Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Fotografie-Club
Hernummeren in Picasa
Geplaatst op 9 april 2014 om 14:40 door edelsteen
Doordat ik van verschillende kanalen foto's van een reis heb ontvangen, wil ik de foto's hernummeren om zo de juiste volgorde vast te leggen. Ik had begrepen dat ik dan alle foto's moest selecteren en dan via bestand, naam wijzigen de nummering kon wijzigen door bijv het jaartal, gevolgd door het minteken en dan een getal (bijv.2014-100) in te geven. Het getal, in dit geval 100, zou dan doorgenummerd worden. Ik krijg het niet voor elkaar. Weet iemand hoe het wel moet?
5 reacties
avatar
Ex-lid zegt:
Beste edelsteen,
Om te beginnen doe je bovenstaande zaken niet in Picasa, maar in Afbeeldingen. Alle foto's die je in Afbeeldingen hebt staan, staan ook in Picasa. Je selecteert dus al je foto's in Afbeeldingen. Klik op de eerste foto met rechts en wijzig de naam. Alle foto's krijgen dan die naam met tussen haajes () volgnummers. De 100 in jouw voorbeeld hoort gewoon bij de bestandsnaam 2014-100 en verandert dus niet. Een nummer in de bestandsnaam heeft dus geen zin.
10 april 2014 om 17:11.
Wim Beuk zegt:
werkt ook in de verkenner, en de toevoeging van ( 100) heeft wel zin.
het wordt dus 2014 (100). vergeet de spatie niet, tussen 4 en (.
De nummering gaat dan vanaf 100, het voordeel is dat de bestandsnaam een vast aantal karakters heeft, en je kunt door nummeren vanaf een eerdere zitting.
Wim
11 april 2014 om 12:58.
edelsteen zegt:
Ik heb in Picasa de foto's helemaal op volgorde gezet zoals ik ze wil hebben. Wanneer ik nu de foto's hernummer via de verkenner dan zijn het in Picasa geen opeenvolgende nummers en dat is wel mijn bedoeling. Ik heb ooit ergens op internet gelezen dat je ook via Picasa kunt hernummeren.
12 april 2014 om 13:08.
Wim Beuk zegt:
Nu in picasa sorteren op naam zou ik denken.
Zo werkt het in de verkenner wel, probeer maar eens in de verkenner de hernoemde bestanden eerst te sorteren op datum, dan staan de nummers niet meer op volgorde. Daarna weer sorteren op naam en het spul staat weer op zijn plaats.
12 april 2014 om 17:04.
edelsteen zegt:
Het is me gelukt om de foto's in Picasa te hernummeren in de volgorde die ik wil. In de map afbeeldingen staan ze nu ook in de juiste volgorde en correct genummerd. Je moet in Picasa alle foto's selecteren dan via bestand > naam wijzigen> vervolgens bijv. Nederland-1.jpg intypen dan nummert het programma vanzelf door. Dank voor jullie tips.
13 april 2014 om 11:32.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Fotografie-Club?
Fotografie-Club