Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Fotografie-Club
Wil miniatuur foto's
Geplaatst op 20 april 2020 om 12:22 door CaFran

Goedemiddag,
ik heb op een usb stick heb ik een heleboel foto's staan. Nu wil ik deze verplaatsen naar een andere stick en daarbij de volgorde wijzigen.
Als ik de stick open, dan zie ik allemaal kleine pictogrammetjes, van elke foto een. Ik kan mij herinneren dat ik in het verleden de foto's in miniatuur zag. Hoe kan ik dat weer zo krijgen met deze foto's? Ik kan dan miniatuurtje naar de andere stick verplaatsen en denk dat de volgorde waarin ik dat doe, zo blijft.
Alvast dank voor de reacties. Zo komen we de Coronatijd zinnig door.

5 reacties
HaWee zegt:

of je een pictogram ziet of een miniatuur foto (of alleen een bestandsnaam of bestandsnaam met veel info) ligt aan de instelling onder Beeld van de verkenner.
Als je de stick opent dan klik je bovenin verkenner op de Beeld en dan kies je voor :
normale pictogrammen of grote pictogrammen of extra grote pictogrammen
bij al die keuzes zie je de foto , bij kleine pictogrammen zie je niet de foto maar een symbool van het fotoprogramma.
Als je foto's verplaatst naar een andere stick wordt er geen volgorde van overzetten bewaard, de volgorde is meestal numeriek alfabetisch oftewel op bestandsnaam en nr .

20 april 2020 om 12:29.
DirkB zegt:

De volgorde van foto's is enigszins aan te passen in de app waarmee je de foto's bekijkt en dat kan per app verschillen. De volgorde is bijv. op naam of datum.
Als je een geheel zelf te bepalen volgorde wilt, dan moet je de namen van de foto's aanpassen, bijv. door ze volgnummer te geven. Dan kan wel een klusje zijn.

20 april 2020 om 12:38.
CaFran zegt:

Dank voor de reacties. Als ik op Beeld klik en dan op grote of extra grote pictogrammen klik komen er geen foto's tevoorschijn. Er blijft overal het zelfde pictogram staan. Is er soms een andere instelling nodig?

20 april 2020 om 13:40.
HaWee zegt:

Ja, dan ben je diep in verkenner bezig geweest.
In verkenner klik op Beeld
In de balk die nu verschijnt staat uiterst rechts een soort tabelblad met er onder Opties, klik op Opties
klik nu op "Map en zoekopties wijzigen"
klik nu op de tab Weergave
nu zie je het plaatje hieronder, je hebt kennelijk een vinkje staan waar ik de gele streep heb staan. Haal dat vinkje weg.

 

20 april 2020 om 13:47.
CaFran zegt:

Helemaal gelukt, dankjewel. Ga nu proberen wat Dirk aangaf. Misschien kom ik nog een keertje bij jullie terug. Nogmaals dank. Fijne dag en hou je gezond allemaal.

20 april 2020 om 14:03.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Fotografie-Club?
Fotografie-Club