Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Fotografie-Club
Snapseed gratis fotobewerking
Geplaatst op 5 juli 2020 om 15:28 door MargrietL

Dag een vraagje mbt fotobwerking

Het programma Snapseed werkt erg fijn op een mobiel, echter heeft er iemand ervaring met dit programma via windows op de laptop?

Alvast bedankt voor antwoord
Margriet

20 reacties
Zegert zegt:

Als ik op deze pagina kijk zie ik uitsluitend verwijzingen naar de App Store en de Play Store.
Of te wel: geen indicatie dat dit voor de PC beschikbaar zou zijn.

5 juli 2020 om 19:22.
MargrietL zegt:

Bedankt voor uw reactie, echter indien ik kijk op https://www.youtube.com/results?search_query=snapseed+pc zie ik meerdere video's

 

5 juli 2020 om 19:34.
DirkB zegt:

Het is er voor Windows, zie deze link.
Ik gebruik in Windows de standaard meegeleverde app Foto's.

5 juli 2020 om 20:07.
HelmaB zegt:

Als je de link van Dirk doorleest, zie je dat het onder Windows
alleen werkt met een emulator (als voorbeeld wordt Bluestacks genoemd)..
Of je dat moet willen, is een keuze, die je maakt.

5 juli 2020 om 20:36.
MargrietL zegt:

Wederom bedankt, ik had het programma via deze link gedownload, maar heb het idee dat het niet echt betrouwbaar is. Vandaar ook mijn vraag of iemand ervaring heeft met het programma via de PC.

5 juli 2020 om 20:40.
MargrietL zegt:
Bedankt, ook HelmaB Als het betrouwbaar heb ik geen probleem om te installeren, maar voor mij is dat nog niet duidelijk. Wellicht hier ervaringen met Bluestacks?
5 juli 2020 om 20:52.
Wil Gipman zegt:

Met Windows Photogalery heb je meerdere opties om een foto te bewerken. Ik gebruik het al enkele jaren.

9 juli 2020 om 10:27.
Cinecor zegt:

Waarom toch al die verschillende software met specifieke gebruiksaanwijzingen en beperkende mogelijkheden? Waarom niet het uitstekende Photoshop Elements (laag geprijsd) of wellicht Lightroom of het echte Photoshop bij hogere eisen (prijzig). Adobe is immers nog steeds marktleider...

9 juli 2020 om 12:04.
HaWee zegt:

Simpel, als je geen behoefte hebt aan al die mogelijkheden maar genoeg hebt aan wat een bepaald programma doet en er aan gewent bent .........

9 juli 2020 om 12:15.
MargrietL zegt:

En deze programma's zijn erg laagdrempelig en erg gemakkeljk. Ben al bekend met werken op mobiel en geen zin om nog met een ander programma te werken.
En waarom zou ik geld aan een programma uitgeven als photoshop als ik een goed gratis alternatief heb. Zag dat al de basisversie elements >100 Euro kost en de echte photoshop is veel duurder.
Dus samengevat keuze voor mij mijn vraag was getriggerd door:
1) Gewenning (mobiel)
2) Laagdrempelig
3) Weinig of geen investering
4) Basic functies met goede resultaten

9 juli 2020 om 12:35.
Cinecor zegt:

Mijn vragen/opmerkingen zijn bedoeld als inspiratie. Dat zal misschien niet bij iedereen aankomen. Maar ik denk dat "geen behoefte aan al die mogelijkheden" niet geldt voor een beoefenaar van welke hobby dan ook. Een echte hobbyist wil altijd méér en beter...
Zelf bewerk ik foto's al jaren met Photoshop en het gebruik van de diverse opties werd gedurende al die tijd alsmaar groter. En er ligt nog een "wereld van mogelijkheden" voor me open. Qua kosten vond ik de overgang naar de "cloud" echter wel een grote tegenvaller.

9 juli 2020 om 14:13.
HaWee zegt:

Als de hobby fotografie en bewerken is dan wil je waarschijnlijk op een gegeven moment meer.
Als het gewoon gaat om "een gemaakte foto een beetje bijsnijden (foute term, je snijd er af) en op een simpele manier wat mooier maken" dan kun je zeer zeker daar mee tevreden zijn en heeft het kopen van een duur programma (duur is persoonlijk) en leren van vele mogelijkheden die niet gebruikt gaan worden geen zin , integendeel dat maakt het minder prettig werken.

