Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Fotografie-Club
avatar
PhotoFiltre verwijderen
Geplaatst op 12 oktober 2015 om 14:26 door Ex-lid

Beste allemaal,
Ik heb in Windows 10 het programma "PhotoFilltre" geïnstalleerd en wil het bij nader inzien toch verwijderen. Via Configuratiescherm>Programma's verwijderen lukt dit niet. Als ik verwijderen aanklik krijg ik de mededeling (zie plaatje). Wie kan mij helpen dit programma alsnog te verwijderen.

Groet, Blackjes

11 reacties
Niekie zegt:

Dit lees ik erover, maar weet niet zeker of dat klopt: """PhotoFiltre is gecategoriseerd als schadelijk adware programma dat komt in uw systeem via verschillende modus zoals via pop-ups, gesponsorde link, gratis game downloads, coupons, kwaadaardige sites aanbiedingen en vele anderen.""

Nogmaals ik ken het programma PhotoFiltre niet, dus kan best zijn dat die adware melding helemaal niet van toepassing is.

Ik zou het eens met Revouninstaller proberen. Hier op te halen.

Niek

12 oktober 2015 om 15:27.
avatar
Ex-lid zegt:

Hallo Niek,
Dank voor je reactie. Ik heb Revouninstall geïnstalleerd. Een mooi programmaatje overigens. Helaas lukt het niet. Het typische is, dat PhotoFiltre wèl uit de lijst van "Programma's verwijderen" is verdwenen, maar het is nog steeds aanwezig en te gebruiken. Wat jij er over gelezen hebt, heb ik ook gelezen. Maar het schijnt toch een normaal fotoprogramma te zijn.
Ondanks dit wil ik het wel kwijt. Ik heb de melding van de interne fout ook nog gegoogeld maar daar kan ik geen wijs uit worden. Als jij nog een oplossing vindt dan hou ik me aanbevolen.

Groetjes,
Henk

12 oktober 2015 om 19:07.
Niekie zegt:

Je kon het programma wel vinden via Revo?.
Niek

12 oktober 2015 om 19:32.
avatar
Ex-lid zegt:

Ja Niek, het programma stond in Revo en is daar ook verwijderd evenals in de lijst "Programma's verwijderen". Maar zoals ik al zei........het programma zit nog gewoon in alle apps en is ook nog gewoon te gebruiken. Ik kan verder nergens meer naar toe om het te verwijderen want in de lijst in het Configuratiescherm en in Revo staat het niet meer.

Henk

13 oktober 2015 om 11:02.
wilha zegt:

Is Photofiltre misschien gedownload via Softonic?
Hier staat meer:http://answers.microsoft.com/nl-nl/windows/forum/windows_vista-windows_programs/cannot-find-utcompiled-code/5b54152f-2c77-44ac-af94-8bca443134d7?auth=1
Photofiltre is een prima programma voor fotobewerking en creatief bezig zijn, maar via Softonic wordt het zomaar malware.
wilha

13 oktober 2015 om 11:04.
Niekie zegt:

Als het malware is zou je het zo weg kunnen krijgen:
Begin met een scan met ADWcleaner De Link. Klik na het installeren op “Scannen” en wacht totdat dat klaar is en je op "Verwijderen" kunt klikken en start opnieuw op.

Daarna doe je een volledige scan met de Free versie van Malwarebytes: De link en verwijder alles wat gevonden wordt.

Niek

13 oktober 2015 om 11:13.
avatar
Ex-lid zegt:

Ik heb met ADWcleaner gescanned maar er komt niets in om te verwijderen. Waarschijnlijk is dan alles o.k. Of niet??

Henk

13 oktober 2015 om 12:57.
Niekie zegt:

Malwarebytes?
Niek

13 oktober 2015 om 13:25.
J F K zegt:

neem aan dat er een map "PhotoFilltre" in (C:) Program Files (X86) staat, die map helemaal leeg maken en dan de map verwijderen. Heb ook zeer slechte ervaring met progs die ik in het verleden bij Softonic naar binnen haalde.

13 oktober 2015 om 13:35.
avatar
Ex-lid zegt:

Hallo J F K,
Je advies volledig uitgevoerd en met succes. Alles uit de Program Files verwijderd en kon toen in de apps de snelkoppeling verwijderen wat eerst niet lukte. Erg bedankt.
Ook Niek wil ik hartelijk bedanken voor zijn inbreng en zal zeker in de toekomst nog wel eens een beroep op jullie doen.

Groetjes,
Blackjes

13 oktober 2015 om 16:28.
Niekie zegt:

Ben zelf niet zo'n voorstander van programma's verwijderen via de map ProgramFiles, want er blijft dan altijd rommel achter in Windows zelf. Maar goed het is opgelost.

Bedankt voor het terug melden.
Niek

13 oktober 2015 om 16:43.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Fotografie-Club?
Fotografie-Club