Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Fotografie-Club
Dunkelfelder
Geplaatst op 10 juli 2020 om 19:49 door DirkB
Hoeveel wijnliefhebbers kijken hier mee?
In mijn wijnkelder die geen kelder is liggen nog een paar flessen dunkelfelder. Deze druif, die hier staat beschreven, wordt meestal in een cuvée gebruikt maar de producent in Sankt Martin gebruikt slecht 1 druivensoort, wat mijn voorkeur heeft. Het betreft eigen import, gekocht bij de wijnboer zelf. Het is geen dure fles maar hij is, zoals het de Pfalz betaamt, heel goed gemaakt en na 10 jaar nog goed op dronk.
De vraag bij de foto is: hoe fotografeer je een fles wijn een beetje origineel? Ik heb daar geen goed antwoord op maar heb mijn best gedaan op de scherpte in het midden, de zon op de fles zodat ook het stof zichtbaar is, en de achtergrond.
7 reacties
DirkB zegt:

Op deze foto zie je hoe zwart de pure Dunkelfelder is in het glas. Ook zie je dat het weer opknapt.
Scherpgesteld op het breedste deel van het glas, wat gaat dat toch mooi met de smartphone.

10 juli 2020 om 19:54.
HaWee zegt:

Ik zou een andere achtergrond gebruiken, je ziet nu een stoel en een schilderij oid (en een stuk witte muur) behalve de tafel waar de wijn op staat.
De tafel vind ik mooi maar voor de rest zou ik een doek oid op de achtergrond hangen (uit focus) zodat je geen afleiding hebt van de wijnfles
Misschien ook nog wat zakken zodat de rand van de tafel de fles niet doorsnijd.

10 juli 2020 om 19:56.
DirkB zegt:

Dank voor je suggestie. Deze is niet verkeerd maar zo'n doek o.i.d. is voor mij te statisch en teveel de klassieke fotografie want daar hoort het zo. Ik hou meer van de omgeving die er nu eenmaal is, dat vind ik persoonlijker. Ik experimenteer er nog wel eens mee en ..... misschien kun je zelf een mooi voorbeeld laten zien! Wel zo leuk.
Op soortgelijke foto's zet ik er wel één of twee gevulde glazen bij, dat oogt ook goed.
Het schilderij dat je ziet, is trouwens geheel gemaakt van verschillende kleuren zand. De tafel is van graniet.

10 juli 2020 om 20:20.
LouiseH zegt:

Oei, da's een moeilijke. Ik zou denk ik de fles fotograferen terwijl hij uitgeschonken wordt, in een mooi glas. En dan zodanig subtiel in de hand dat het etiket van de fles goed zichtbaar is.
Het zou me gaan om de sfeer, met een vleugje romantiek met er achter een venster met zicht op een tuin met veel wilde bloemen en dan liefst in de namiddag zon.
Zoiets...

10 juli 2020 om 21:09.
DirkB zegt:

Dat kan geregeld worden. De wilde bloemen heb ik niet maar wel een tuin, een huis met ramen en openslaande deuren, dat komt vaker voor. Je kunt zo'n foto ook op een mooie dag in de tuin maken, tuintafel en eventueel tuinstoelen gebruiken en maken die foto.
Resteert de vraag wat een mooi glas is. Ik ben wel gehecht aan mijn wijnglazen, die niet in Nederland zijn te vinden maar in Duitsland zijn gekocht en gemaakt in Leerdam.
Wie doet het?

10 juli 2020 om 21:28.
Hinjaks zegt:

Product fotografie is ook een vak apart. Maar dat is je bedoeling ook niet denk ik. De fles staat er in elk geval goed op.

10 juli 2020 om 22:46.
DirkB zegt:

Klopt, productfotografie is het niet, eerder een uitnodiging tot genieten en voor de liefhebber misschien een kennismaking met de dunkelfelderdruif en de Pfalz. Niet verder vertellen, de wijnen daar zijn opvallend goed en goedkoop als je wat adressen kent. Welkom ben je er altijd.

10 juli 2020 om 23:37.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Fotografie-Club?
Fotografie-Club