9 juli 2020 om 14:21.
Cinecor zegt:

Is mijn veronderstelling dan onjuist als ik verwacht dat leden van de SW Fotografie-club hobbyisten zijn?
Overigens ga je pas de "overige" mogelijkheden van de software bestuderen op het moment dat je daaraan behoefte hebt. Een kwestie van "groeien in de hobby".

9 juli 2020 om 15:30.
HelmaB zegt:

De simpele vraag van MargrietL is deze:

Het programma Snapseed werkt erg fijn op een mobiel, echter heeft er iemand ervaring met dit programma via windows op de laptop?

Waarom dan toch al die "adviezen" voor allerlei andere software?
Heeft niets met de vraag te maken.
Begrijp dat nooit, maar zal vast aan mij liggen.

9 juli 2020 om 16:42.
MargrietL zegt:

Dit lees ik bij de omschrijving van de groep:

Compositie, belichting, kleurcorrectie, bijsnijden of rode ogen verwijderen. Deel uw foto-ervaringen met andere leden en geef fotografeertips. Ook de meest gangbare fotobewerkingsprogramma's komen hier aan bod.

Daarom denk ik dat inderdaad onderstaande veronderstelling onjuist is, opmerking Cinecor
Is mijn veronderstelling dan onjuist als ik verwacht dat leden van de SW Fotografie-club hobbyisten zijn?

Anders wellicht een eerst een examen afleggen :)

9 juli 2020 om 17:06.
DirkB zegt:

@Helma het ligt niet aan jou.
@Margriet, het is lastig om een goed antwoord op je vraag te geven. Als ik dan toch een (onbevredigend) antwoord mag geven: Snapseed is een afrader voor de PC.
Ik heb het downloaden van Snapseed bekeken. Zoals al gezegd, je moet er een emulator voor downloaden voordat je het kunt gebruiken. Ik zie twee keer een mogelijkheid verschijnen om Snapseed te downloaden. Bij beide mogelijkheden wil je computer de emulator Easysearchpro op de computer zetten. Daarna ben ik gestopt want:
- Bij de eerste manier moet er een easysearchpro komen die toegang geeft tot meerdere zoekmachines. Er staat niet bij wat het met Snapseed te maken heeft.
- Bij de tweede manier komt er een toegang tot de Chrome Web store waar je vermoedelijk alsnog Snapseed kunt downloaden.
Er is dus wel een mogelijkheid om het te verkrijgen maar het is duidelijk niet voor Windows bedoeld. Je hoeft geen examen te doen voor deze club of welke andere club dan ook maar voor het verkrijgen van Snapseed op de computer is dat misschien toch een aanrader :-)

9 juli 2020 om 18:06.
HaWee zegt:

dan is dus de nieuwe vraag: wie gebruikt Snapseed op de mobiel en kent een programma voor op de pc wat hier veel op lijkt qua gebruik?

9 juli 2020 om 18:16.
DirkB zegt:

Mij lijkt dat het aan Margriet is om aan te geven of er nog een vraag is.

9 juli 2020 om 18:53.
RoyBosman zegt:

Inderdaad, laten we maar even op een reactie van Margriet wachten. In zijn reactie van 18.06 geeft Dirk aan wat de bezwaren voor het downloaden van Snapseed op de computer zijn; is dit voldoende antwoord op je vraag? (je mag ook via een prive-bericht naar mij reageren; als je op mijn profielfoto klikt, zie je4 die knop verschijnen)

Alle leden mogen in de clubs reageren en vragen stellen, ongeacht hoe je een hobby invult. Die vrijheid is een belangrijk uitgangspunt van de Clubs. Breng en haal wat jij wilt, maar wel met respect naar anderen.

mede-beheerder Roy

9 juli 2020 om 20:15.
MargrietL zegt:

Bedankt allemaal voor reactie!
Antwoord van Dirk Boom geeft voldoende duidelijkheid voor mij, ik zal het programma dus niet installeren op pc.
Fijne avond allemaal!
Margriet

9 juli 2020 om 20:23.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Fotografie-Club?
Fotografie-Club