Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Fotografie-Club
Picasa
Geplaatst op 12 mei 2015 om 12:01 door AnneM

Ik heb ineens een probleem met Picasa. Ik klikte atlijd op ïmporteren en dan kwamen automatisch de foto's van mijn camera in  de bibliotheek van Picasa. Nu vandaag worden de nieuwe foto's wel getoond, maar ik vind nergens meer de balk: aangeklikte foto's importeren.  Wel krijg ik nu een scherm van IB, dat schijnt iets van mijn camara te zijn (olympus). Weet iemand raad? Ik heb een laptop met Windows 8.1.

7 reacties
KOOS1938 zegt:

Probeer eens je fotokaartje uit je camera in de iMac te steken(opzij) en kijk wat er dan gebeurd. Normaal staat er bij Picasa:Importeren van en daar zou je toestel moeten staan.

Het kan komen door de nieuwe Apple OS X Yosemite, want dat verschijn bij mij tegenwoordig omdat Apple graag heeft dat je dat gebruikt.

Mij mij lukt het  altijd perfekt.

Succes,

Koos

12 mei 2015 om 14:33.
AnneM zegt:

Bedankt Koos, voor je reactie. Ik ga ermee aan de slag. Vr.gr.AnneM

12 mei 2015 om 16:17.
Cees-1946 zegt:

Eenhoorn, heeft ook een Olympus/camera Alleen windows 7.Fotokaartje gaat via kaartlezertje in de computer. Dan de gemaakte foto's als copy naar documenten, foto gaat in nw map, verplaatsing naar afbeeldingen. De foto wordt bekeken, bewerking in het picasa foto/programma. opslaan als. Vooraf worden de ingevoerde originele foto's op een externe harde schijf geplaatst. Zo heb ik geen gedoe met bijkomende factoren.

13 mei 2015 om 06:59.
KOOS1938 zegt:

Koos heeft 2 camera's. Een Canon 70D, een Sony DSC-TX20 en zijn vrouw heeft een Olympus VG-120.

Bij alle drie kan ik de geheugenkaartjes direct inde computer steken of via een kaartlezer. Alle drie de toestellen zijn natuurlijk wel op de computer geregistreed.

Dan verschijnen de foto's direct bij Picasa via "Importeren van:"

Al de ingebrachte foto's staan dan op datum onder elkaar, dan kan je kiezen wat je er direct uit wil gooien. Dan maak je links het datummapje blauw door er op te klikken, daarna rechtermuis (Map omschrijving veranderen) daar kan je b.v. 2015 Vakantie Spanje augustus zetten, dan het beste die foto's eerst bewerken c.q. verbeteren. Als dat gebeurt is ga je naar de tweede datum, als die ook van je vakantie zijn, eerst weggooien wat niet goed is, bewerken etc. en dan de foto's blauw maken en slepen naar je Spanjemap. ( waarom ik ze eerst per dag contoleer is omdat je ander honderden foto bij elkaar hebt en nu maar van 1 dag.

De foto's heb je automatisch in Finder staan en als je een externe schij extra hebt, dan staan ze daar ook automatisch op.

Er moeten toch meer mensen met Picasa werken die ook nog een fotobewerkingsprogramma hebben. Zou goed zijn als we dat van elkaar weten !!!!

Koos

13 mei 2015 om 12:20.
janhendriks2 zegt:

Ik heb een Picasa  filmpersentatie gemaakt met geluid.

De foto's staan allemaal recht ook de staande foto's als ik deze laat zien zonder meziek is alles oké.

Maar als ik er meziek bij zet van de staande foto's is er gedeelte niet meer te zien boven en onder.

Wie weet hier de oplossing voor?

Mvg. JanH

17 mei 2015 om 10:56.
Cees-1946 zegt:

Voor een dia presentatie met muziek gebruik ik het ashampo/foto-programamma. Picasa heb ik voor de foto-bewerking. Dit werkt goed.

Ik heb er verder geen ervaring mee. Wel is er een goed boek beschikbaar via Visual steps te verkrijgen. Digitale fotobewerking met  Picasa. Voor U kan het hoofdstuk diavoorstellingen en films van belang zijn. Daarin wordt e,e.a. duidelijk uitgelegd.

17 mei 2015 om 11:18.
wilha zegt:

Hier is meer te lezen over een film met Picasa:

http://www.wilmakarels.nl/picasa3/film.php

wilha

17 mei 2015 om 11:33.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Fotografie-Club?
Fotografie-Club