Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Fotografie-Club
avatar
Windows Live mail
Geplaatst op 17 januari 2015 om 14:24 door Ex-lid

Dankzij een tip van Hr. Kruiswijk op 5 juni 2014 om 18.00 uur; heb ik dit onlangs dit ook eens geprobeerd; foto;s verzenden als bijlage in Windows Live mail werkt prima; vraag mijnerzijds: Hr Kruiswijk schrijft:; mogen heel veel foto;s zijn in de hoogste resolutie; dit heeft dan NIETS te maken met de max. aan MB;s die ik van mijn provider UPC heb?? max. 10MB;s aan bijlagen?? Graag nog antwoord hierop.

2 reacties
Niekie zegt:

Als foto's verstuurt via e-mail, ben je altijd gebonden aan de restricties die bijvoorbeeld de provider heeft ingesteld.

Als dat bij UPC 10 MB dan is dat de max. Hierbij moet je ook nog rekening houden met de "boddy" van het e-mailbericht, dus netto is er minder dan 10MB voor bijlagen in dit geval.

Hoort deze vraag eigenlijk niet in de email club thuis?

Niek

17 januari 2015 om 16:21.
Marixius zegt:

Bij Windows Live Mail worden de foto's niet als bijlage verstuurd, maar worden geüpload naar OneDrive mits je in WLM bent ingelogd met je Microsoft account (bijv. hotmail, live of Outlook.com e-mailadres). De ontvanger krijgt in de mail een miniatuurtje van de foto's te zien met een link naar jouw OneDrive om daar een diavoorstelling via de webbrowser te bekijken, maar ook de mogelijkheid om de foto's in originele resolutie te kunnen downloaden. De e-mailontvanger krijgt 3 maanden de tijd om jouw foto's te bekijken. Daarna vervalt de link.

Op deze wijze blijft de grootte van je e-mail dus ruimschoots binnen de limiet van je provider, omdat de foto's fysiek niet via de mail worden verstuurd.

Bij WLM is er dus een wezenlijk onderscheid tussen een Fotobericht (waarmee je een heel album kunt uploaden) en een "gewoon" e-mail bericht waar je een enkele foto als bijlage kunt toevoegen.

17 januari 2015 om 23:04.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Fotografie-Club?
Fotografie-Club