Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Fotografie-Club
kan geen foto's overzetten naar PC
Geplaatst op 5 mei 2015 om 20:45 door Klaartje

Werk met Windows7, IE 11, WLM.

Afgelopen week foto's gemaakt die ik wil overzetten op mijn PC (geen laptop).

Het fototoestel staat bij Apparaten. Als ik met de rechtermuisknop daar op klik, naar eigenschappen/Algemeen ga, lees ik dat de fabrikant/Modelnummer en Beschrijving niet beschikbaar zijn.

Betekent dat dat ik het fototoestel opnieuw moet installeren? Ik vind het vreemd dat het wél bij Apparaten staat. Ik ben technisch niet handig op de PC. Moet ik dan wel eerst, voor het opnieuw installeren, dat ikoontje verwijderen uit Apparaten? Ik heb een installatie CD.

Graag reactie

Vr.gr. Klaartje

 

18 reacties
Marixius zegt:

Als je camera in apparaatbeheer wordt weergegeven en er staat geen rood kruis of geel uitroepteken, dan is de camera herkend.

Kijk dan met de verkenner of je onder computer een verwisselbare  schijf tegenkomt. Je camera moet dan wel via usb zijn aangesloten en aan staan. Kijk op de verwisselbare harde schijf of je een map DCIM ziet staan.

Als je camera over een SD geheugenkaartje beschikt, kan je dit kaartje ook uit je camera verwijderen en in de kaartlezer van je computer stoppen (mits je computer een ingebouwde kaartlezer heeft). In dat geval hoef je de camera dus niet via USB aan te sluiten. 

Zorg echter wel dat je een geheugenkaartje, maar ook de camera altijd via hardware veilig verwijderen loskoppelt. Verwijder je de camera of het kaartje zonder veilig verwijderen, dan loop je het risico dat je al je foto's kwijtraakt of beschadigd raken.

5 mei 2015 om 21:09.
Cees-1946 zegt:

Het is gemakkelijk, om er een kaart/lezertje er bij te hebben.

Dit kun je overal kopen ook bij S-W. je doet het foto kaartje er in. vervolgens gaat de lezer in de pc. via computer ,of rechtstreeks kun je het openen. De foto.s kunnen dan gekopieerd worden  en daarna  bekijken en bewerken. Zo hoeft er geen verbinding gemaakt te worden met het fotoestel.

6 mei 2015 om 06:47.
Klaartje zegt:

Dank voor deze gegevens. Ik heb even het binnenste van het toestel bekeken. Daar zitten 2 batterijen in + een geheugenkaartje. Maar hoe dat verder moet, daar begrijp ik niet zo veel van.

Bij apparaat beheer staat geen roodkruis of uitroepteken.

Als ik een USB-stick verwijderen doe ik dat altijd met "veilig verwijderen". Kan geen kaartlezer vinden in mijn computer.

Morgen kom ik hier graag op terug. Ik ben de hele dag niet thuis, vandaar. Maar alvast bedankt voor het meedenken.

6 mei 2015 om 09:58.
avatar
Ex-lid zegt:

Hallo Klaartje,

Het geheugenkaartje in je toestel kan je meestal verwijderen door het eruit te trekken. Ook komt het voor dat je even op het kaartje drukt, zodat het er dan uit schiet. Maar als je geen kaartlezer in je computer hebt heeft dit dus geen zin. Dan kan je zoals Eenhoorn zegt een los kaartlezertje kopen bij SeniorWeb. Ook kan je je toestel met het bijgeleverde USB-kabeltje op je computer aansluiten. Ga in de verkenner naar "computer" en zoek de letter waar je camera aangesloten is. Daarna kan je met kopiëren en plakken je foto's overzetten. Bewerk geen foto's van je kaartje want dan herkent je camdera ze niet meer.

Succes gewenst.

Blackjes

6 mei 2015 om 11:27.
avatar
Ex-lid zegt:
6 mei 2015 om 12:57.
Dirk Boom zegt:

Op de PC hoeft aan de vermelding bij 'apparaten' geen aandacht te worden besteed.

Open op de PC de verkenner, dan zijn de cameramappen te zien.

Open de map DCIM, daarachter zitten de foto's.

Kopieer de foto's vervolgens naar een map in de PC onder 'afbeeldingen'. Misschien moet er voor  de betr. foto's eerst even een map aangemaakt worden.

Als het overbrengen is gelukt, kunnen de foto's desgewenst van de camera verwijderd worden.

 

7 mei 2015 om 01:22.
Cees-1946 zegt:

Meneer Boom, Met de pc/windows 7 is het voor mij niet mogelijk om foto's direct naar afbeeldingen te copyeren.

Dit doe ik naar documenten, daar na knippen/plakken  voor de afbeeldingen. Vervolgens gaan de orginele foto's   in een daar voor bestemde map en dan worden ze bewerkt met het Picassa fotobewerkings programma. Ik wil altijd de foto's dubbel hebben. Wanneer er iets v erkeerd zou gaan, dan heb ik uiteindelijk de foto's nog, in een externe schijf.

