Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Internet en cloud-Club
foto uploaden lukt niet
Geplaatst op 30 maart 2016 om 20:56 door Marie J.

Goedenavond,
Ben bezig met het bouwen van een website, net begonnen. Heb drie foto's wel in een bericht of op een pagina kunnen plaatsen, maar de vierde lukt me maar niet: http fout.
Vraag ingetoetst bij Google, maar daar wirwar van antwoorden die verwijzen naar weer andere sites. Zó moeilijk kan het toch niet zijn?
Wie kan mij helpen?
Alvast bedankt.
Marie J

11 reacties
LucasB zegt:

De vele antwoorden van Google geven aan dat er veel mogelijke oorzaken zijn.
Daarom is het gewenst dat je meer informatie geeft over hoe de foto wordt geplaatst.
Met welk programma is de website gebouwd en worden de wijzigingen aangebracht?
Wat is het internetadres van de website en kan je aangeven op welke plaats de foto niet kan worden geplaatst?

Vaak gaat het om de correcte weergave van de naam van het fotobestand in de link.
Wanneer je bijvoorbeeld met de naam 'foto.JPG' verwijst naar 'foto.jpg' dan levert dat al een foutmelding op.

31 maart 2016 om 08:19.
Truus zegt:

Ik vermoed dat er gewerkt wordt met wordpress en waarschijnlijk ook bij wordpress.com ( berichten en pagina's ) Kijk voor het uploaden even naar welke extensies wordpress ondersteund.waarschijnlijk heeft foto no vier een extensie die niet ondersteunt wordt.
( In gratis WP.com toegestane bestandstypen: jpg, jpeg, png, gif, pdf, doc, ppt, odt, pptx, docx, pps, ppsx, xls, xlsx )

31 maart 2016 om 13:06.
Marie J. zegt:

Beste Lucas en Truus, bedankt voor jullie reactie. Ja ik werk met wordpress en Xelmedia doet de hosting. Het gaat inderdaad om een foto bijplaatsen in een pagina. Het is een extensie .JPG. , ik weet niet hoe ik daar .jpg van kan maken.
Wat het verschil is met de andere foto's, is dat degene (en meerdere die niet willen lukken) bewerkt zijn in het fotoprogramma Picasa. Zou dat de oorzaak kunnen zijn?
Met groet,
Marie J

31 maart 2016 om 20:58.
LucasB zegt:

De bestandsnaam en ook de extensie JPG kan je gewoon wijzigen in de editor van de pagina of het bericht in Wordpress.
Kies in de editor voor het tabblad tekst. Zoek de bestandsnaam en wijzig de extensie in overeenstemming met de extensie van de bestandsnaam die is ge-upload.
Ja het kan zijn dat een programma als Picasa de extensie wijzigt van jpg naar JPG.

31 maart 2016 om 21:40.
Marie J. zegt:

Bij nader inzien blijkt de extensie toch hetzelfde, als ik het bekijk tijdens het uploaden.
Ik heb het vergeleken met de andere foto's (inmiddels meerdere) die ik upgeload heb, en dat is allemaal .jpg . Op het moment van uploaden dus.

Ik kan niet zien en ik weet het me niet te herinneren welke foto's ik bewerkt heb met Picasa en welke niet. Maar bij een flink aantal lukt het uploaden nog steeds niet.
Het verschil wat ik aan de foto's zelf kan zien is, dat de foto bewerkt is ja dan nee.

Het idee om de extensie te wijzigen op het tabblad Tekst van Wordpress, lukt niet, omdat ik dat tabblad gek genoeg niet vinden kan.
Of bedoel je datgene wat ik te zien krijg als ik een nieuwe pagina / bericht aanmaak? Zo ja, dan kan ik de extensie ook niet wijzigen na uploaden, omdat het uploaden uberhaupt niet lukt.

Ik kom net kijken in de websitebouw-wereld, dus bij voorbaat dank voor je geduld.....

1 april 2016 om 12:14.
Truus zegt:

tabblad "tekst" vindt u als u ingelogd bent en een bericht of pagina wilt aanpassen - rechts boven het vak waar de tekst ingetypt wordt. Kan ook zijn dat het tablad niet "tekst" heet maar HTML (zie bijlage)

Kan ook zijn dat de host bij voorinstallatie beperkte toegang heeft gegeven. Wellicht geeft uw host ondersteuning? een mailtje is er altijd aan te wagen lijkt me.

