Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Internet en cloud-Club
Foto/opslag.
Geplaatst op 7 december 2016 om 17:34 door Cees-1946

Ik ben gewend om mijn foto's op een externe harde schijf op te slaan. Al Een paar keer serieuze computer/problemen onder vonden. Zodat de foto's ook niet beschikbaar waren. Inmiddels is mijn 2e externe harde schijf defect en alleen nog een knipperend lampje. Verder wordt er niks doorgegeven. Ik weet, dat er mogelijkheden zijn om de foto's (digitaal) Via e.o.a. site in het internet te kunnen opslaan.
Maar kan dit op een veilige manier..?? Zijn daar ook opslag kosten aan verbonden. Geen idee hoe dit werkt vandaar deze mededeling van Eenhoorn uit Breda.!!

16 reacties
Dirk Boom zegt:

Opslaan in de cloud (waarnaar je nu vraagt) is beveiligd d.m.v. mailadres en wachtwoord. Voor zover op internet iets veilig is, is dit bij een goed gekozen wachtwoord veilig. Een pré vind ik de grote cloudopslagdiensten van Microsoft (Onedrive) of Google, of bijv. Dropbox. Waarom: deze providers kunnen het zich niet veroorloven dat er iets misgaat. Onedrive past het beste bij Windows maar het kan ook anders.
Elke opslag is gratis tot een bepaalde hoeveelheid data, daarna is bij te kopen.
Ikzelf gebruik Office 365. Dat kost jaarlijks geld maar je krijgt daar wél 1 TB aan opslag bij op Onedrive! Een voordeel van OneDrive is, dat dit, als het eenmaal is geïnstalleerd, er in de verkenner uitziet als een harde schijf. Dat is vertrouwd, en je kunt dus knippen, kopiëren, plakken, mappen maken, enz én het synchroniseert met de computer.
Er zijn ook speciale clouddiensten voor foto-opslag.
Om ergens te beginnen: ga eens naar www.seniorweb.nl en tik in bij het vergrootglaasje: cloud. Dan komen er diverse artikelen tevoorschijn.
En dan een vraag: hoeveel opslag heb je nodig?

7 december 2016 om 19:19.
Niekie zegt:

Sorry Dirk. Ik was ietsje later, met een verhaal erover.

Niek

7 december 2016 om 19:23.
Dirk Boom zegt:

Haha het moet eigenlijk zo werken als bij Whatsapp of Messenger, waar je het kunt zien als een ander aan het tikken is.

7 december 2016 om 21:06.
Niekie zegt:

Dat zou inderdaad ideaal zijn, maar ik heb dat buiten Facebook en WA nog op geen enkel forum gezien. :-)

Niek

7 december 2016 om 22:11.
Cees-1946 zegt:

@ - Hr Boom, dank voor U reactie,
DE komende periode zal ik eens bekijken wat voor mij het beste is om foto's te gaan opslaan.
Hierin heb ik nog geen ervaring opgedaan.
Met vr. groet Eenhoorn. (C-Braat)

8 december 2016 om 09:36.
marijac zegt:

U kunt eventueel usb sticks ook gebruiken voor opslag. Het is flash en heeft geen draaiende onderdelen. Op 64GB kunt u heel wat jpg foto's daar op kwijt. Meerdere usb sticks geven minder risico op verderf. Netjes geordend geeft plezier voor mij persoonlijk.
Vr. Gr. Marijac.

19 december 2016 om 15:24.
Cees-1946 zegt:

Mevr, Marijac @ U w advies voor foto/opslag op een usb/stick, dit heeft alleen maar beschadigde foto's opgeleverd.. Regelmatig kwam er een grijs scherm op de foto. Met de externe harde schijf, had ik daar minder last van. Alleen de externe schijf kan defect raken en dan is er een probleem.. Mijn systeembeheerder (Jeffrey) komt binnenkort en te samen
gaan we naar een passende veilige opslag voor de foto's. Dank je wel.

19 december 2016 om 15:41.
marijac zegt:

Dit is voor mij de eerste keer dat ik dit jammerlijke feit lees. Zelf gebruiken wij Sandisk, Lexar, Emtec, Philips en zelfs een merkloze uit de begin tijd (2GB). Zelfs foto's die in Raw (15MB) staan op de stick.
Wat wel van belang is dat de Comp. genoeg rekenkracht heeft lijkt mij. Zelf gebruiken we Microsoft Office en Photoshop CC.
Hoop dat uw Jeffrey uw Comp. op waarde kan schatten. Want hetgeen u beschrijft mag niet voorkomen is mijn overtuiging. Is uw kaart in het foto toestel al eens geformatteerd ?.
Vriendelijke Groet en succes, moet goed komen! Marijac. (m).

