Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Fotografie-Club
foto afdrukken.
Geplaatst op 14 januari 2020 om 08:28 door Cees-1946

Mijn foto's worden bewerkt met Picasa. Voor een goede kennis, mogen deze foto's afgedrukt worden. Dit kan dan via de winkel met een machine.. Foto/beoordeling is ok. Bewerking-? De vraag mag de foto wel of niet bewerkt zijn, om deze af te drukken.?

7 reacties
DirkB zegt:

Een foto is een bestand in het formaat .jpg. Het maakt voor het afdrukken niet uit of de foto wel of niet is bewerkt.
Attentiepunt: niet elke printcentrale kan elk formaat afdrukken, zij werken meestal met de standaard formaten, bijv. 20 x 30, 10 x 13, 10 x 15. Als het aangeleverde formaat afwijkt, komen er witte randen of wordt niet de gehele foto afgedrukt.
Ik heb ooit een afdrukcentrale gevonden die het precies afdrukte zoals ik het aanleverde. Daar hoort dan wel een prijs bij.

14 januari 2020 om 09:47.
Cees-1946 zegt:

Maandag in de winkel, met Usb in de afdruk machine, dat is mislukt. Kreeg te horen, dat de originele foto vanaf het kaartje afgedrukt kon worden. Dus zonder bewerking. Het is dan ook de eerste keer, dat ik hiermee in aanraking kom. Zodoende, dat ik via de fotoclub om advies vraag.
Misschien, is het dan ook beter, dat ik de usb stik met geplaatste foto's af kan geven, zodat, het probleemloos afgedrukt zal of kan worden. Deze foto Vredenbergh Breda..

14 januari 2020 om 10:12.
DirkB zegt:
Ik denk dat de winkel wat precieser moet uitleggen waarom het niet lukte.
Bewerken is normaal, maar wat is er gedaan en was het nog jpg?
De bijgevoegde foto is erg breed, misschien kan hun machine daarmee niet overweg omdat ze met standaard papiermaten werken.
14 januari 2020 om 10:32.
Cees-1946 zegt:

Sony Cyber shot DSC-Wx350, daarmee zijn de foto's gemaakt. Er vanuit gaand, dat het bestand jpg is.. In mijn woonomgeving heb ik Pc/les gekregen met de doelstelling een foto/boek te gaan maken. De begeleider die mij werd toegewezen , heeft serieuze hart/problemen gekregen en is voorlopig dan ook niet meer beschikbaar.. Tzt zal het allemaal wel weer duidelijker worden.. hoe e.e.a in elkaar zit.. Hr. Boom dank je wel voor de goede adviezen. Met vr. Groet Cees-1946.

14 januari 2020 om 11:07.
Cees-1946 zegt:

Dit is de foto vanaf het kaartje en onbewerkt..

14 januari 2020 om 11:20.
DirkB zegt:

Ja, het formaat van de bewerkte foto is dan het probleem, dit origineel heeft de verhouding 3 x 4 zoals de camera het maakt en dat kan elke printcentrale afdrukken. Doordat de foto na bewerking een andere verhouding heeft gekregen, past het niet meer op hun papier. Jammer want de bewerkte foto is mooier doordat de voorgrond is weggehaald.
PS
Lastig als de begeleider wegvalt maar zo te zien lukt het om een foto in orde te krijgen.
Als je er zin in hebt: kijk eens op deze website van Albelli, een bekende plek om fotoboeken te maken. Zij hebben o.a. een mogelijkheid om off line ( = op de computer) een fotoboek te maken, zie op deze plek.
Via de Hema kan het ook.

14 januari 2020 om 11:32.
Cees-1946 zegt:

Voorlopig laat ik het maar zo als het is. Met het maken van een foto/kalender heb ik goede ervaringen opgedaan met Vista/print. Voor het maken en afdrukken van een foto boek, daar heb totaal geen ervaring in. Inmiddels heb ik het wel duidelijk hoe de foto beoordeling is voor een goede kwaliteit van afdrukken.. voorlopig is het belangrijker dat mijn fysieke gesteldheid verbeterd wordt. Daarna zal het met mijn begeleider ook wel wat verbeterd zijn. Dan kunnen we samen weer verder met het samen stellen van een foto boek..

14 januari 2020 om 12:54.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Fotografie-Club?
Fotografie-Club