Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Fotografie-Club
proberen
Geplaatst op 12 mei 2020 om 11:15 door gdubbeld

Heb deze foto gemaakt met:
1/60 sec. F 22 14 mm. in RAW
Is dit goed of wat kan ik beter doen of maken
Groeten Gerard.


 

6 reacties
avatar
Ex-lid zegt:

Als het je bedoeling is om het onheilspellende van de wolkenlucht tot uitdrukking te brengen dan lijkt me er technisch gezien met de opname niets verkeerd. De kadrering kan m.i. echter beter. De horizon zou beter kunnen zakken tot 1/3 van de onderkant (meer aandacht voor de lucht) en het woongebouw aan de rechter kant kan vervallen (de aandacht wordt afgeleid). Onder en rechts zou ik dus flink croppen. Wellicht kan de luchtpartij in Photoshop daarna nog wat dreigender gemaakt worden.

12 mei 2020 om 11:54.
gdubbeld zegt:

Dank je wel Cinecor voor je uitleg. ga dat proberen.
Groetjes Gerard.

12 mei 2020 om 13:11.
DirkB zegt:

Qua instellingen heb je bij deze foto de juiste keuze gemaakt. Bij een overzichtsfoto wil je vaak veel scherptediepte en die heb je bij f/22. Omdat het een groothoeklens betreft, kan een sluitertijd van 1/60 probleemloos.
Omdat je in RAW hebt opgeslagen, kun je met het bewerken van de foto alle kanten op, het effect is zichtbaar. Bij opslaan in .jpg wordt de foto al door de camera bewerkt en heb je veel minder mogelijkheden.
Over de compositie: het rode links onderin geeft extra kleur en fleur aan de foto. Hier speelt de vraag wat je eigenlijk wilt laten zien, er is nu geen duidelijke keuze gemaakt.
Daar is trouwens niets tegen, het is een probeersel.
Betr. de kleuren: ik vind ze iets te sterk aangezet. Het voordeel is een levendige foto die het in een makelaarskrant heel goed zou doen, het nadeel is dat het rode linksonderin en de flat rechts voor mijn gevoel iets te rood zijn.
De algehele scherpte van de foto is erg goed.

12 mei 2020 om 14:10.
gdubbeld zegt:

Dank je wel voor je reactie Dirk.

Groetjes Gerard.

12 mei 2020 om 15:17.
LouiseH zegt:

mooie vlakverdeling, kleuren zijn op mijn iPad een beetje “hard”, maar misschien op een Android of (Windows) pc anders, ik weet dat er nog wel eens verschillen zijn. Ik vind hem fototechnisch juist door die compositie wel “spannend”, houdt de aandacht net wat langer vast.

14 mei 2020 om 11:55.
Hinjaks zegt:

Best een spannende foto, alleen heb ik wat moeite met de kijkrichting. Eerst wordt mijn oog getrokken naar de flat links boven maar de auto's leiden me dan weer precies de andere kant op. Je weet dan niet zo goed wat het onderwerp van de foto is.

14 mei 2020 om 16:36.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Fotografie-Club?
Fotografie-Club