Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Fotografie-Club
"Home Made"
Geplaatst op 13 juli 2020 om 16:08 door LouiseH

Ruim 2 jaar geleden op de gok een toen nog niet bloeiende hortensia gestekt, heel simpel met een beetje wortelpoeder. Ik wist toen niet meer precies welke soort het was en welke kleur.
Vervolgens in een verlaten hoekje, met alleen maar vroege ochtendzon, in de tuin gezet.
Omdat we daar niet vaak komen waren we telkens weer verrast hoe snel hij groeide toen hij eenmaal de smaak te pakken had. Nu bloeit hij volop, het bleek een lacecap hortensia te zijn. Roze is niet mijn favoriete kleur, maar hij staat hier zo te stralen dat ik hem dankbaar beschouw als een vrolijk cadeau.

5 reacties
DirkB zegt:

Hij doet het mooi. Wat is wortelpoeder?

13 juli 2020 om 18:11.
LouiseH zegt:

Mijn potje Rooting Powder heb ik meegenomen uit NZ want er zat nog veel in. Je gebruikt namelijk maar heel weinig. Het potje is ook klein, maar je doet er lang mee.
Ik heb even gezocht en zie dat het hier vooral Stek Poeder wordt genoemd.
Zoals ik het toepas is heel simpel, heb het tot nu toe alleen voor hortensia's gebruikt, als volgt:
Ik snijd een mooi vers eind van een uitloper, eentje waar geen bloem in ontstaat. Hoeft niet langer dan ca. 10 cm te zijn. Ik laat 2 of 3 blaadjes zitten, grotere meteen eraf.
Dat stekje snijd ik schuin af. Je kunt het in water zetten in de hoop dat er worteltjes aankomen, maar kunt het ook alleen maar even in water dompelen, daarna even in de poeder steken zodat er wat poeder aan blijft zitten.
In een potje met verse aarde zetten en afwachten, af en toe water geven zoals een gewone plant. Ik zet er meestal een paar in 1 pot. Na bv 2 weken of zo voel je even voorzichtig of hij niet meer los in de aarde zit, als de blaadjes nog groen zijn gaat het meestal goed.
En dan laten groeien.. en vooral geduld hebben;-)
 

13 juli 2020 om 20:20.
DirkB zegt:

Ah, het is talkpoeder gecombineerd met groeistoffen die stek helpt met groeien. Dan begrijp ik het.

13 juli 2020 om 22:04.
Motorwybe zegt:

Geen favoriete kleur ? Je kunt ze blauw bloeiend maken met behulp van speciale -ijzerrijke- meststoffen en dat stekpoeder doet wonderen.....

20 juli 2020 om 10:20.
LouiseH zegt:

In NZ heb ik alle roze exemplaren op die manier blauw laten worden, weet niet meer hoe dat spul heet, alles daar opgebruikt.
Er werd bijgezegd dat het wel een jaar kan overslaan voordat het werkt, maar bij ons werkte het meteen het seizoen erop.
Later ben ik overigens roze wel gaan waarderen hoor! ;-)
Ik heb nu verschillende roze in de tuin (en ook andere kleuren).

20 juli 2020 om 10:30.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Fotografie-Club?
Fotografie-Club