Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Fotografie-Club
Foto mailgroepen opgeheven
Geplaatst op 29 juni 2020 om 07:59 door LouiseH

Bij toeval kwam ik er gisteren achter dat de mailgroepen Fotohoekje en Foto zijn opgeheven. Ik volg de nieuwsbrieven van SW, heeft het daar in gestaan?
Gisteren gevraagd hoe het zit via een mailgroepen e-mail adres en kreeg als antwoord dat ALLE mailgroepen zijn opgeheven en overgegaan naar Google groups. Nergens een link naar een centraal overzichtje welke mailgroepen het betreft en waar die nu bereikbaar zijn. Je kunt het per mailgroep informeren bij dat SW mailadres.
Wat een bizarre geheimzinnigheid.... heel vreemd, vermoed dat veel mensen van de tot voor kort nog bestaande groepen dat jammer vinden. Ik ben zelf vele jaren lid geweest van een paar groepen en met veel plezier.
Sinds wanneer is dit allemaal?

15 reacties
DirkB zegt:

Ik zit niet in een mailgroep maar op https://www.seniorweb.nl/mailgroepen zie ik de aankondiging.
Daar staat een mailadres waarmee contact is op te nemen maar een overzicht ontbreekt inderdaad.
Het lijkt mij niet iets voor de Clubs.

29 juni 2020 om 09:24.
avatar
zegt:

Hallo allemaal,
Het overzicht is nog in de maak, nog niet alle groepen zijn overgestapt. Geïnteresseerden kunnen inderdaad een mailtje sturen aan genoemd mailadres en om informatie vragen. Het overzicht van de nog actieve volgt. Bij vragen graag contact met ondergetekende.
Hartelijke groeten,
Kai Grabenhorst
(kgrabenhorst@seniorweb.nl)

29 juni 2020 om 09:34.
LouiseH zegt:

Met dat adres had ik gemaild en het antwoord was dat er inderdaad geen link naar een overzicht is. Ik had gehoopt dat SW iets meer zou gaan bieden qua interesses die niet meteen te maken hebben met computer onderwerpen. Bijvoorbeeld over tuinieren, of literatuur, of zo..
Ik bedoel dus niet iets zoals de huidige clubs (feitelijk de forum vorm).
Google groups ken ik nog wel van de begintijd, zeg maar vanaf ca. 2002. Ben zelf lid geweest van een internationale Paint Shop Pro groep, toen PSP nog niet van Corel was. Sinds ik een iMac heb is PSP geen optie meer, zoals bekend.
Maar Google houd ik niet van, vertrouw ik qua privacy niet.
Enfin, bedankt voor de reacties, ik weet nu hoe de vlag er ongeveer bij hangt.
Ben wel benieuwd of de 2 foto mailgroepen nu Google groups zijn, dat weten jullie toch neem ik aan?

29 juni 2020 om 12:38.
HelmaB zegt:

Ik ben alleen lid geweest van de Mailgroep Foto en die zit nu bij Google Groups.
Hetzelfde zal (neem ik aan) ook voor Fotohoekje gelden.

29 juni 2020 om 13:11.
avatar
zegt:

LouiseH, alle twee de foto mailgroepen zijn overgestapt naar Googlegroups. Deelnemen kan met elk mailadres, een Googleaccount is handig maar niet noodzakelijk.

29 juni 2020 om 15:56.
LouiseH zegt:

Bedankt voor jullie reacties en informatie!

29 juni 2020 om 17:10.
Jan Klop zegt:

Zoals jullie misschien weten ben ik ook Host geweest van de Mailgroep Foto. Deze groep is onder mijn leiding overgestapt naar een besloten groep onder google. Van besloten groepen kan je alleen lid worden op uitnodiging.Dit gebeurt meestal na aanbeveling van de huidige leden.
De website van de mailgroep foto is hier vinden.

30 juni 2020 om 07:44.
DirkB zegt:

Dat is een prive website en staat dus los van SeniorWeb.
Google groups op zichzelf is mij wel bekend, iedereen kan zo'n groep beginnen. Als het onder de vlag van SeniorWeb gaat, zou ik 'lidmaatschap op uitnodiging' vreemd vinden. Als particulier clubje onder elkaar is er natuurlijk niets mis mee, ik heb vaker meegemaakt dat een organisatie mailgroepen loslaat.
Uit het bericht van Kai begrijp ik dat er nog even geduld nodig is.

30 juni 2020 om 08:45.
Jan Klop zegt:

Dat klopt helemaal Dirk.
Maar aangezien Seniorweb de mailgroepen heeft losgelaten, hebben deze groepen dus niets meer te maken met Seniorweb en draaien dus zelfstandig. En is dus een prive-site een logische stap.

