Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Fotografie-Club
zomaar
Geplaatst op 21 juli 2020 om 22:08 door advp

kijkje over Jisperveld

8 reacties
advp zegt:

andere situatie

21 juli 2020 om 22:11.
DirkB zegt:

Fraaie rode kleuren en een beetje paars.
Links op de eerste foto staat nog net een mooi stukje houtsnijwerk.

Wel zou ik de horizon even recht maken, dan heb je ineens een betere foto. Het lastige daarbij is dat er dan een deel van je foto af gaat. Daarom neem ik zelf altijd wat ruimte bij het fotograferen of ik maak hem over als ik het zie.

21 juli 2020 om 22:41.
advp zegt:

bedankt Dirk Maar wat bedoel je met horizon recht maken ?

21 juli 2020 om 22:58.
DirkB zegt:

De horizon op de achtergrond loopt van links naar rechts gekeken omhoog. Je ziet het ook aan de container die nog net achter de plant is te zien.
Om te tonen wat ik bedoel, heb ik je foto snel even wat rechter gemaakt, hopelijk vind je dat niet te pietluttig. Er gaat minder van de foto verloren dan ik dacht, hij kan het best hebben.

21 juli 2020 om 23:29.
Motorwybe zegt:

Prachtig bosje bloemen, alsof het in de natuur is geplukt en klaar om weg te geven.
Inderdaad wordt de foto veel mooier als de horizon recht staat. ( ik zou hem zelfs nog iets meer draaien). En als we dan toch aan het verbeteren zijn, zou ik een iets andere positie innemen, zodanig dat de houten sculpturen buiten beeld vallen en daar later een aparte opname sessie aan wijden. En dan die lichtblauwe -vangrail- lijn in de hoek rechts-boven, die is storend. (vind ik). En daar hebben we bewerkingsprogramma's voor. Die geven je een boel pret en voldoening bij het vervolmaken van je prent. En je kunt ze gratis van het web downloaden, zodat je geen dure Photoshop nodig hebt, maar wel de voldoening overhoudt van een prachtige prent, die vergroot, zo aan de wand kan.

27 juli 2020 om 10:45.
advp zegt:

bedankt motorwybe
ik kan me niet herinneren, dat ik hier een vangrail geplaatst heb.
wel een kweekbak .
groet advp

27 juli 2020 om 11:07.
Motorwybe zegt:

Sorry, ik dacht aan een vangrail, maar een kweekbak mag ook. Als je de opname vergroot en de blauwe tinten verandert(= kloont) in goudgeel wordt de prent m.i. mooier.
Succes !

3 augustus 2020 om 09:44.
advp zegt:

groter

3 augustus 2020 om 10:00.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Fotografie-Club?
Fotografie-Club