Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Fotografie-Club
Dia's digitaliseren
Geplaatst op 30 juli 2014 om 00:40 door dwaalbers

Heeft iemand ervaring en advies welke scanner geschikt is om dia's te scannen en op te slaan??

groetjes

Dick

 

4 reacties
Truus zegt:

Moeilijk zo te zeggen welke scanner geschikt is: wat gaat er met de digitale scans verder gebeuren. Kijken op beeldscherm vraagt andere kwaliteit dan afdrukken maken op fotoformaat of posterformaat. Veel kransjes en stofjes wegwerken noodzakelijk en opfrissen van oudere dia's : moet dat tijdens het scannen direct verbeterd worden of naderhand met een fotobewerkings programma. Op welke pc moet de scanner gebruikt worden. Zijn het heel veel dia's , is uitbesteden een optie, is huren van een scanner een optie..... Enzovoort 

30 juli 2014 om 11:34.
papell31 zegt:

Met een diaprojector de dia's op een wit stuk karton projecteren. Het fototoestel zowat op de projector zetten en knippen maar ! JanP.
 

31 juli 2014 om 11:04.
avatar
Ex-lid zegt:

Jaren geleden heb ik mijn dia's gescand met een scanner die er meer dan 30 seconden over deed om te scannen en te verwerken. Ik dacht hem niet meer nodig te hebben en heb hem toen verkocht.

 

Later kwam ik tot de ontdekking dat ik nog meer dia's had. en heb toen een Rollei DF-S 50 SE gekocht, deze werkt perfekt heeft een hoge resolutie en is daarbij ook nog eens erg snel.

Ik heb de eerder gescande dia's opnieuw gescand omdat ze nu beter zijn.

Ik heb wel elke dia even met een stofkwastje schoongemaakt.

31 juli 2014 om 11:26.
avatar
Ex-lid zegt:

'k Ben in het bezit van een goed betaalbaar model van MyCom voor dia's en kleinbeeldnegatieven. Bevalt goed qua kwaliteit.

31 juli 2014 om 12:07.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Fotografie-Club?
Fotografie-Club