Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Fotografie-Club
avatar
foto's verkleinen
Geplaatst op 5 juni 2014 om 10:46 door Ex-lid
Geachte clubleden,
Wellicht is er iemand onder U die mij van advies kan dienen.
Sedert enige tijd heb ik de beschikking over een klein handzaam digitaal cameraatje van Sony.
Om via e-mail aan deze of gene mijn opnamen te kunnen tonen, die ik die te verkleinen omdat de opnamen ruim 7 Mb groot zijn.
Van Sony heb ik het programma Play Memorie Home geschonken gekregen. Ben ik niet onverdeeld gelukkig mee, en denk erover om dit weer te lozen.
Vraag 1: tot hoe klein zijn ze te verkleinen om nog een mooi beeldvullend plaatje te maken?
Vraag 2: Met welk programma is dat het beste te doen?

Zoals hierboven al gesteld, zou ik graag van een Uwer (of meerdere) een advies hierover krijgen.
Alvast dank voor het lezen.
6 reacties
tipa1 zegt:
Kijk eens hier.
http://www.seniorweb.nl/tip/27034/computertip-foto-verkleinen-en-versturen
5 juni 2014 om 13:21.
391130230 zegt:
Goede middag. Als je foto's in een map zitten , klik je met de rechtermuis op deze map en in het uitrolmenu dat je dan ziet,zie je....e-mail verzenden. Klik hier op (linkermuis) en er komt automatisch een verborgen menu tevoorschijn in diverse grootheden. Om per mail te versturen altijd in een van de zichtbare getallen klikken (kb-bestand).Ook zie je dan onderaan in dit menu "origineel bestand"> is Mb bestand,dit nu niet gebruiken.
Ook kun je alle foto's selecteren en dan ook weer de rechtermuis gebruiken zoals hier boven omschreven en verzenden. Er is ook een gratis programma > Zoek bij Google het programma Resice pictures op en download dit. Groetjes Theo
5 juni 2014 om 16:43.
391130230 zegt:
Vervolg op mijn vorige bericht. Download het gratis programma www.wetransfer.com >Tot 2 Gb kun je gratis bestanden verzenden. In dit programma zie je dat Mb bestanden vrij snel verstuurd worden . De ontvanger krijgt een ZIP bestand wat deze dan moet openen.Let op: kies niet voor het betaal programma
5 juni 2014 om 17:03.
kruijswijk zegt:
Foto's verkleinen om ze te kunnen e-mailen is eigenlijk niet meer van deze tijd. We hebben tegenwoordig de Cloud, mensen.
1. Maak een Microsoft account aan op outlook.com. (Voor zover je dit nog niet hebt, bv. naam@hotmail.com of live.nl of outlook.com.)
2. Meld je, in Windows Live Mail aan met dit account. 3. Kies in Windows Live mail voor fotobericht en kies de foto's die je wilt verzenden. Dit mogen er heel veel zijn in de hoogste resolutie. Klik op verzenden en er wordt een album aangemaakt in OneDrive (Kan wel een poosje duren). De ontvanger kan vervolgens kiezen voor diashow of downloaden.
5 juni 2014 om 18:00.
avatar
Ex-lid zegt:
Via programma van windows; kun je ook verkleinen.
5 juni 2014 om 18:19.
avatar
Ex-lid zegt:
Ga naar Afbeeldingen. Klik de foto's aan die je wilt versturen. Bovenin komt nu e-mail te voorschijn. Klik daar op en je e-mail verschijnt met al je afbeeldingen daarin. Kies de grootte waarin je wilt versturen en klaar is Kees. De grootte die aangegeven wordt (1024 x 768) geeft het beste resultaat.
Ik hoor wel of het gelukt is.

Groetjes,
Blackjes
6 juni 2014 om 10:25.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Fotografie-Club?
Fotografie-Club