Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Fotografie-Club
Fotoboek maken
Geplaatst op 10 maart 2020 om 15:22 door all143

Beste mensen,wie kan aan mij vertellen,wat de meest makkelijke werkbare fotoboek site is?Ik heb het kruidvat bekeken en ook Cewe,maar makkelijk vind ik het niet,ligt natuurlijk aan mij zelf.Ik kan met Picasa alles doen wat er te doen is. Maar ik heb de foto's klaar een 150 stuks en om hier een boek te maken zo als ik dat wil ,dat heb ik nog niet,of misschien wel maar ik doe het verkeerd.Graag zie ik de antwoorden tegemoet.groet Ruud

9 reacties
Jan Klop zegt:

Ik heb weinig ervaring met fotoboeken.
Als Ik er een maak dan is het op vol formaat 30x45 of 20x30.
24 pagina's met 1 foto per pagina zonder tekst.
Meestal laat ik dit maken bij Hema.

10 maart 2020 om 15:38.
DirkB zegt:

Bekende alternatieven t.b.v. het maken van fotoboeken zijn de Hema en Albelli. Het is een kwestie van uitproberen om te bepalen wat het beste bevalt.
Je kunt bij fotoboeken heel precies bepalen op welke plek een foto komt, met welke grootte, of ze over elkaar heen liggen, ze zijn bij te snijden, enz. Hoe mooier des te complexer. Bij 150 foto's is het maken van een fotoboek een flinke klus en dat is de reden dat er men eerder een fotoboek met een kleine selectie maakt om aan vrienden te laten zien en andere foto's digitaal toont via de computer/smartphone/tablet of bijv. vanaf een USB-stick op de TV.

Picasa is verouderd, dit wordt niet meer ondersteund. Hiermee is prima een fotocollage te maken maar dan is het nog geen boek. De vervanger van Picasa is Google Foto's.

10 maart 2020 om 15:53.
HaWee zegt:

Attentie met gebruik van Picasa

Als je met Picasa een foto bewerkt dan veranderd de foto niet, de bewerking is uitsluitend te zien binnen Picasa omdat er info wordt weggeschreven wat er is veranderd en Picasa dit leest.
Als je foto's met Picasa bewerkt en er dan zonder extra handelingen een fotoboek van laat maken dan mis je in het fotoboek alle aanpassingen die je hebt gemaakt in Picasa.

Om wel de aanpassingen in het fotoboek te zien moet je elke bewerkte foto vanuit Picasa naar een andere map opslaan/exporteren? zodat de aanpassingen echt in de foto zitten.
Test het even uit, wijzig een foto in Picasa en exporteer/opslaan naar een andere map, kijk nu naar de gewijzigde foto met een ander fotoprogramma om te zien of de foto echt is gewijzigd

10 maart 2020 om 16:00.
RoyBosman zegt:

Kun je Picasa nog wel eens als nieuwe gebruiker krijgen?
Dan lijkt me de opvolger Google Fotos beter geschikt.

10 maart 2020 om 19:05.
RuudM zegt:

Picasa is niet meer te downloaden bij Google maar wie het heeft kan er gewoon mee blijven werken.
Ik heb het installatie bestand bewaard en al aan enkele leden van de Club gestuurd, die waren er blij mee, voor hun doel was het geschikt.
Liefhebbers kunnen zich melden ! Via mijn profiel is een email te sturen.
Het komt dan via WTransfer.
Ruud

10 maart 2020 om 21:19.
RoyBosman zegt:

Na deze openlijke aanbieding, even voor duidelijkheid: seniorweb volgt het beleid van de software leveranciers: als een programma niet meer ondersteund wordt, kan seniorweb geen hulp bieden. Het gebruik is geheel voor eigen rekening en risico.

Mede-beheerder Roy

10 maart 2020 om 22:28.
Meermien zegt:

Ik zweer bij Albelli. Pas een heel dik boek gemaakt (mijn 3e of 4e Albelli), staand A4 formaat, met 294 foto's erin en 2 op de kaft. De foto's zijn gerangschikt op 84 pagina's. Kost wel een lieve cent. Ik vind het een goed te hanteren programma. Ook tekst er tussen zetten is niet moeilijk. En het resultaat is echt prachtig. Warm aanbevolen.

11 maart 2020 om 00:24.
all143 zegt:

Beste mensen,bedankt voor jullie adviezen,ben er blij mee>Fantastisch dat jullie allemaal de tijd hebben genomen om mij te helpen.Ik heb van uit Picasa ,mijn bewerkte foto's geexporteerd naar mijn afbeeldingen en dat is goed gelukt.Nu nog wat oefenen met het maken van een fotoboek.Hema en Albelli kwamen langs.KOm ik er niet uit dan doe ik weer een beroep op deze hulpzamen mensen.Nogmaals dank. Ruud Allard.

11 maart 2020 om 08:47.
Cees-1946 zegt:

Ok, Foto boek maken,? .Van belang is de foto kwaliteit. In Picasa wordt dit aangegeven met een rode driehoek. Ik ben er mee bezig geweest maar de foto's waren ongeschikt. Hopelijk kak ik volgende maand op nieuw gaan beginnen. De meneer die mij daarbij ondersteund is voorlopig niet beschikbaar . Het is geheel onduidelijk, wanneer de foto wordt afgewezen. (Olympus-camera) De Sony camera heeft een betere kwaliteit. Daar ga ik dan maar mee verder. Ook het kosten plaatje en samenstelling +installeren van een speciaal programma in de pc, kan noodzakelijk zijn..

11 maart 2020 om 08:57.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Fotografie-Club?
Fotografie-Club