Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Internet en cloud-Club
Internet
Geplaatst op 13 november 2016 om 14:30 door Clapa

Goede middag allemaal
Ik heb op mijn reserve computer XP staan deze staat in mijn atelier op zolder. Het ouwetje doet het nog goed en er zitten programma's op die ik met W7 en W10 niet meer kan gebruiken dus ben ik er zuinig op. Nu doet zich het volgende voor als ik op internet wil gaan. Ik doe dat met WIFI en heb een Range extender voor mijn andere W10 computer die daar ook staat. Als ik op mijn XP het internet op wil dan moet ik de extender uitschakelen. Ik kom dan op internet met een lage snelheid 87 mbps maar het werkt goed. Doe ik de extender weer aan dan kom ik niet op internet. Ik heb wel de mededeling dat ik aangesloten ben en een hoge snelheid hebt van 300 mbps maar daar blijft het bij. Als ik een site aanklik dan krijg ik een foutmelding kom niet op internet. Voor de goede orde heb ik het ook bedraad geprobeerd en dan doet XP het prima. W10 werkt prima met extender.
Ik vraag mij af, of er ergens een instelling niet goed staat, en wat ook mogelijk is dat de XP de snelheid van wifi niet aankan. In ieder geval een raadsel voor mij. Misschien weet iemand van jullie een oplossing voor dit (kleine luxe) probleem.

Vriendelijk groet,
Clara

5 reacties
Niekie zegt:

Heb je een merk en exact type van de extender?

Niek

13 november 2016 om 15:12.
Clapa zegt:

Gembird WiFi Range Repeater 300 Mbps
Dongel is Sitecome 300N

Clara

13 november 2016 om 16:02.
Niekie zegt:

Ik lees in een review:
"" Dit is een kleine eenvoudig in te stellen wifi AP of Range Extender. Het apparaat is makkelijk te bedienen, in te stellen en te resetten. Installeer dit product niet naast een Mini-horizon van Ziggo, want die doet het dan niet meer.""

Dus als u bij Ziggo zit, dan is het probleem duidelijk. Zo niet:

De meeste reviews van gebruikers zijn ook negatief. (zie deze link )
Is de XP machine wel draadloos verbonden met de repeater, net zoals de W10 machine dat is?

Krijgt u een melding over een IP conflict, als u toch de repeater aan laat staan?
Ziet u bij de draadloze netwerken op de xp machine wel de netwerknaam van de repeater?

Niek

13 november 2016 om 21:19.
Clapa zegt:

Wij zitten bij Ziggo maar hebben geen mini-horizon. De machine is draadloos verbonden, rechtsonder geeft het aan : Draadloze netwerkverbinding snelheid 144 mbps.
De melding die ik ontvang als ik op Internet wil is: Fire Fox, server niet gevonden. Dezelfde melding als ik het probeer met IE.
Bij de draadloze netwerken staat: Draadloze netwerkverbinding verbonden met Firewall, Wireless Netwerk USB adapter.

Clara

14 november 2016 om 20:24.
Niekie zegt:

Even per stukje reageren:
""Wij zitten bij Ziggo maar hebben geen mini-horizon. De machine is draadloos verbonden, rechtsonder geeft het aan : Draadloze netwerkverbinding snelheid 144 mbps.""

Vraag: Bent u dan verbonden met de extender of met de router beneden?
Vraag 2: welke namen hebben het netwerk beneden en het netwerk boven?

""De melding die ik ontvang als ik op Internet wil is: Fire Fox, server niet gevonden. Dezelfde melding als ik het probeer met IE.""

Dit is niet wat ik bedoelde. Stel: U schakelt de XP machine in terwijl de Extender aan staat. Hierna klikt u op het icoon van de draadloze netwerken in het systeemvak rechtsonder en maakt verbinding met de Extender (Is de naam van dit netwerk gelijk aan de naam van het netwerk van de router beneden?). U bemerkt dat u geen verbinding naar internet heeft, maar ziet u dan rechts onderin het scherm een melding over een ip conflict? (Dus nog geen browser openen). Heeft op dat moment (het moment dat u met de xp online wilt gaat via de extender) de W10 machine nog wel verbinding via de extender en ook nog internet verbinding?

""Bij de draadloze netwerken staat: Draadloze netwerkverbinding verbonden met Firewall, Wireless Netwerk USB adapter.""
Vandaar de vraag hoe de wifi netwerken heten, wat de extender uitzendt en dat van beneden? het wifi netwerk van de extender zal toch geen "firewall" heten?

Niek


14 november 2016 om 22:21.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Internet en cloud-Club?
Internet en cloud-Club