Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Fotografie-Club
Haveningang Tauranga
Geplaatst op 21 juni 2020 om 15:37 door LouiseH

Dit is de getijde haven van Tauranga in de Bay of Plenty/NZ, het water vanuit de wijde estuary (riviermond) van ca. 200km2 met een getijde-range totaan bijna 2 meter hoogte/laagte waarbij de stroom t/m een kracht van 7 mijl/uur de haven beurtelings in- en uitloopt. Het is dus verstandig je momenten van vertrek en aankomst goed te plannen, als je er met je jacht doorheen moet. Als er gelijk met jou een vrachtschip in- of uitvaart is het flink oppassen geblazen. Tijdens "dood tij", het moment "in het midden" kun je eventjes zonder stroom in- of uitvaren. Dat is natuurlijk het aller veiligste moment.
Op het hoekje van de ingang staat een 3 meter hoog bronzen beeld van Tangaroa, de Maori God van de Zee. Zolang je de boeien volgt kun je er omheen zonder vast te lopen en foto's maken. Deze foto nam ik bij warm, broeierig weer, dat is aan de kleuren te zien. Misschien zie je ook dat het hier tamelijk laag water (low tide) is.
Het was onze thuishaven, dus we kenden hem als onze broekzak;-)

2 reacties
DirkB zegt:

Het is aan stuurboordzijde van het bijzondere beeld duidelijk laagwater en aan de stenen zie je wat het getijverschil zo ongeveer is.
Volgens mij is de vloed net aan het beginnen.


 

21 juni 2020 om 16:32.
LouiseH zegt:

Goede observatie!

21 juni 2020 om 19:27.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Fotografie-Club?
Fotografie-Club