Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Fotografie-Club
Dotterbloemen
Geplaatst op 2 april 2020 om 23:53 door DirkB

Hoewel ik zo veel mogelijk binnen blijf, is wat buitenlucht zo nu en dan wel nodig. Dat is een mooie gelegenheid om dichtbij huis iets met de camera of smartphone te doen.
En als dan de zon schijnt terwijl de natuur wakker wordt, is het al gauw prijs. Ik ging voor deze foto door de knieën.

10 reacties
HaWee zegt:

goed idee (dat door de knieën)
en een heel mooi plaatje, dat geeft echt het lente gevoel

3 april 2020 om 00:05.
Annem@rie zegt:

Prachtig, word je blij van.....

3 april 2020 om 07:53.
chris48 zegt:

Mooie foto met veel kleur

3 april 2020 om 10:49.
avatar
Ex-lid zegt:

Daar is de lente!
Wat de foto zelf betreft denk ik dat een bepaalde scherptediepte de opname aanzienlijk zou opwaarderen.

3 april 2020 om 12:04.
HaWee zegt:

je bedoeld een minder scherptediepte dus een onscherpe achtergrond?
de dotterbloemen zouden (nog) meer opvallen maar ik vind persoonlijk de foto mooier zoals hij is. (hoewel ik even heb moeten kijken waar dat rode staat, kennelijk bij de bomen gezien de spiegeling in het water)

3 april 2020 om 12:14.
avatar
Ex-lid zegt:

Je kan ook zeggen een grotere lensopening of een ND filter, enz. enz. maar het gaat mij niet om de techniek, dat moet iedereen zelf weten hoe die dat doet. Het gaat mij altijd om het eindresultaat, de beleving van de kijker. Ik zou zelfs boven en rechts ook nog flink croppen om de bloemen en de gele kleur volledig te laten domineren.

3 april 2020 om 12:36.
DirkB zegt:

@HaWee je ziet hier een behoorlijk perspectiefeffect als gevolg van het lage standpunt. De vijver is ca 8 m lang, ca 5 meter daarachter staat de rode struik, daar voorbij is een weiland van ca 50 m en dan pas komen de bomen. Maak je zelf ook foto's die hier te tonen zijn?
@Cinecor het is een compactcamera en daar zitten beperkingen aan, hier stop ik geen energie in. Ik zou het leuk vinden als je wat eigen foto's laat zien, dan kunnen wij daar ook eens op reageren.

3 april 2020 om 13:00.
avatar
Ex-lid zegt:

Ik heb me vroeger, tot zo'n 40 jaar geleden intensief bezig gehouden met fotografie, met name macrofotografie. Daarna een zeer druk bedrijfs- en maatschappelijk leven geleid tot aan het pensioen (2001). Dan vanuit een toeval geïnteresseerd geraakt in het bewegende beeld, waarin ik me verder heb ontwikkeld. Foto's maak ik af en toe wel (tegenwoordig met de smartphone), maar dan meer functioneel ter ondersteuning van een te maken filmproject, zoals bij het kiezen van locaties, camerastandpunten, e.d. Veel van mijn filmwerk is o.a. te zie op YouTube. Wie geïnteresseerd is kan op YouTube zoeken naar “Cinecor” (twee verschillende kanalen met dezelfde naam) of, voor ouder werk: “CINECORproducties”. Ik zie uit naar de reacties.

3 april 2020 om 15:32.
DirkB zegt:

Ik zie liever commentaren van hen die (nog) aan fotografie doen en wel eens wat laten zien. Dat is leuker en minder eenzijdig.

3 april 2020 om 17:49.
RoyBosman zegt:

Op verzoek sluit ik dit bericht af

Mede beheerder roy

3 april 2020 om 18:01.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Fotografie-Club?
Fotografie-Club