Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Fotografie-Club
Photoshop Elements 8 van Windows 8 naar 8.1 Frame van video werkt niet meer
Geplaatst op 2 februari 2015 om 16:08 door 370241

Ik werk al jaren met Photoshop Elements 8 en bewerk daar al mijn foto's mee. Het is begonnen met Windows XP en op de nieuwe computer met Windows 8. Met hulp van de "compatibiliteitsmodus" werkte alles naar behoren. Voor het boekje van mijn privéfilms gebruik ik voor de omslag mijn foto's of een still uit de video, wanneer ik het gewenste onderwerp niet gefotograveerd heb maar alleen gefilmd. Op de DVD staan dan mijn films en via het importeren via "frame van video" kon ik er een still uithalen die ik omzette naar JPG en dus in het boekje kon gebruiken. Op een gegeven moment ging mijn computer plotseling Windows 8.1 installeren (een hele schrik was dat) en alles werkte nog behalve "frame van video". Via de help kom je in engelse "help" terecht en na veel moeite vind je het betreffende onderwerp en dat ziet er verontrustend en ingewikkeld uit. Is er iemand onder U die dit ook eens bij de hand heeft gehad en daarmee ervaring heeft. Het is hondsmoeilijk om iemand te vinden die daar verstand van heeft. Vast hartelijk dank van Cor Doesburg!

3 reacties
Niekie zegt:

Het zou gewoon moeten werken met 8.1.

Wat je zou kunnen doen is de huidige installatie de-installeren en met 8.1 opnieuw installeren.

Ik neem eigenlijk aan, dat je data (films enzo) gewoon blijven staan na de-installatie, maar zeker weten doe ik dat niet. Dus maak daar in elk geval backups van.

Hier vond ik een pagina met de download links erbij.

Niek

2 februari 2015 om 17:13.
370241 zegt:

Beste Niekie, dank voor de reactie en sorry dat ik zo laat reageer. De door U genoemde link is mij niet duidelijk en ik durf niet zomaar een nieuwe Photoshop Elements 8 te downloaden en te installeren, want mijn ervaring is dat er dan allerei onverwachte moeilijkheden op kunnen treden waarvan ik niet weet wat ik dan moet doen. Ik denk dat ik overigens niet de enige ben met dit probleem, dus dat moet toch ergens goed opgelost zijn geweest. Ik heb intussen het hiernavolgende gedaan:

1. Op mijn laptop (Windows 8.1.) heb ik mijn PS8 geïnstalleerd. Alles werkt, maar "frame van video" i.c. een DVD werkt daar ook niet.

2. Op een DVD staan dus MPEG-2 bestanden. Met NERO Recode heb ik die geconverteerd naar AVI. Die kan ik via "frame van video" wel importeren. De beeldkwaliteit van de geselecteerde foto is minder en er komt een timecode mee in het scherm die ik er dan weer uit moet klonen.

Er is dus een codec (?) voor MPEG-2 '"zoekgeraakt".

Uw link komt uit bij een Adobe discussionforum waarvoor ik me dan moet opgeven. Ik heb daar altijd een hekel aan omdat ik dan niet weet waar ik allemaal in terecht kom.

Hoe komen we hier uit? Ik denk dat meer leden dit probleem kunnen ondervinden. Vast dank van Cor Doesburg!

8 februari 2015 om 14:38.
Niekie zegt:

Hier vond ik een instructie video, maar ik denk dat je wel weet hoe het werkt.

Verder kom ik 10 talle cursussen tegen hoe het werkt, maar zelfs als ik de vraag in het Engels google, kan ik niemand vinden die het probleem benoemd en waar het ook opgelost wordt helaas.

Niek

8 februari 2015 om 15:15.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Fotografie-Club?
Fotografie-Club