Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Fotografie-Club
Bronkhorst
Geplaatst op 28 juni 2020 om 21:12 door Hinjaks

Kleine joodse begraafplaats in Bronkhorst.

4 reacties
LouiseH zegt:

Dit raakt me... Herkenbaar beeld, de soberheid... hier in NW Veluwe zijn ze in verschillende plaatsen, vaak midden in het dorp. De sjoel in de buurt is vaak een museum(pje). Mijn omie heeft de oorlog overleefd en ligt sinds 1965 begraven op de Joodse begraafplaats in Muiderberg. Joodse graven worden niet geruimd, anders dan veel NL graven (ik meen na 10 jaar).

28 juni 2020 om 21:44.
Hinjaks zegt:

Precies Louise, dat wat jij benoemt raakte mij ook. Zo'n sobere en serene plek. Het laatste graf was van 1963. De anderen van voor de oorlog en net erna. Op dat laatste graf lagen ook nog een paar steentjes, dat betekent dat er toch nog nabestaanden of vrienden een bezoek hebben gebracht denk ik dan.

28 juni 2020 om 22:00.
LouiseH zegt:

Dat zou best kunnen, het geeft aan dat de overledenen niet is vergeten.
Steentjes zijn feitelijk in plaats van bloemen, die worden niet gelegd op een graf, ook niet bij de begrafenis. Hier wordt overigens verschillend mee omgegaan door de families die er nog zijn.

28 juni 2020 om 22:08.
DirkB zegt:

Hele mooie foto, precies de juiste sfeer.
Op de Joodse begraafplaats in Muiderberg zie je dat in het groot (ik heb er 30 jaar gewoond).
Maar ook in mijn huidige woonplaats zijn Joodse graven, ze zien eruit alsof er niet naar wordt omgekeken, wat niet per sé zo is, vooral de tijdloosheid valt op.

28 juni 2020 om 23:03.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Fotografie-Club?
Fotografie-Club