

19 december 2019 om 17:49.
HaWee zegt:

@Cinecor: je hebt natuurlijk volkomen gelijk maar als iemand zegt "ik had movie maker voor dat doel maar dat is er niet meer" dan geef ik aan wat daarvan de vervanger/opvolger is .

Als hij later toch meer wil dan zijn er heel veel andere mogelijkheden maar overstappen op een "zwaar" pakket terwijl dat niet nodig is voor het gewenste gebruik houdt het risico in dat het niet gebruikt wordt en dan is het weggegooid geld.
Je schreef het zelf, in die pakketten moet je echt flink tijd steken om ze goed te kunnen gebruiken.

19 december 2019 om 18:11.
avatar
Ex-lid zegt:

Ik schreef dan ook: "...maar als je er echt serieus verder in wil gaan..."
Een aanvulling dus op het antwoord van HaWee en wat meer informatie voor vragensteller en wellicht ook andere deelnemers hier. Iedereen kent zijn eigen ambities, daar spreek ik me niet over uit.

19 december 2019 om 22:50.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Fotografie-Club?
Fotografie-Club