Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Fotografie-Club
Knippen en plakken in fotoprogramma
Geplaatst op 6 mei 2014 om 23:18 door henk0605

Het kan wel eens handig zijn als je uit een foto b.v. een persoon wilt halen en wil toevoegen aan een foto die je zelf samenstelt. De foto waar je net even beter opstaat combineren met dat bankje in dat aardige landschap.... Zijn er vandaag de dag programma's die dat kunnen? Ik meen me te herinneren dat ik jaren geleden zoiets had (Corel Draw??)..... Nu lijkt het als of fotoprogramma's allemaal hetzelfde doen: rode ogen, horizoncorrectie, scherper, filter enz.

10 reacties
TinekeM zegt:
Elk programma kan het.
Even een onderwerp selecteren, kopiëren, en plakken op de andere afbeelding. gebruik doezelen voor de scherpen randen weg te werken.
7 mei 2014 om 08:18.
Truus zegt:
Voor de gevraagde bewerking is het meest makkelijk als het fotoprogramma in lagen kan werken. Dat kan echt niet elk programma! Photoshop is een geschikt - maar duur- programma daarvoor, en de gratis tegenhanger Gimp. Eveneens Photobie ( Engelstalig) waarvan een workshop te vinden is op de site van computeridee
8 mei 2014 om 09:11.
henk0605 zegt:
Dank aan de dames voor hun reactie. Naast hetgeen in Windows 8.1 zit heb ik een Canon bewerkingsprogramma en daar kan het in ieder geval niet mee. Ooit wel eens photofiltre gehad.... weet niet meer of het daarmee kon.
Ik heb GIMP nu geinstalleerd maar zie nog niet zo snel waar ik het moet zoeken. Kan ik nog een hint krijgen?
8 mei 2014 om 19:49.
TinekeM zegt:
Je hebt het moeilijkste geïnstalleerd als beginner, ik zou psp of adobe element eens een proefversie van downloaden, dat is is wat eenvoudiger.
9 mei 2014 om 08:13.
henk0605 zegt:
Tineke, dank voor de suggesties. Ik ga er zeker naar kijken. De eerst komende tijd heb ik daarvoor wat minder gelegenheid, reden waarom ik mijn vraag nu wil afsluiten.
M.v.g.,
Henk Nauta
12 mei 2014 om 19:22.
henk0605 zegt:

Momenteel staat Photo Filtre op mijn pc. De Nederlandse tekst is meegeinstalleerd. Als ik Help wil kijken wat de stappen zijn voor het uitvoeren van een bepaalde handeling krijg ik hooguit een paar schermen in Engels of Frans. Maar niet wat ik verwacht:                stap 1 doe dit, stap 2 doe dat enz.

Wellicht verwacht ik teveel of heeft iemand een tip waar ik zoiets wel kan vinden?

B.v.d.,

Henk

29 augustus 2014 om 10:32.
TinekeM zegt:

http://www.seniorweb.nl/software/29882/PhotoFiltre

Ka je iets met deze link, ook het senior web heeft een hele cursus over het werken met Photofilter.

29 augustus 2014 om 10:53.
henk0605 zegt:

Dank voor de spoedige reactie. De komende dagen zal het er niet van komen, maar daarna ga ik gauw kijken. Ik zal laten weten of dit is wat ik zoek.

M.v.g.,

Henk

29 augustus 2014 om 12:41.
henk0605 zegt:

Toch even de gelegenheid gevonden om vlug even te kijken. Hetgeen waar ik naar zoek staat er net niet bij:

-geselecteerde objecten verwijderen

-geselecteerde objecten uit een foto verplaatsen binnen de foto      of overbrengen naar een andere foto

Wat ik ook probeer: ik kom er niet uit. Kunt mij aangeven waar ik die info kan vinden?

Als ik het programma installeer zoals aangegeven door Seniorweb geeft de Helpfunctie dan wel "stapsgewijze informatie" ?

B.v.d.,

m.v.g.

Henk

29 augustus 2014 om 13:37.
henk0605 zegt:

Dag allemaal,

Het is al weer een tijd geleden dat ik mijn vraag stelde en jullie reacties mocht ontvangen. Bij deze wil ik laten weten hoe het verder is gegaan.......

Opeenvolgend meerdere programma's gedownload, gratis zowel als proefversies van "te betalen", proberen te begrijpen hoe het werkt, hoe is de helpfunctie? Uiteindelijk heb ik nu besloten dat Photoshop Elements 13 voor mij het beste is, mede gezien de Nederlandstalige helpfunctie. De prijs van het programma vind ik, in verhouding tot mijn gebruik, acceptabel.

Nogmaals dank voor jullie reacties.

 

Met vriendelijke groet,

Henk Nauta 

20 oktober 2014 om 14:18.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Fotografie-Club?
Fotografie-Club