Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Internet en cloud-Club
avatar
Malwere??
Geplaatst op 28 april 2016 om 12:08 door Ex-lid

Ik heb plotseling op mijn Samsung tablet een site van Interpol, die niet te verwijderen is. Ik zou me z.g. schuldig hebben gemaakt aan het verspreiden van kinderporno. Via een PaySafe card moet ik € 100,00 betalen. Ik weet dat dit nep is, maar hoe kom ik hier van af?? Ik kan verder niks met de tablet, zelfs niet uitzetten.

8 reacties
Truus zegt:

Ook niet via deze manier: ( lees dit ook even door Malware , )
Voor de Samsung tablet kun je als volgt opstarten in de veilige modus:
Uitschakelen: volumeknop op laag volume vasthouden en tegelijkertijd de aan/uitknop vasthouden tot het Samsung logo verschijnt op de display.
Inschakelen: gelijk aan uitschakelen. Echter wanneer het Samsung logo verschijnt, houd je de volumeknop ingedrukt en laat je alleen de aan/uitknop los.
Na opstarten staat linksonder in beeld Veilige omgeving.
In Instellingen kun je vervolgens de tablet terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Dan wordt automatisch het virus verwijderd.

28 april 2016 om 13:13.
HAN665 zegt:

Ben je daarna al jouw data kwijt?

28 april 2016 om 17:30.
avatar
Ex-lid zegt:

Volgens mij ben je dan al je gegevens kwijt. Ik heb het nog niet gedaan. Is er een oplossing waarbij alle gegevens bewaard blijven??

28 april 2016 om 17:45.
Dirk Boom zegt:

Bij terugzetten naar de fabrieksinstellingen is de tablet weer leeg. Maar als het Google-account goed is ingesteld, dan worden de instellingen en apps in de cloud bewaard en komen ze weer terug. Ik ben daar niet helemaal zeker van. Bestanden op de tablet zijn uiteraard wel weg. Maar daar zal toch wel een backup van zijn????

Is al wel geprobeerd om de tablet 100% uit te zetten en dan weer aan? Wie weet ...

28 april 2016 om 17:45.
avatar
Ex-lid zegt:

Deze malware laat het niet toe om de tablet geheel uit te zetten. Hij start steeds weer op en geeft die vervelende site weer.

28 april 2016 om 19:49.
Dirk Boom zegt:

Als je nu eens wacht totdat de accu helemaal leeg is en hij dus wel uit moet gaan? Wie weet is het een kans.
De adviezen op internet vertellen alle het verhaal dat in het eerste antwoord is gegeven.
Wie weet heeft een computernerd in een winkel nog een idee, of de PC Hulp van Seniorweb?

28 april 2016 om 21:20.
avatar
Ex-lid zegt:

Het is gelukt met de oplossing van Truus. Volume- en Aan/Uit knop tegelijk indrukken en vasthouden tot een menu verschijnt met diverse toepassingen. Kies met de volumeknop "Fabrieksinstellingen" en bevestig met de Aan/Uitknop. Kies daarna "Reboot system now" en bevestig opnieuw met de Aan/Uitknop. De tablet start nu op in de fabrieksinstellingen en kan je alles opnieuw invullen, hetzelfde als toen je hem kocht. Ik ben geweldig blij dat alles gelukt is.
Je bent natuurlijk wel al je data kwijt, maar als je verstandig bent heb je natuurlijk van alles een backup. Die had ik in ieder geval wèl!!! Truus en alle anderen.........bedankt voor jullie bijdragen.

Groeten,
Blackjes

1 mei 2016 om 14:48.
Dirk Boom zegt:

Mooi dat het gelukt is!

1 mei 2016 om 16:19.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Internet en cloud-Club?
Internet en cloud-Club