Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Internet en cloud-Club
cloud
Geplaatst op 23 oktober 2016 om 12:57 door thejos

Geen idee of ik bij de goede club zit. Maar ik heb een vraag en wellicht heeft iemand een oplossing. Ben lid van een koor en nu wel men dat wij de partituur en teksten ergens kunnen parkeren, zodat alle leden deze in kunnen kijken. Nu wordt er steeds gemaild "stuur je mij dat of dat". Dat is heel veel werk en misschien heeft iemand een goed idee, hoe we dit aan kunnen pakken. Dan zou het ook nog door iedereen geopend kunnen worden, Apple en windows.

8 reacties
Dirk Boom zegt:

Dat is een prima en heel praktisch idee.
Ik zou de richting opgaan van Onedrive, Googledrive, of Dropbox. Ik dacht dat de iCloud hiervoor niet geschikt is (ik kan mij vergissen hoor). Er zijn meer clouds maar ik zou mij beperken tot een keuze uit deze drie (of vier?).
Je zet de documenten in de betr. cloud en geeft selectief toegang aan anderen. Die kunnen de cloud installeren op hun computer, of inloggen via de website (toegang tot elke cloud kan altijd via een website). Toegang en gebruik het lukt altijd.
Voor de cloudkeuze geldt: zoveel mensen zoveel meningen.
Op de website van Seniorweb staat uitleg over clouddiensten. Tik op www.seniorweb.nl bij het vergrootglaasje een zoektekst in en er komen verwijzingen naar pagina's.

23 oktober 2016 om 13:26.
thejos zegt:

Dank je wel Dirk....nu zou ik voor onedrive willen gaan...maar die heb ik ook voor mijn privebestanden. Kan dat dan toch?

23 oktober 2016 om 13:34.
Truus zegt:

Heeft het koor een website, dan zou daar ook een besloten deel voor gemaakt kunnen worden waar alleen leden de partijen kunnen ophalen.

23 oktober 2016 om 14:23.
thejos zegt:

Dat hebben we een paar jaar geleden gehad, maar was geen succes. Vandaar dat we het via de mail zijn gaan doen. Maar dat is echt heel veel werk.

23 oktober 2016 om 14:28.
Dirk Boom zegt:

Het is mogelijk om op het eigen Onedrive mappen te zetten (of bestanden) en voor die map(pen) aan een selectieve groep mensen (mailadressen) toegang te geven. Een map kan bijv. ook openbaar zijn.

Het cloud-idee is veel beter dan mail sturen. Bij mail krijg je dat er meerdere versies in omloop zijn en zo ontstaat verwarring.

23 oktober 2016 om 15:20.
Dirk Boom zegt:

Ik heb het even geprobeerd.
In mijn Onedrive (in het plaatje via Edge) heb ik rechts bovenin het scherm op de 'i' (van informatie) geklikt en een (bestaande) map geselecteerd. Er komt dan in het rechterdeel van het scherm een mogelijkheid om personen toe te laten bij de geselecteerde map. Dat zie je op bijgevoegd schermknipsel (de 'i' is ook zichtbaar).
Te regelen is bijv. of men alleen mag kijken of ook mag muteren (toevoegen/verwijderen/wijzigen).
Een bestand kan ook simpelweg gedeeld worden (klik op het bestand met de rechter muisknop en het menu komt tevoorschijn).

23 oktober 2016 om 18:06.
thejos zegt:

Hoi Dirk
Ben aan het rommelen geweest met one drive. Verschillende bestanden "word, PDF,foto en muziekbestanden. 4 mappen gemaakt waarin de bestanden zitten, in onedrive gestopt en mappen geselecteerd, rechtermuis koppelen delen. Mail geopend van collega koorlid en de link erin geplakt. Nu afwachten........ben heel benieuwd hoe zij dit ontvangt. Heb ze met BCC naar een eigen mailadres verstuurd en daar staan de mappen mooi naast elkaar en ik kan ze openen.
Mijn dank is groot en je hoort nog van mij of het dit gaat worden.
Groetjes, Thea

23 oktober 2016 om 23:03.
Dirk Boom zegt:

Goed gedaan, ik ben benieuwd!

23 oktober 2016 om 23:35.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Internet en cloud-Club?
Internet en cloud-Club