Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Fotografie-Club
fotobewerkingsprogramma
Geplaatst op 10 mei 2014 om 11:23 door peter129
Wie kan mij een goed en eenvoudig fotobewerkingsprogramma aanbevelen.
het mag wel iets kosten, maar gratis is natuurlijk welkom.
9 reacties
Niekie zegt:
Ja wat is eenvoudig. Als je echt een goed gratis programma wilt hebben zou ik eens kijken naar GIMP: http://www.gratissoftwaresite.nl/downloads/fotobewerking
Verder staan achter de link die ik geef nog een aantal gratis foto bewerkings programma's, zoals PhotoFiltre, Picasa en Irfanview.

Niek
10 mei 2014 om 12:44.
TinekeM zegt:
Adobe element is voor de meeste een goed programma, en niet te duur.
Ook PSP is goed. De fotogroep(mailgroep) werkt hiet het meest mee, verder zijn er honderden lessen te vinden van deze programma's op internet.
11 mei 2014 om 09:01.
Cees-1946 zegt:
Zondag 11 mei.
Al geruime tijd gebruik ik het Picasa-fotoprogramma.
Via internet gratis verkrijgbaar.
Het boek digitale fotobewerking met Picasa is bij Visual Steps verkrijgbaar.www.visualsteps.nl
Met dit boek er bij is het met foto bewerking een goed resultaat te behalen. Stap voor stap en met duidelijke beelden wordt uitgelegd hoe te handelen. Met vr. gr.
Eenhoorn.
11 mei 2014 om 09:25.
Truus zegt:
De keuze van een programma zal afhangen van wat je wilt gaan doen aan bewerken: eenvoudige correcties of hele nieuwe foto's samenstellen.... Bij het eerste heb je genoeg aan de gratis programma's bij de laatste is photoshop elements een goed begin, beste is dan photoshop of paintshoppro. Maar die zijn wel duur

Loop eens een bibliotheek binnen en bekijk de fotobewerkings boeken daar eens, dat geeft vaak al een goed beeld van wat een programma kan, en of dat ook is wat jij wilt doen.
11 mei 2014 om 09:26.
avatar
Ex-lid zegt:
Alle te koop zijnde programma's zijn niet eenvoudig. Ik heb zelf
"Paint Shop Pro" van Corel, maar werk eigenlijk altijd met Picasa (gratis te downloaden). Op SeniorWeb vind je bij lessen <Online cursussen> de cursus STARTEN MET PICASA. Ondanks het feit, dat ik hier al heel lang mee werk heb ik met deze cursus nog veel kunnen leren. Het ligt er ook aan hoe ingewikkeld je je foto's wilt bewerken. Ik zou zeggen.....probeer ze eens uit.

Succes gewenst.
Vr.gr. Blackjes
11 mei 2014 om 12:01.
jon047 zegt:
Zeer tevreden met het gratis Picasa programma.
16 mei 2014 om 11:43.
avatar
Ex-lid zegt:
Peter 129. Laat eens wat van je horen, dat zou wel zo aardig zijn. Een ieder doet moeite om je te helpen, maar niemand weet of je nou wel of niet geholpen bent.
Dit is wel de intentie van een dergelijke club.
16 mei 2014 om 19:01.
avatar
Ex-lid zegt:
Faststone Image Viewer(gratis en Nederlandstalig) is een uitstekend en eenvoudig fotobeheerprogramma en kan daarnaast de meest voorkomende bewerkingen uitvoeren. Voor het meer uitgebreide werk bevalt Paint Shop Pro mij het best.
18 mei 2014 om 18:58.
jante zegt:
Behalve natuurlijk Picasa is er Faststone, gebruiksvriendelijk en met net wat meer mogelijkheden dan Picasa, bovendien gratis! Voor eenvoudige bewerkingen begin ik altijd met dit programma.
22 mei 2014 om 17:37.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Fotografie-Club?
Fotografie-Club