1 april 2016 om 13:52.
Marie J. zegt:

Ik heb nu de 'tekst' gevonden, bedankt voor de uitleg Truus, maar uploaden lukt nog steeds niet. Goed idee om een mailtje naar de host te sturen, hij is al onderweg.....

1 april 2016 om 21:03.
LucasB zegt:

Misschien is het goed om het uploaden van foto’s in Wordpress aan te geven. Mogelijk dat hierdoor de oorzaak naar voren komt.
1. Log in op Wordpress.
2. Open het bericht of de pagina die je wilt bewerken of start met een nieuw bericht of pagina
3. Klik eerst in het tekstvenster aan waar de foto moet worden geplaatst.
4. Klik daarna links boven (onder de Titel of Titel invoeren) op het blokje ‘Media toevoegen’
5. In het volgende venster kan je kiezen tussen een foto aanklikken in de ‘Mediabibliotheek’ waar de reeds ge-uploade foto’s worden getoond. Na het aanklikken van de foto, klik je rechts onder op ‘Invoegen’.
6.De andere keuze is ‘Bestand uploaden’, het tabblad links naat ‘Mediabibliotheek’. Dan kan je kiezen tussen ‘bestanden selecteren’ of ‘je bestand hier naartoe slepen’.
7. Wanneer je kiest voor ‘bestand selecteren’ wordt de Verkenner geopend. Zoek in de Verkenner het fotobestand, Klik het aan en klik op Openen.
8. De foto wordt ge-upload. Na het uploaden zie je dat de foto ook al is aangevinkt. Klik dan rechtsonder op ‘Invoegen’.
9. Je komt weer in het aanmaakvenster van het bericht of de pagina, waar de foto is ingevoegd. Wanneer je de foto aanklikt komt er een balk tevoorschijn waarin je de positie van de foto kan wijzigen: links, rechts of in het midden van de pagina
10. Wanneer je het resultaat wilt zien klik je aan de rechterkant onder het blok Publiceren op ‘Voorbeeld’. (Zo nodig moet je het blok Publiceren eerst uitvouwen). Het resultaat wordt getoond in je website in een nieuw venster.
11. Ben je tevreden ga dan terug naar het vorige venster en klik dan op de blauwe knop ‘Publiceren’ (onder het blok Publiceren).
Wanneer je deze stappen volgt dan kan het niet misgaan.

2 april 2016 om 09:24.
Marie J. zegt:

Beste Lucas, bedankt voor zoveel uitleg!
Ik heb nog een keer, stap voor stap de punten die je noemt gevolgd. Het gaat mis bij punt 8. Tijdens het uploaden staat het vinkje er al wel, maar als het balkje wat zich met blauw vult, bij het einde is, verdwijnt het vinkje en het balkje. Rechts naast de al wel geuploade foto's komt dan de foutmelding: http fout.
Nu zie ik wel, dat als ik op de oorspronkelijke foto met de cursor even blijf staan, er een schermpje verschijnt met daarop de gegevens van de foto, en dan staat er opeens .JPEG. dus anders als bij de foutmelding: JPG.
Misschien ligt het daaraan.

Ik wacht nog even het antwoord af van Xelmedia; misschien heb ik inderdaad beperkt toegang bij de voorinstelling, zoals Truus suggereert.....

2 april 2016 om 16:01.
Marie J. zegt:

Inmiddels heb ik een reactie gekregen van Xelmedia, de foto was ws te groot. Ik kreeg van hun deze plugin met oa de volgende tekst:

Het is raadzaam om de foto's kleiner te maken bij het uploaden zodat de website ook sneller laadt.
Voor het verkleinen van foto's kunt u gebruik maken van de plugin:

https://nl.wordpress.org/plugins/resize-image-after-upload/

Nou, dat heeft wel geholpen. Ik heb nu probleemloos een flink aantal foto's in de Mediabibliotheek kunnen plaatsen.

Lucas en Truus, bedankt voor het meedenken!
Met groet,
Marie J

5 april 2016 om 14:48.
Truus zegt:

Fijn dat het gelukt is en Dank voor het melden van de oplossing.

5 april 2016 om 15:17.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Internet en cloud-Club?
Internet en cloud-Club