22 december 2016 om 16:20.
Dirk Boom zegt:

Een USB schijf of externe harde schijf is een ding dus kan defect raken (vroeg of laat gebeurt dat), zoekraken, niet passen op een apparaat, of gestolen worden. Sommigen vinden de fysieke nabijheid prettig, en meenemen is gemakkelijk.
De cloud (Onedrive bijv.) gaat niet kapot, kan niet zoekraken, werkt bij elk apparaat, en wordt niet gestolen al kan men gehackt worden (kans is klein bij een goed wachtwoord en een groot cloudbedrijf). De cloud is overal beschikbaar waar internet is en reist altijd mee.
De keuze is persoonlijk.

22 december 2016 om 16:41.
Cees-1946 zegt:

Ik heb destijds gehoord, dat er met foto/opslag in een Usb/stik problemen kunnen komen wanneer de stick vol is.. Bv 550 foto's en dan is de grens bereikt.. Met een volle kan dan op een foto een grijs scherm komen. Zo heb ik dit ook ervaren. Daarna geen foto/opslag meer op de usb/stick. Een enkele keer, wanneer ik ergens ben en dan voor een tijdelijk iets om foto's over te zetten naar de pc of externe harde schijf. Usb stick is handig om documenten in op te slaan en ook te gebruiken voor (ik noem maar wat) de belasting invulling bij de vakbond. .Ik heb zo mijn eigen ervaringen met het computer gebeuren .Keer op keer kom ik stap voor stap weer een beetje verder. Lid zijn van S/w ervaar ik als een toegevoegde waarde.!!

22 december 2016 om 17:00.
Dirk Boom zegt:

Ik gebruik USB-sticks als tijdelijke opslag en ter meerdere zekerheid als ik een presentatie geef of een cursus. Ik wil dan niet uitsluitend vertrouwen op de beschikbaarheid van internet of op de goede werking van de PC/laptop. Ook is een stick gebruikt om Windows 10 opnieuw op PC te zetten, of om iets op de TV af te spelen (kan ook via internet), maar nooit als backup. Wel heb ik de cartridge, later de CD/DVD, en dan de externe harde schijf als backup gebruikt. Nu is dat de cloud en maak ik geen backup meer (dat heb ik vaker verteld).

22 december 2016 om 18:36.
marijac zegt:
Flash is de toekomst zien we steeds meer bij laptops. En ja als een stick vol is zou ik er geen foto's meer bij willen proppen, dan gaat het fout. Externe schijven zullen verdwijnen vanwege mechanische werking. Naar de toekomst toe verwacht ik een steeds grotere toename van gehackte apparatuur. Zie ook de onveiligheid van face book en aanverwante. Mijn kasten met schijfjes is veranderd in een laatje. Vandaar mijn schrijven. Dit alles is maar mijn mening.
Vr. Gr. van marijac.
23 december 2016 om 13:52.
Cees-1946 zegt:

Het is geen kwestie van vol proppen., maar een usb/stick die min of meer belast is me opslag, heeft tijd nodig om geopend te worden. Dat gaat niet zo maar ineens.. Enkele foto's is geen bezwaar, maar het risico van beschadiging wordt groter naarmate de Stick voller wordt.

23 december 2016 om 14:15.
Niekie zegt:

Ik werk met een NAS met 2 schijven van elk 2 TB in raid 1. (dat houdt in dat beide schijven altijd dezelfde data bevatten, ze worden dus gespiegeld).
Dat ding staat boven en gaat elke avond 2 uurtjes aan, om volledig automatisch alles te backuppen, wat hier aanstaat in huis.
Geen omkijken naar. Alles in eigen hand.
Ben sowieso geen echte voorstander van Cloud opslag. (te traag en je weet niet wie er aan komt. Bovendien hou ik niet van jaarlijks terugkerende kosten)
De aller belangrijkste bestanden staan op een paar dvd's die bij m'n zoon in huis liggen. (ivm brand/diefstal).
Andersom staat op mijn NAS 300 GB aan data van hem.

Overigens snap ik het probleem van kapotte harde schijven/ usb sticks niet.
We praten over een backup, dus er is altijd nog een originele andere versie.
Nou gaan schijven/usb sticks bij mij niet snel stuk, maar als dat gebeurt en je bent data kwijt is dus je backup niet goed.

Niek

23 december 2016 om 14:44.
Dirk Boom zegt:

Misschien even terug naar de oorspronkelijke vraag.
Die betrof opslaan in de cloud: is het veilig, zijn er kosten aan verbonden, hoe werkt het?

23 december 2016 om 15:36.
Cees-1946 zegt:

Niek @ Met hulp/middelen voor de computer/laptop, kan er zo nu en dan weleens iets defect raken. Wanneer dit gebeurd, is het spijtig.. Gelukkig heb ik nu alles dubbel. Verder zal voor mij de tijd wel bepalen wat en hoe het verder zal gaan .Elke informatie ivm opslag is welkom..

23 december 2016 om 15:39.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Internet en cloud-Club?
Internet en cloud-Club