Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Internet en cloud-Club
advies gevraag Mbps
Geplaatst op 22 november 2016 om 20:50 door asteri

Beste allemaal,
Vandaag werd ik gebeld door Ziggo, begon met gewoon introductiepraatje of ik nog tevreden was etc etc ( ik ben al klant sinds 1991 blijkt ) Daarna heeft de beller met mij het pakket doorgenomen, en volgens hem heb ik een veel te zwaar pakket voor mijn internet gebruikt.
Wij hebben Ziggo alles in 1 pakket :
- Kabel TV standaard
- 150 Mbps
- bellen onbeperkt naar vaste en mobile toestellen voor 15€ per maand.

Ik ben de enige gebruiker van het internet, we hebben een desktop PC en een tablet wat op Wifi draait.
Op het internet het gewone huis-tuin-keuken gebruik, zoals emails, bankieren facebook en sommige spelletjes van facebook, skype ( cam gebruik)
Volgens de beller kan ik makkelijk naar 40 Mbps, dan blijft alles hetzelfde omdat ik niet game en er ook geen meerder laptops of andere P.C's draaien.
Zelf ben ik altijd nogal huiverig om iets te veranderen, als het goed werkt, laat het dan maar zo. Maar aan de andere kant als ik betaal voor iets wat ik niet gebruik is ook zonde.
Als ik naar 40Mbps over zou gaan, scheelt mij dat ongeveer € 10,00 per maand , 120€ per jaar.
Mijn vraag aan jullie is, wat zal ik er van merken als ik het internet overzet naar 40Mbps??
Heel graag hoor ik jullie advies
fijne avond
Asteri
Is het inderdaad een te zwaar pakket voor mijn internet gebruik?? Of kan ik het beter zo laten en
 

14 reacties
Dirk Boom zegt:

Asteri,
Het kan naar 40 Mbps, dat zal voor Skype nog lukken (die verbruikt vrij veel data omdat het beeld + geluid is). Ik heb wel met tragere snelheid gewerkt.

22 november 2016 om 21:25.
KoosW zegt:

Met de tablet heb je nu zo ongeveer 40 Mbps, ga je lager met het pakket, hou rekening dat op tablet je download nog lager is.
Weet niet of je ook in nieuwsgroepen komt, maar die raak je onherroepelijk kwijt daar Ziggo van een nieuwe "abbo-klant" van uit gaat.
Mogelijkheid is ook groot dat je je webspace (eigen homepage-ruimte) ook kwijt raakt.
Zelf gebruik ik ook hetzelfde 150 Mbps pakket zoals je omschrijft en bevalt mij prima.

22 november 2016 om 21:57.
asteri zegt:

Hoi Koos,
Het spijt me, maar voor mij is dit Chinees, ik weet niet wat nieuwsgroepen zijn en ook weet ik niet wat webspace is,
Zoals ik al schreef, voor mij zijn belangrijk, Skype, , bankieren facebook en sommige spelletjes van facebook, en op de tablet Horizon TV , NOS nieuws en wat spelletjes en het gewone internetten.
als ik 150 Mbps met de kabel heb, heb ik dan 40 Mbps met de wifi?
groet
asteri

22 november 2016 om 22:00.
KoosW zegt:

Op men tablet haal ik ongeveer met Speedtest 40 Mbps tegen 150 Mbps op men pc. Verwacht dat je met een lage abonnement op je tablet te weinig download heb en hiermede ook niet lekker Horizon TV kan kijken wat Ziggo nu in Ziggo-Go heeft omgedoopt.

22 november 2016 om 22:05.
asteri zegt:

Ik vond het al raar dat de beller mij probeerde over te halen om een goedkoper abonnement te nemen, meestal proberen ze je een duurder aan te smeren. Ik wil geen ellende voor 10€ per maand, .
@ Dirk, had jij dan helemaal geen probelemen met 40 Mbps???

22 november 2016 om 22:08.
Niekie zegt:

KoosW u haalt wat zaken door elkaar naar mijn mening.
Het signaal wat binnen komt zou 40 Mbp/s worden.
De tablet is nu verbonden met de Ziggo kast die 150 Mbp/s leverde (bruto).
Dit router/modem geeft het signaal door aan de aangesloten apparaten. Nu zou dit binnenkomende signaal worden afgeknepen naar 40 Mbp/s.