7 mei 2015 om 07:55.
Klaartje zegt:

Goede moergen,

 

Mijn fototoestel staat niet aangegeven bij verkenner/computer. Heb dus geen letter waar ik op kan klikken. Dat is juist het probleem. Maar wel staat hij bij apparaten als ikoon. Net zo als de printer en webcam. Klik ik met rechts op dat ikoon, en dan op hardware, dan is het scherm leeg. Staat geen naam van het toestel. Dat is wel het geval bij andere apparaten. Ik vermoed dus dat mijn fototoestel opnieuw geïnstalleerd moet worden. Zal eerst dat ikoon verwijderen. Laat wel weten of het is gelukt.

7 mei 2015 om 10:36.
jante zegt:

Het meest eenvoudige is toch om een kaartlezer te gebruiken. Heel voordelig overal te koop. Maar meestal is er tegenwoordig toch een kaartlezer op de computer geïnstalleerd?

7 mei 2015 om 12:34.
Motorwybe zegt:

Ik heb geen kaartlezer in gebruik.

Foto's overzetten van mijn camera doe ik als volgt.

Maak nieuw mapje aan op scherm en geef dat een naam.

(rechts klikken op leeg plekje in scherm en in dan opkomend menu klikken op "nieuw"  c.q "map".

Vervolgens op startknop klikken en op "computer".

Camera via usb kabel aansluiten op pc en camera aanzetten.

Dan zie je bij externe schijven je camera staan.

Klik hier op en zie de inhoud van de camera.

Die selecteer je naar keuze (wat je wilt overzetten, dit is meestal "selecteer alles") en sleep één van de opnamen naar het nieuwe mapje en laat het daar in vallen. (drag and drop).

Je ziet dan de hele meuk in het mapje zitten en kunt er mee doen wat je wilt.

Als alles goed gegaan is, kun je je schijfje leegmaken door op de formatteer knop op je camera te drukken of dit via de pc doen. Succes ! 

11 mei 2015 om 15:12.
jante zegt:

Zet jij niet ook meteen de "oogst van de dag" op een externe harde schijf als backup voor het geval je computer het begeeft?

11 mei 2015 om 17:18.
Cees-1946 zegt:

Wat een moeilijk en ingewikkeld  gedoe om foto's in de computer te gaan plaatsen. Ik kan begrijpen , dat vele oudere mensen er problemen mee hebben. Er worden niet voor niets cursussen gegeven om de ouder wordende mede mens te helpen om wat meer inzicht te verkrijgen in de computer. Heb je het dan min of meer onder controle ?? Ja hoor er is weer een ander besturingsysteem. help ik weet het nu niet meer.!!!

 

11 mei 2015 om 17:42.
Motorwybe zegt:

dag Eenhoorn.

Ik denk dat je mijn reactie bedoelt. Welnu, het is maar net wat je gewend bent te doen. Ik doe het al decennia zo en het bevalt me uitstekend. (Toch mag ik me bij de "oudere mensen" rekenen met m'n 81 jaar). Expirementeren en overhouden wat je het beste ligt is de beste manier om lol in je hobby te hebben en te houden.Als jij en Klaartje een manier van overzetten vinden die je duidelijk vind en die bij je past, dan is dat mooi. De door mij geschetste manier is voor mij simpel, gebruiksvriendelijk en snel. En die gebruik ik dus. Veel plezier met onze mooie hobby.

 

11 mei 2015 om 20:50.
Motorwybe zegt:

Dag Jantje.

Ik hoor eigenlijk iedere dag mijn externe beck-up schijf te gebruiken. Maar door luiheid en/of tijdgebrek wordt dit vaak één maal in de maand. Je weet hoe dat gaat. Aan het eind van een avondje fotobewerking of mailen vlak voor het bedtijd is nog even back uppen kost tijd, dus "morgen" maar. En dan wordt het zomaar een week of een maand.ik weet het, weinig dicipline. Zo blijven er veel mapjes op het beeldscherm staan tot het me te vol wordt en dan wordt er driftig in hoofdmappen geordend en gebackupt.zorg dus dat je meer discipline toot dan ik, waardoor je overzicht op het beeldscherm altijd helder blijft. groet, Motorwybe.

 

 

11 mei 2015 om 21:02.
Cees-1946 zegt:

Ik ga er vanuit, dat iedereen dat doet met zijn of haar computer/laptop wat voor hem of haar passend is. Spijtig genoeg kunnen er onvoorziende problemen er in voor komen. Dan is het belangrijk, dat je dan het juiste kunt vinden om dit op te lossen. Dit heeft dan weer niks met leeftijd te maken maar veel meer met bepaalde fouten in het aparaat zelf. Al is het maar een fout stikertje op het aparaat . Het zal je maar overkomen.

11 mei 2015 om 21:20.
jante zegt:

Motorwybe, ik zal je raad ter harte nemen en proberen mijn foto's bij het plakken ook, heel gedisciplineerd, op een externe schijf te zetten. Als ik de foto's bewerkt heb sla ik ze bovendien vaak nog op Onedrive op. Better safe than sorry, maar ook ik ben 80 jaar oud en dan kun je je eigenlijk geen uitstel permitteren :)

11 mei 2015 om 22:43.
Motorwybe zegt:

Ik wens je nog 80 jaar toe, maar dan wel met een camera in de hand......

 

12 mei 2015 om 14:40.
jante zegt:

Haha, dankje Motorwybe.

13 mei 2015 om 11:46.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Fotografie-Club?
Fotografie-Club