Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Fotografie-Club
Foto's vanuit een foto-CD overzetten in Picasa
Geplaatst op 26 mei 2015 om 17:17 door Bezige bij

Kan iemand mij vertellen hoe ik vanaf een foto-CD foto's in Picasa kunnen plaatsen? Op het scherm mag ook. Alvast bedankt.

8 reacties
Truus zegt:

picasa is een fotobewerkingsprogramma en viewer: dat betekent dat je in picasa zelf geen foto's zet, maar picasa laat de foot's / mappen met foto's zien die op de pc staan. meest makkelijk methode is de cd rom via verkenner te openen en de map met afbeeldingen te kopieeeren naar de pc in de map mijn afbeeldingen ( afhankelijk van uw pc hoe de afbeeldingen map genoemd wordt) vervolgens die map toevoegen aan picassa.

26 mei 2015 om 19:59.
tipa1 zegt:

http://eenfotobewerken.nl/fotos-importeren-en-beheren-met-picasa/

kijk hier eens.

26 mei 2015 om 21:00.
Bezige bij zegt:

Ik ga beide tips uitproberen. Bedankt voor Uw reactie.

 

De foto-CD staat nu in mijn afbeeldingen. Om de foto's in Picasa te krijgen moet ik losse foto's op het scherm kunnen krijgen. Hoe ga ik dan te werk? Graag handreikingen.

 

26 mei 2015 om 22:38.
Bezige bij zegt:

Dat klopt, ja.

Hoe krijg ik nu losse foto's op het scherm, zodat ik ze kan bewerken in Picasa? Ik heb nu wel een diapresentatie van de gemaakte foto's, maar zo kan ik ze niet bewerken en/of in een fotoboek zetten.

Graag nieuwe suggesties.  

26 mei 2015 om 23:07.
Truus zegt:

De foto cd zal een presentatie cd zijn: als je hem afspeelt krijg je automatisch een zgn slideshow. Je moet dan niet de cd in zijn geheel copieren/ op de pc zetten, maar van de cd alleen de map waarin de afbeeldingen staan. Dat doe je door via verkenner de cd te benaderen en de juiste map te zoeken. Alleen die map moet op de pc gezet worden. (Zoals ik in de eerder post al aangaf)

26 mei 2015 om 23:23.
Cees-1946 zegt:

Foto's vanuit een cd naar Picasa . De bestemde foto's copyeren naar documenten. Vervolgens een nieuwe map aan maken. De foto's er in. De map verplaatsen naar afbeeldingen. Openen, voorbeeld, bewerken in Picasa. Op deze manier is het doel bereikt . (windows-7)

27 mei 2015 om 08:08.
tipa1 zegt:

http://www.wilmakarels.nl/picasa3/opties-instelling.php

 

kijk eens bij extra

optie's 

bestandstype  of daar alle video optie's aan staan.

28 mei 2015 om 15:10.
Bezige bij zegt:

Dank aan iedereen die op mijn "noodkreet" reageerde.

Ik heb heel veel geleerd, dank zij jullie! Bedankt!

28 mei 2015 om 23:10.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Fotografie-Club?
Fotografie-Club