Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Fotografie-Club
Instituut voor Beeld en Geluid
Geplaatst op 19 september 2020 om 22:06 door LouiseH

Dit omvangrijke museum, verving sinds December 2006 op het Hilversumse Mediapark het oude Omroepmuseum dat vanaf 1993 tot eind 2002 gevestigd was aan Oude Amersfoortseweg, Daar heb ik nostalgische herinneringen aan.
Het nieuwe is een bijzonder gebouw, dat sommigen mooi vinden en anderen afschuwelijk, ofwel: You hate it you love it. Hoe dan ook een bezoek (ook voor kinderen) de moeite waard.
Dit is een impressie van het trappenhuis.

4 reacties
Cinecor zegt:

Ik heb het een paar jaar geleden bezocht en ervaarde het meer als een kermis dan als een museum. Wel heel erg leuk voor kinderen! Daarnaast heb ik later ook nog hele slechte ervaringen gehad met het instituut in het kader van het verkrijgen van toestemming voor het in een eigen film gebruiken van bepaald audiovisueel materiaal, waarvan zij een DVD te koop hadden en die ik had aangeschaft. Moest naast de prijs van de DVD nog eens zo'n slordige 600 euro's betalen voor allerlei soorten rechten, verwerkingen, enz. Totdat ik in contact kwam met iemand die over alle rechten van dit materiaal beschikte en mij volledige toestemming gaf om het te gebruiken zoals ik zelf wilde. Stuurde mij zelfs een bestand op. Hij kwam ook naar de première van mijn film. Zelfs die DVD had ik dus niet hoeven kopen...

19 september 2020 om 22:59.
DirkB zegt:

Het is een bijzonder gebouw dat ik vaak heb gezien maar nooit bezocht, misschien woonde ik te dichtbij, ik zal er toch maar eens langsgaan als ik in de buurt ben.
Vrienden van mij zijn er wel geweest, zij hebben genoten van hun bezoek, zoals zovelen.
Maar het gaat natuurlijk om de foto, wat anders. Ik moest even zoeken wat ik nu eigenlijk zie, het werd mij duidelijk dankzij de trapleuningen links en rechts. Fraaie foto, bijzondere kleuren en een goede impressie van de architectuur van het gebouw.

19 september 2020 om 23:23.
LouiseH zegt:

De reactie van Cinecor is gebaseerd op een persoonlijke ervaring, waarover hij zich verongelijkt voelt.
Ik ga daar niet op in en stel het op prijs als hij dat verder ook niet meer doet.
Onderwerp gesloten wat mij betreft.

19 september 2020 om 23:52.
Cinecor zegt:

Mijn ervaring is een verhaal naar aanleiding van de foto, zoals hier regelmatig plaatsvindt. Gelukkig zijn we het in deze wereld niet allemaal met elkaar eens. Zou een saaie boel worden. Niemand is "verplicht" om op een reactie van een ander lid te reageren, maar dat betekent dan niet dat daarin een reden moet worden gevonden om die reactie maar achterwege te laten. Ga ik in voorkomende gevallen dus ook niet doen.

20 september 2020 om 09:47.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Fotografie-Club?
Fotografie-Club