Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Fotografie-Club
Strepen op foto
Geplaatst op 13 november 2014 om 19:49 door Niek1948

Goede dag

ik heb een Samsung  L 730 digitaal foto toestel, als ik een foto maak en ik kijk deze terug, dan zitten er allemaal horizontale strepen op de foto, als ik kijk gewoon op het scherm zie ik wat ik wil fotograferen wel scherp, geen idee wat dat kan zijn, het is al wel een oudje maar het is niet zo dat ik elke dag een foto maak, ik heb de lens al schoon gemaakt maar dat hebt niet,  weet iemand soms wat de oorzaak  zou kunnen zijn??

gr. Niek

9 reacties
Cees-1946 zegt:

Heel vervelend voor U. Oorzaak , dat weet ik niet.

Misschien is wanneer U de foto's in de computer zet , formateren een oplossing. Hopelijk zijn daarna de strepen weg.. Ook kan het mogelijk zijn om de accu of baterijen verwisselen. Andere mogelijkheid, dit toestel terug zetten in fabrieks/instellingen. opnieuw instaleren. Laatste mogelijkheid terug naar de winkel en vragen om advies , of bij de Samson deaeler. Hopelijk is er via S-W iemand die dit probleem erkent en U verder kan helpen.

 

13 november 2014 om 21:58.
Niek1948 zegt:

O.k. Ga er verder mee en zullen zien 

toch bedank voor uw reaktie

Gr. Niek

13 november 2014 om 22:08.
wilha zegt:

Misschien weten ze bij Samsung meer? Dit zijn de adresgegevens:

http://www.samsung.com/nl/info/contactus.html

wilha

14 november 2014 om 08:57.
Truus zegt:

Waarschijnlijk is de ccd - chip defect en die zal dan vervangen moeten worden. Proberen of de leverancier nog iets kan doen,( hangt ook een beetje van de leeftijd van de camera of hij dat zal doen) vraag vooraf wat de kosten zijn, misschien is een nieuwe wel goedkoper!

14 november 2014 om 09:32.
Cees-1946 zegt:

Daar had ik nog niet aangedacht een nw. passend foto kaartje.

Maar informeer eerst,of dit nu wel nodig is. Het kan de oplossing zijn.

Maar.... wanneer de foto strepen blijft vertonen is er meer aan de hand.

14 november 2014 om 10:01.
Niek1948 zegt:

Dank allemaal voor de reaktie, ga inderdaad eerst maar eens informeren bij de foto zaak of het de moeite is want dit toestel is al een aantal jaren oud, heeft het altijd goed gedaan maar nu opeens strepen, met filmen geen last alleen bi foto,s 

ik zal zien verder!!

gr.Niek

14 november 2014 om 15:39.
driemid zegt:

niek,is het fototoestel vochtig of nat geworden???heb namelijk het zelfde gehad met veel geduld het toestel gedroogd diverse keren en uit eindelijk probleem op gelost.succes driemid.

15 november 2014 om 19:32.
Niek1948 zegt:

driemid

Volgens mij is ie nooit nat of vochtig geweest, maar je kan het soms niet meer herinneren, maar het toestel is al weer vanaf september niet de kamer uit geweest dus dan zou het eventuele vocht toch al wel weer verdwenen zijn neem ik aan,  maar je weet inderdaad maar nooit. Wacht nog een poosje af en zal dan wel weer zien,  maar bedankt voor je reaktie, ook nooit aan gedacht.

Gr. Niek
 

15 november 2014 om 20:16.
Niek1948 zegt:

Nou mijn Samsung L 730 is toch overleden was te duur voor reparatie dus heb ik weer een nieuw toestel gekocht en wel een Samsung wb35 f , heb hem net binnen dus eerste tijd weer op studeren hoe alles werkt er zit WiFi op ook weer iets nieuws, maar wel weer leuk,dit weer even als terug koppeling op mijn eerdere bericht.

gr. Niek

 

 

24 november 2014 om 19:04.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Fotografie-Club?
Fotografie-Club