Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Fotografie-Club
Opvlieger
Geplaatst op 20 juli 2020 om 23:27 door LouiseH

Deze Tui (NZ inheemse vogel) vliegt op van een lange bloemstengel van een van de flaxen in onze vorige tuin. Ingezoomd vanaf ons deck (terras). Ik moest er snel bij zijn, door het tegenlicht is het een silhouet geworden. Wie wil weten hoe hij klinkt, klik Hier (véél verschillende geluiden, echt heel leuk, hij kan zelfs de telefoon nadoen!!). Jammer dat YouTube aan het eind meteen overgaat naar een volgens filmpje.
De foto heb ik destijds ingeleverd in het kader van een opdracht "Movement" bij de plaatselijke camera club.

 

4 reacties
DirkB zegt:

Mooi, dat silhouet! Mét beweging en verder helemaal scherp.

Hoe zou dat in zwart/wit zijn?

21 juli 2020 om 08:53.
LouiseH zegt:

Ga ik straks even netjes doen

21 juli 2020 om 09:33.
LouiseH zegt:

Moet zo weg, maar wilde eerst omzetten naar zwart/wit. Vorig jaar heb ik me daar uitvoerig mee bezig gehouden toen ik 4 foto's van Texel heb laten inlijsten, we wilden dat graag in zwart/wit en wilde dat graag oefenen voor het beste resultaat. Er zijn verschillende methodes, ik koos toen voor eentje via het Kanalen venster (rood-groen-blauw) in Photoshop.
Dit was een mooie gelegenheid dat weer eens te oefenen. Het komt erop neer dat ik heb gekozen voor het groene kanaal (uitleggen voert nu te ver) omdat ik persoonlijk dat het beste resultaat vond. Dusss... schiet er maar op!;-)

21 juli 2020 om 10:18.
DirkB zegt:

Zo bezien vind ik de eerste weergave levendiger al leidt daar de luchtkleur een beetje af.
Ik dacht bij deze foto aan zwart/wit, niet in grijstinten. Dus dat je hem kunt printen en ouderwets uitknippen (wat mij teveel priegelwerk zou zijn).

21 juli 2020 om 12:12.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Fotografie-Club?
Fotografie-Club