Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Fotografie-Club
Camerascherm
Geplaatst op 19 maart 2015 om 16:31 door koo424

Met net terug van een kleine trip naar de zon, en de zomer in het vooruitzicht wil ik toch eens weten waarom ik bij daglicht nauwelijks beeld zie op mijn camerascherm en iphone. Ik zie bij volle zon (zowel in de rug als van voren) alleen de spiegeling van mezelf en gok af en toe maar of ik in beeld heb wat ik wil opnemen. Verlang eigenlijk soms terug naar de oude zoeker.. Om een net gemaakte foto terug te zien, heb ik een schaduwplekje nodig. Moet ik het scherm misschien anders instellen, of heb ik gewoon het verkeerde apparaat?

5 reacties
avatar
Ex-lid zegt:

Dit is de ellende met een display. Bij helder weer en zoals in jouw geval met zonneschijn zie je bijna niks. Compact camera's vind je niet meer met een zoeker. Ik heb daarom gekozen voor een spiegelreflexcamera. Die hebben altijd een zoeker. Geweldig. Als je toe bent aan een nieuwe camera, kies dan voor een spiegelreflex. Het is wat groter en zwaarder maar heeft alleen maar voordelen. Laat je voorlichten bij een goede fotozaak.

Succes koo424

20 maart 2015 om 11:34.
jante zegt:

Ik vind een spiegelreflex veel te zwaar daarom heb ik gekozen voor een compactcamera, die voorzien is van een zoeker én een lcd-scherm, in mijn geval de Panasonic FZ200. Het lcd-scherm kun je zo instellen, dat het zich aan de lichtomstandigheden aanpast, maar als dat niet voldoende is kun je natuurlijk de zoeker gebruiken.

Succes met je keuze.

20 maart 2015 om 16:27.
koo424 zegt:

Ik was ook van wat zwaarders teruggegaan naar wat lichter en handzamer, met het bekende nadeel.
 

20 maart 2015 om 16:38.
Motorwybe zegt:

Jante heeft gelijk.

Het is overigens ook een persoonlijke keuze.

Ik ervaar hetzelfde ongemak met mijn Samsung telefoon/camera en daarom gebruik ik dat ding alleen waarvoor ie eigenlijk is gemaakt, n.l. bellen.

En omdat ik een tremor heb (nogal trillende handen) is voor mij die "zware" spiegelreflex ideaal. ('t went snel).

Die massa die ik nodig heb, heeft een compact niet.

Ik moet overigens zeggen dat er compacts op de markt zijn, die qua beeld-opbrengst kwalitatief niet onderdoen voor die spiegelreflex van mij. (NIKON D-300 met 18-200 lens). Succes met je keus.

23 maart 2015 om 10:10.
Dirk Boom zegt:

Bij camera's en smartphones is de helderheid van het scherm in te stellen. Dat kost wel meer stroom. Ik weet niet hoe het bij de iPhone is maar bij mijn smartphone past de helderheid zich bovendien aan aan het omgevingslicht. Dus er zijn nog wel mogelijkheden. Betr. discussie over spiegelreflex: wie eenmaal het gemak van de smartphone kent incl. de camera, vergeet de compactcamera en de spiegelreflex. Die laatste is trouwens onnodig, er zijn evengoede maar compactere alternatieven. Maar dat is een andere discussie.

24 maart 2015 om 01:04.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Fotografie-Club?
Fotografie-Club