Via de kabel heb je dan vermoedelijk nog steeds 40 Mbp/s.
Via het wifi netwerk en de tablet zal de snelheid niet veel omlaag gaan als het abo van 150 naar 40 Mbp/s wordt gezet. (ik vermoed richting 30 a 35 Mbp/s, omdat router en tablet deze snelheid aankunnen)
Ik werk op heel veel computers elders en ook soms achter hele oude 8 Mbp/s verbindingen. Met surfen is het nog te doen, maar iets downloaden is echt koffie drinken.
De grens voor "normaal" gebruik ligt voor m'n gevoel ergens bij 20/25 Mbp/s. Maar dat zal voor iedereen anders zijn.

Draadloos is het signaal nl. afhankelijk van de capaciteiten van router en ontvangend apparaat (tablet) en is het minder afhankelijk van een daling van het aangeboden signaal op dit nivo.

Ik denk wel dat Asteri het een beetje zal gaan merken, maar echt veel verschil zal er niet zijn, als hij internet gebruikt zoals hij het omschrijft.
.
Zelf ben ik deze week overgegaan van 250 Mbp/s naar 500 Mbp/s en het verschil merk ik alleen bij het downloaden van een eventuele film en muziek. Dat gaat echt 2 keer zo snel.
Maar bij het gewone surfen en e-mailen, merk ik geen enkel verschil.

Niek

22 november 2016 om 22:37.
asteri zegt:

Hallo Niek,
Als ik jouw reactie goed begrijp, zal ik met mijn gebruik zoals ik het nu doe weinig verschil ondervinden. Is dat ook voor Skype? Ik heb nu meestal een prima verbinding, blijft dat dan ook met 40Mbps?
Dan heb ik nog een vraag, ik zou per 1 december een Netflix account delen voor op de tablet. ik begreep dat dit streamen is, zou ik dat ook nog met 40Mbps kunnen doen of wordt dat koffie drinken zoals jij zei :D ??
By the way Asteri is een vrouw ha ha ha .

23 november 2016 om 12:48.
KoosW zegt:

@Niekie: je heb gelijk. Net even getest en het blijft ca. 40 Mbp/s. Dit zowel achter de Ziggo modem/router als achter men eigen Sitecom router. Gooi de verschillen van wifi of bekabeld wel eens door elkaar maar ook waarmee je wifi ontvangt.

23 november 2016 om 14:03.
KoosW zegt:

Even een andere opmerking: plaats zojuist om 15:03 uur een bericht maar tijd wordt weer gegeven alhier om 14:03 uur? Ergens een verkeerde tijd instelling op het forum.
En ook deze bericht geeft andere tijd aan en wordt boven Dirk Boom bericht geplaatst.

23 november 2016 om 14:08.
Dirk Boom zegt:

Volgens mij lukt dit allemaal wel.
Ik heb zelfs TV gekeken met een signaal van 8 Mpps (wel via ethernetkabel). Dat ging goed maar als ik óók nog wilde bellen of als er meerdere PC's (via wifi) bezig waren, dan wilde deze snelheid wel eens problemen geven.
Wat ik aanraad: probeer het gewoon. Als het ondanks positieve verwachting toch tegenvalt, dan zal Ziggo geen bezwaar maken als het signaal weer sneller moet worden.

23 november 2016 om 14:11.
Dirk Boom zegt:

@KoosW, betr de tijd/verplaatsingen: ik zag dat in een ander bericht ook gebeuren. Foutje in de Clubs-software, naar ik aanneem.

23 november 2016 om 15:07.
KoosW zegt:

@ Dirk Boom, verwacht het ook. Tijd bijlage van nu bijgevoegd als een testje en zie nu dat het weer klopt.

23 november 2016 om 19:05.
asteri zegt:

Hoi allemaal,
ik heb het 1 en ander nagevraagd en nageplozen. Het abonnement wat ik nu heb, internet-bellen en tv wordt niet meer geleverd zoals ik het nu heb. De tricker is........ en ik vermoedde al dat er ergens een addertje onder het gras lag, als ik terug wil als de 40 mbps niet bevalt ik dan duurder uit ben dan nu. Bovendien heeft 40 mbps een upload van 15 mbps en volgens mensen die er meer verstand van hebben als ik, kan dat lastig worden met skypen.
Dus ik laat het maar even zoals het nu is. Soms is goedkoop , duurkoop.
fijne avond
asteri

24 november 2016 om 21:59.
Dirk Boom zegt:

Bedankt voor het terugmelden.

25 november 2016 om 00:00.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Internet en cloud-Club?
Internet en cloud-Club