Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Fotografie-Club
Photoshop leren
Geplaatst op 1 mei 2020 om 16:34 door clairebeg

Hoi, ik ben nieuw en heb een vraag. Ik wil leren hoe ik het beste met Photoshop kan werken. Ik wil leren hoe ik foto's over elkaar plaats en wil de lagen kunnen bewerken.
Heeft iemand een tip hoe ik dat het beste leer?
Daarna wil ik erop tekenen. Ik heb begrepen dat dat het beste in illustrator kan. Is dat een goede tip?
Hartelijk dank voor jullie hulp en veel succes

5 reacties
HaWee zegt:

er zijn uiteraard vele manieren om dit te leren , een zeer goede en zeer uitvoerige online cursus kun je hier vinden. Een cursus Illustrator hebben ze er ook (en nog veel meer goede gratis cursussen.

1 mei 2020 om 16:57.
clairebeg zegt:

Hartelijk dank HaWee. Ik ga kijken!

1 mei 2020 om 17:12.
LouiseH zegt:

Ik weet niet met welke Adobe Photoshop versie je werkt, ik heb de laatste stand alone versie: CS6 een paar on line cursussen gevolgd, maar ben uiteindelijk het beste af met het boek "Creatief met Adobe Photoshop CS6" van Joke Beers-Blom.
Alles wat ik wilde weten heb ik daarin gevonden, duidelijk en met illustraties uitgelegd.
Doorgaans koop ik geen lesboeken voor programma's maar deze is zo toegespitst op mijn Photoshop versie, echt geweldig. Het blijft ook voldoen omdat het programma niet verder wordt uitgebreid.
Tegenwoordig kun je alleen Photoshop in abonnements vorm kopen (Creative Cloud), dan heb je feitelijk niet eens het complete programma in je pc en ben je altijd afhankelijk van Adobe, je blijft maar betalen iedere maand voor "creatieve" updates die ik persoonlijk niet hoef. Met CS6 kan ik alles wat ik maar wil en het ligt altijd naast me.

2 mei 2020 om 10:39.
avatar
Ex-lid zegt:

Als je goed op You Tube zoekt vind je vele vele tutorials, óók basislessen voor beginners in het Nederlands. Voorbeelden: o.a. de kanalen van Marit Hilarius en Jeroen de Jong. Voordeel is dat je kan zien wat er op de interface gebeurt. De beste schriftelijke cursus en naslagwerk blijft echter het meest complete handboek ("de bijbel"): "Classroom in a Book", ook in het Nederlands. Nieuwste versie gaat uit van CC2020. In jouw plaats zou ik eerst zorgen om redelijk goed de basis van Photoshop onder de knie te krijgen (kost behoorlijk wat tijd) en daarna zou ik dat gaan uitbreiden met "tekenen" of andere interessante nuttige zaken. Hou ook goed het doel voor ogen waarom je zoiets gaat doen. Photoshop is gereedschap om foto's e.d. te bewerken en geen hobby op zichzelf. Succes met de studie.

2 mei 2020 om 10:43.
clairebeg zegt:

Wat fijn jullie uitgebreide reacties. Heel erg hartelijk dank voor jullie moeite. Ik ga even uitzoeken welke versie ik heb. Ik heb Adobe Photoshop (Ps staat op mijn tekentje in mijn balk) maar de versie moet ik op gaan zoeken. Ja het zal veel tijd kosten maar ik vind het heel erg leuk om te gaan leren. Jullie ook veel succes!

2 mei 2020 om 11:23.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Fotografie-Club?
Fotografie-Club