Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Internet en cloud-Club
avatar
Website maken
Geplaatst op 14 maart 2016 om 12:25 door Ex-lid

Ik maak al 5 jaar een website voor de biljartvereniging met WEB-Easy van Avanquest. Dit programma werd meegeleverd met een handleiding 'Websites bouwen met Web Easy' dat dik bij de boekhandel gekocht heb.. Het overzetten en updaten op internet doe ik met"Starthosting" Vrijdag jl. ging ik over naar Windows-10 en nu geeft WebEasy de foutmelding dat mijn licentienummer slechts op 1 installatie werkt. (dat moet dus mijn eigen windows 8.1 installatie zijn) Avanquest geeft geen ondersteuning omdat het programma niet direct bij hen gekocht is. Ik wit eigenlijk alleen maar zonder veel moeite of extra studie verder met mijn site. Help!

9 reacties
Niekie zegt:
Lees even hier bij
"" Web Easy op een Windows 7-pc die is geüpgrade van Windows Vista of XP""
Dat zal voor W10 niet veel anders zijn.

Er is dus vermoedelijk wel een patch voor, alleen de site doet erg "uit de tijd" aan. Maar zoek daar naar een patch voor het probleem W7 naar W10.
Op de site lees ik echter ook dat ze ondersteuning geven tot en met W7 en wordt W10 niet genoemd. Dus dan wordt het toch nog spannend.

Niek
14 maart 2016 om 15:07.
Truus zegt:

de oude versie van Web Easy werkt niet onder win 10 - gaf al problemen bij win 8. Soms met een patch - stukje software dat u hier kunt downloaden - wil het nog wel eens lukken om Webeasy aan de praat te krijgen. Maar ik vrees dat u naar een ander programma over moet stappen.

14 maart 2016 om 15:11.
avatar
Ex-lid zegt:

Bedankt zover, ik ga verder kijken of ik de evt. patch kan vinden. Onder Windows 8.1 had ik overigens geen enkel probleem. Ik laat het weten .Overigens heeft Avanquest inmiddels aangeboden de nieuwste WebEasy versie te willen leveren met 50% korting. Dit is wel de Engelse versie.

14 maart 2016 om 17:51.
r0n zegt:

Anders is er een gratis programma, dat ik kan aanbevelen: Amaya
Dit programma is van het W3C, de instantie die de HTML standaarden beheert.
Het is een volledige WYSIWYG editter met HTML controle mogelijkheid.
Amaya werkt niet voor HTML-5, maar dat mag geen bezwaar zijn.

14 maart 2016 om 23:22.
Truus zegt:

Het nadeel van WebEasy is dat dit per pagina drie bestanden aanmaakt: een html, een javascript en een css. (Elke stukje tekst bv krijgt een eigen id en eigen class mee ) Iets op een pagina aanpassen in een ander programma is dan niet eenvoudig. Ik zou niet voor een programma gaan dat HTML 5 - denieuwe norm - niet ondersteund, dan loop je bij voorbaat al weer achter.

15 maart 2016 om 16:51.
r0n zegt:

@Truus: Niet meer dan 10% van de websites is gemaakt in HTML5, dus zo'n vaart loopt het niet.
Wil je echt HTML5 ondersteuning hebben, dan denk ik dat BlueGriffon (bijna) de enige is.
Gelukkig is deze ook gratis :-)

15 maart 2016 om 17:07.
avatar
Ex-lid zegt:

Inmiddels Web Easy pro 10 aangeschaft. Er was toch een extra patch nodig. Prima ondersteund door Avanquest. Ben mijn site nu aan het aanpassen. Belangstellenden in Biljart zie www.bvwiltonfijenoord.nl
Bedankt voor alle reacties.
Ger

22 maart 2016 om 11:25.
r0n zegt:

De website heb ik getest met de mogelijkheid van het W3C:
This document was successfully checked as HTML 4.01 Transitional!
Gefeliciteerd, geen fouten, dat zie ik niet vaak :-)
Wel een kanttekening, de informatie gebruikt maar de helft van het beeldscherm, is dat expres gedaan?
Zo ja, wat is daar de reden van?

22 maart 2016 om 11:53.
avatar
Ex-lid zegt:

Bedankt voor de felicitatie r0n maar ik weet niet waar ik dat aan verdien. Web Easy zet alles voor mij over in HTML en doet dat blijkbaar goed. Ik heb me daar zelf nooit in verdiept.
Ik ben een paar jaar geleden vanuit een handboek Web Easy begonnen met het bouwen van een site. Het is voor mij een soort powerpoint en daar heb ik vroeger wel eens wat mee gedaan. Je maakt me er attent op dat ik slechts een deel van het scherm gebruik en en ik zal me er eens in verdiepen hoe dat beter kan en wat er bv. gebeurt op tablets en telefoons als ik het formaat verander. Het is inderdaad niet expres gedaan maar ik vond destijds dit formaat er wel leuk uitzien en ik heb daar dan ook niet verder over .
nagedacht.
Gr.

23 maart 2016 om 12:47.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Internet en cloud-Club?
Internet en cloud-Club