Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Fotografie-Club
foto's scannen.
Geplaatst op 16 oktober 2014 om 15:23 door all143

Beste leden een vraag.Wat is beter? een negatief digitaliseren of een scan van de bestaande foto maken m.a.w. welke foto wordt het scherpst of is er geen verschil?

6 reacties
Paul-B zegt:

Beste All143,

Een origineel negatief is kwalitatief altijd beter dan de afdruk ervan.

bji de afdruk is er al kwaliteit verlies.

ik weet niet wat voor scanner je hebt maar een negatief scannen vereist een speciale manier omdat je anders met negatief blijft zitten, bovendien moet je er doorheen belichten en dat kan met de normale huis tuin en keuken scanners niet.

de foto scannen kan altijd, als de foto mooi en scherp is kun je deze gewoon scannen. Doe het dan wel op de hoogste resolutie die je kunt kiezen maar minimaal 300 dpi. Echter hoe hoger de resolutie hoe groter het bestand wordt. Dit voor als je hem bv. zou willen mailen.

Eventueel zou je de foto na het scannen kunnen bewerken met een foto bewerkings programma.

Mijn ervaring is wel dat de meeste mensen eigenlijk het verschil niet zien.

succes.

 

16 oktober 2014 om 16:23.
all143 zegt:

Bedankt voor je advies,ik heb een echte nagtief scanner dus niet zo'n scanner die je op de printer hebt maar een ION.Ik vermoede ook wel dat dat beter zou zijn,maar tussen plusminus 10.000 negatieven zoeken is lastiger dan fotoalbums doorkijken .Ik zal het uitproberen een scan met de ION en de zelfde afgedrukte foto scannen met de printer en dan kijen of er verschil is,nu ik dit zo typ had ik dit zelf eerder kunnen bedenken.Maar toch bedankt voor de genomen moeite.Ruud.

20 oktober 2014 om 12:54.
Paul-B zegt:

Graag gedaan.

20 oktober 2014 om 14:37.
avatar
Ex-lid zegt:

Als je een afdruk wil maken die groter is als de foto die je al hebt, is het veel beter om het negatief te scannen.Hans.

20 oktober 2014 om 18:41.
avatar
Ex-lid zegt:

Je hebt al een scanner voor het scannen van dia's en negatieven. Heb je daar geen bewerkingssoftware bij gekregen dan?

Bij een gescande van een negatief of dia kun je met de tegenwoordige fotobewerkingsprogramma's echt veel bereiken echter de afdrukkwaliteit blijft beperkt.

21 oktober 2014 om 14:07.
all143 zegt:

Beste henk ik heb een goede negatief scanner,maar mijn vraag is reeds beantwoord.negatief scannen krijg je een betere kwaliteit en je kan de foto ook groter afdrukken,en dat wilde ik graag weten,bedankt voor de moeite.Ruud

21 oktober 2014 om 16:44.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Fotografie-Club?
Fotografie-Club