30 juni 2020 om 08:53.
DirkB zegt:

Jan ik was nog even aan het aanpassen terwijl je al antwoord gaf, sorry daarvoor. Je antwoord is helder, dank.

30 juni 2020 om 08:56.
LouiseH zegt:

Mijn vraag was feitelijk alleen maar ingegeven door verbazing dat dit proces plaats heeft gevonden zonder publicatie binnen SW, zoiets verwacht je toch tenminste in de nieuwsbrief.
Even tot Jan: Jouw website heeft geen beveiligde verbinding, althans bij het klikken op de link die je gaf.
Als ik https:\\ voor het adres invul krijg ik de beveiligde versie.

30 juni 2020 om 09:10.
Cinecor zegt:

Ik ben het helemaal eens met Louise dat SW in dit geval slecht heeft gecommuniceerd naar haar leden. Wel betreurenswaardig dat SW dit eigenlijk zelf niet oppakt. De seniororganisatie van onze zuiderburen (SeniorenNet) heeft heel wat beter begrepen waar senioren, die serieus en op een bepaald niveau een hobby beoefenen, behoefte aan hebben. Dat is méér dan een beetje "computeren". Er ontstaan nieuwe vriendschappen en zelfs jaarlijkse ontmoetingsdagen binnen bepaalde hobby's. Wordt dit veroorzaakt door het verschil tussen de "stijve" Nederlanders en "joviale" Belgen?

30 juni 2020 om 10:05.
LouiseH zegt:

Ben lid geweest van een van de twee foto mailgroepen van SW, namelijk Fotohoekje. ik had begrepen dat daar interactie tussen de leden plaatsvond en ook dat er ontmoetingen waren tot en met eens per jaar een paar dagen op b.v. Terschelling.
Maar toen ik lid werd was dat alles al losgelaten, volgens de moderators omdat bleek dat er daaraan geen behoefte meer was. Dat vond ik jammer maar ging toch meedoen. Wat ik echter miste was dat er, ter voorkoming van te veel mailverkeer, een regel was ingesteld dat reacties op elkaars foto's niet via de list mochten gaan, dat mocht alleen privé.
Ik moet toegeven dat ik privé aardig wat reacties kreeg waardoor ik toch leuke mail contacten kreeg, dus had wat dat betreft geen klagen. Maar die zelfde regel veroorzaakte dat er via de list totaal geen levendigheid plaatsvond. Je had ook geen idee wat men van elkaars foto's vond. Als je een echte vraag had bij het plaatsen van je foto dan mocht het antwoord wel over de list.
Voor de andere mailgroep ("Foto") werd ik van diverse kanten gewaarschuwd dat het een nogal elitaire aangelegenheid was, dat daar wel over de list werd gediscussieerd en elkaars foto's streng beoordeeld. De indruk werd gewekt dat daar alleen "op niveau" werd gefotografeerd, dus de drempel was hoog.
Dat was de reden dat ik niet eens een poging deed om me aan te melden.
Kennelijk is er in de nieuwe vorm nog steeds een drempel, feitelijk ballotage. Niks mis mee, want daar is kennelijk behoefte aan en staat geheel los van Seniorweb.
 

30 juni 2020 om 10:38.
Cinecor zegt:

Duidelijk dus uit de hand gelopen omdat er twee groepen waren, die natuurlijk ver uit elkaar groeiden en waarschijnlijk ook gekenmerkt werden door afgunst enerzijds en neerkijken op anderen anderzijds. Dat had SW dus moeten voorkomen. Bij het serieus beoefenen van elke hobby behoort het streven naar een betere prestatie. Want dan alleen beleef je er meer plezier aan. Wie dat ontkent is geen echte hobbyist. Zo'n fotogroep behoort dus te bestaan uit beginners en gevorderden, met respect voor elkaar. Daarbij zou SW een verbindende taak moeten hebben. Maar helaas blijft men halsstarrig vasthouden aan de "hulpmodus" op computergebied.

30 juni 2020 om 10:53.
DirkB zegt:

Dit wordt veel te zwaar opgenomen. SeniorWeb heeft het losgelaten, Leo Goedhart heeft dat 1 of 2 jaar geleden in de clubs wel eens gemeld. Mailgroepen zijn niet actueel meer, daar heb ik begrip voor.
Ieder kan zelf een groep opzetten en er zijn ook fotoclubs.

30 juni 2020 om 12:12.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Fotografie-Club?
Fotografie-Club