Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Fotografie-Club
Bij mij in de buurt
Geplaatst op 20 mei 2020 om 15:15 door Hinjaks

Een wandeling in de buurt van mijn huis zo na het avond eten.

4 reacties
DirkB zegt:

Een avondfoto zo te zien aan de kleuren, mooie omgeving. Fraai zoals de zon door de bomen schijnt, goed contrast tussen zon en schaduw.

Mocht je kunnen/willen spelen met diafragma, dan zou je in deze situatie een groter getal (= kleinere lensopening) kunnen kiezen. Zo wordt de scherptediepte groter en heb je een scherpere voorgrond. De sluitertijd wordt dan wat langer.

20 mei 2020 om 15:51.
avatar
Ex-lid zegt:

Een prachtige foto van een inheems landschap met een mooie evenwichtige compositie, zoals een goed geplaatste horizon, mooi verloop van de lijn van het hek naar de verte, de groep bomen op één van de sterke punten van het beeld en een prachtige dieptewerking. Zelf zou ik, om dat laatste nog wat te versterken, iets meer van de voorgrond een klein beetje onscherper gemaakt hebben (vgl. de bloemen aan de rechterkant). Gewoon met Photoshop.

21 mei 2020 om 10:09.
Hinjaks zegt:

Dank voor jullie reactie. Het spelen met het diafragma heb ik gedaan. Verschillende opnames gemaakt. Toen naast elkaar gelegd en voor mij was dit de mooiste.
Wat ik het leukste vind aan fotograferen is het proberen van verschillende instellingen en dan kijken wat het wordt. Eén ding is zeker hoe meer je je erin verdiept hoe leuker maar ook hoe moeilijker het wordt voor je tevreden bent over een foto.

21 mei 2020 om 19:46.
DirkB zegt:

Klopt, en wie erop let ziet die moeite er aan af.

21 mei 2020 om 20:03.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Fotografie-Club?
Fotografie-Club