Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Fotografie-Club
avatar
Foto's exporteren van mijn digitalefototoestel naar pc.
Geplaatst op 2 maart 2015 om 17:14 door Ex-lid

Ik ben sinds kort in het bezit van een Panasonic DMC-FZ100. Nu wil ik de gemaakte foto's overzetten in mijn pc. De installatieschijf werkt niet samen met mijn besturingsprogramma Windows 7. De installatieschijf gaat tot Windows XP. Wie weet raad.

16 reacties
Niekie zegt:

Als ik het goed lees in de specificaties van de camera, beschikt het ding over Wifi en over een usb aansluiting  (vermoedelijk mini usb)

Als je een wifi netwerk hebt thuis, zou je dus via wifi kunnen overzetten.

Anders ga je met de camera naar een computerzaak en vraag je een passend usb kabeltje om foto's ovr te zetten. (misschien zit het kabeltje zelfs wel bij de camera).

Je kunt ze dan via usb gewoon kopieren en plakken in een map op de pc.

 

Niek

2 maart 2015 om 17:38.
teu668 zegt:

Haal het geheugenkaartje uit je camera en steek deze mbv een cardreader  in een usb poort van je pc. Mogelijk heb je niet eens  'n cardreader nodig en bezit je PC al een inwendige cardreader.

je kunt dan zo de foto's overhevelen of copiëren naar de gewenste map in je PC.

Frits

2 maart 2015 om 18:56.
Dirk Boom zegt:

oftewel de installatieschijf is hoogstwaarschijnlijk helemaal niet nodig.

3 maart 2015 om 00:17.
Annem@rie zegt:

Zelf importeer ik de foto's mbv Picasa3 via een kabeltje.
Simpel en snel.
(ps. ook gelukkige bezitter van  de Panasonic DMC-FZ100)

3 maart 2015 om 15:09.
teu668 zegt:

Zie ook de zojuist verschenen ENTER nr. 67 op pagina 7

 

Frits

3 maart 2015 om 17:33.
avatar
Ex-lid zegt:

Dag fotovrienden,

Mijn naam is Henk Mezach en ik woon in Midwolda. Een paar jaar geleden ben ik begonnen met het maken en bewerken van videofilms.

Zoals gezegd ben ik sinds kort begonnen met fotograferen. Ik ben via familie in het bezit gekomen van een digitaal fototoestel zoals boven genoemd. Op mijn vraag die ik hierboven heb gesteld heb ik zoals u ziet een aantal reacties gehad, daarvoor dank. Hoewel ik nog niet alles heb uitgeprobeerd is het mij nog steeds niet gelukt. Of er iets aan de computerprogramma ontbreekt of aan het fototoestel ik weet het niet. Ik ga rustig door, desnoods met de PC hulp. Tot nu toe mijn dank

3 maart 2015 om 21:18.
teu668 zegt:

Als je PC normaal functioneert is importeren van foto's geen enkel probleem. Als je werkt met 'n cardreader (kost rond de 10 Euro en kun je zelfs bij het Kruitvat kopen) heb je geen enkel foto bewerkingsprogramma nodig. Het zijn gewoon bestanden die je verplaatst.

Frits

3 maart 2015 om 22:24.
HelmaB zegt:

In de Webwinkel van Seniorweb kan je een kaartlezer kopen voor 7 Euro.

3 maart 2015 om 23:48.
jante zegt:

Heb je geen ingebouwde kaartlezer op je computer?

4 maart 2015 om 15:06.
Motorwybe zegt:

Bij je camera heb je ongetwijfeld een kabeltje gekregen waarmee je de camerakunt aansluiten op je pc of laptop. Doe dat maar eens.Maak een mapje aan op je beeldscherm.

Dan start je de computer en zet je de camera aan.

Ga naar COMPUTER. Dan zie je na enkele seconden je camera aangegeven als externe schijf. Klik daarop en je ziet al je opnamen verschijnen. Klik op SELECREER ALLES en pak éénfoto en sleep die naar het nieuwe mapje. Je zult zien dat ze daarna allemaal in het  mapje zijn gaan zitten. En van daar uit kun je ze gaan bewerken of afdrukken.

Succes ! Mooie hobby hé ?

9 maart 2015 om 09:39.
avatar
Ex-lid zegt:

Beste Henk,

Ik heb de Panasonic-FZ1000 en ook mijn besturingsprogramma is Windows 7.
Ik zet dagelijks foto's over van de camera naar de pc. Dat kan heel gemakkelijk. Een installatieschijf heb je niet nodig, zelfs geen kabeltje en ook geen speciaal programma:

Je haalt het geheugenkaartje uit de camera en plaatst dat in de pc. Even later verschijnt er vanzelf een schermpje met o.a. "map en bestanden weergegeven". Daar hoef je maar op te klikken en dan zie je je foto's. Wil je die foto's overzetten naar de pc dan klik je linksboven op je scherm op "organiseren, alles selecteren", vervolgens op "knippen" of "kopiëren", afhankelijk van de vraag of je de foto's alleen op de pc of ook nog op de camera wilt bewaren. Dan ga je naar de fotomap waar je de foto's in wilt hebben en daar klik je op "plakken". Fluitje van een cent.

Je kunt de foto's ook bereiken via de verkenner. Als je het geheugenschijfje hebt geplaatst vind je daar een extra map "Lumix". Als je die opent zie je "DCIM" en als je die opent zie je PANA met een nummer. Daar klik je op voor de foto's.

Misschien is dit voor jou iets teveel info, maar beter mee verlegen dan óm verlegen, toch?

9 maart 2015 om 14:36.
avatar
Ex-lid zegt:

Beste clubgenoten,

Dank voor jullie goede adviezen. Ik heb de meeste adviezen opgevolgd, echter zonder succes. Of er iets aan het toestel of aan de computer ontbreekt ik weet het niet, zover rijkt mijn computerverstand niet. Mijn laatste hoop was gevestigd op de Cart Reader van Seniorweb, die ik vandaag ontving. Wat schetst mijn verbazing, ik had het nauwelijks aangesloten of de foto's kwamen te voorschijn in Picasa. Dus eind goed al goed. Nogmaals hartelijke voor jullie medewerking en ik heb weer het een en ander geleerd.

12 maart 2015 om 21:41.
jante zegt:

Fijn, dat het gelukt is! Maar als je de foto's in Picasa ziet verschijnen dan heb je ze uiteraard ook op je harde schijf. Kijk maar bij "Afbeeldingen".

12 maart 2015 om 22:34.
avatar
Ex-lid zegt:

Camera aansluiten en benaderen als een extern opslag medediun.

13 maart 2015 om 22:06.
avatar
Ex-lid zegt:

alles eraf gooien,en linux instaleren(gratis)ben je van al het windows gedoe af.
werkt perfect,even google en je kan het zo instaleren

27 juli 2015 om 16:54.
Niekie zegt:

Deze vraag ging over het exporteren van foto's. De laatste post werd gesteld op 13 maart 2015. Ik zou niet weten wat Linux aan dit probleem nu nog zou kunnen toevoegen.
Niek.

27 juli 2015 om 17:33.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Fotografie-Club?
Fotografie-Club