Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Internet en cloud-Club
Kan niet meer op internet
Geplaatst op 1 januari 2017 om 11:35 door appelspoel

Allemaal de beste wensen voor 2017...
Meteen een probleempje. Mijn man heeft een desktop met daarop windows 7. Sinds een week kan hij niet meer op internet. Steeds krijgt hij de tekst: deze pagina kan niet worden weergegeven.
Mails ontvangen gaat wel, maar versturen niet.
Ik heb geprobeerd het mailtje met de links van de Antispareware , dat ik enige tijd terug van Henk ontving, door te sturen naar de computer. Het mailtje kan dan gelezen worden, maar als we op de link drukken krijgen we te zien, de site van Seniorweb kan niet geopend worden....
Het maakt niet uit of we via Google of via IE proberen. Steeds komt alleen de startpagina en wat we verder ook proberen, dat mislukt.
Wordt dat een nieuwe computer of is er nog een simpel herstel mogelijk???
vriendelijke groet,
Mien
 

13 reacties
Dirk Boom zegt:

Wel mail ontvangen, niet mail versturen, geen internet, in dat rijtje is het ontvangen van mail vreemd.
Is het modem al uitgezet, en weer aangezet?
Staat op de PC het wifi of de LAN-verbinding aan? Zit bij vaste verbinding de stekker er goed in? (doe hem een paar keer eruit, erin)

1 januari 2017 om 12:47.
Niekie zegt:

Geen nieuwe computer denk ik. Windows is een beetje in de war vermoed ik. Als de pc weinig wordt gebruikt, zou het nog te maken kunnen hebben met een update van Microsoft die er voor zorgde dat de internet verbinding weg viel.

Tik in het zoekvak cmd en dan geen enter, maar in het schermpje daarboven klik je met rechts op cmd.exe en dan "als administrator uitvoeren".
Je ziet een zwart dos schermpje verschijnen.
Tik daarin ipconfig /renew. (let op de spatie voor de / )

Daarna probeer je of een bedrade verbinding weer werkt. Zo ja ga op zoek naar updates.
Als dit niet werkt gaan we iets anders proberen.

Niek

1 januari 2017 om 13:12.
appelspoel zegt:

dank voor de vlotte reacties. Even wat antwoorden: De pc is met een draad verbonden, alles zit er goed in. Wij zetten 's nachts altijd alle apparaten uit , dus ook de modem. Die is dus aan en uit gezet.
In het zoekvak cmd.exe als administrator uitgevoerd, toen kwam er onder c:/ system32> ipcconfig /renew "Fout: niet herkende of onvolledige opdrachtregel" te staan met daaronder nog een heleboel cijfers en letters....
Ik kan het proberen te knippen, dan naar mijn laptop te sturen en dan als bijlage hier bij proberen te doen, Maar dat is nogal een gedoe.. hopelijk kun je uit het bovenstaande al genoeg opmaken.
gr. Mien

1 januari 2017 om 14:17.
appelspoel zegt:

Foutje....ik kan het natuurlijk niet naar mijn laptop sturen, want we kunnen geen mails met die computer verzenden....

1 januari 2017 om 14:18.
Niekie zegt:

Citaat: "" toen kwam er onder c:/ system32> ipcconfig /renew "Fout: niet herkende of onvolledige opdrachtregel""

en dat klopt want ipconfig is met 1 c.

En s'nachts alles uitzetten is niet slim. Elke dag moet dus je modem zich opnieuw aanmelden bij de provider. Daarna mag eigenlijk pas de router weer aan, want die moet verbinding maken met het modem. Daarna mag de pc pas aan, want die moet van de DHCP server van de router een ipadres krijgen.
Het beste is modem en router nooit uit te schakelen.
Voer het commando nog eens foutloos uit.

En je kunt natuurlijk wel een printscreen maken en die via een usb stick naar de laptop transporteren.

Niek

1 januari 2017 om 17:19.
appelspoel zegt:

Sorry, dat was een tikfoutje.....we hebben het met 1c gedaan en kregen die foutmelding.

Ik meldde nog meer foute dingen, want Juust (mijn man) zei dat alles werd uitgezet, maar daar bedoelde hij mee;de electra eraf. De modem en router blijven gewoon aan. Daar is , volgens mij ook niets mis mee, want de wifi doet het gewoon op mijn laptop. Of heeft dat er niets mee te maken.?

Nu hebben we nog nooit een printscreen gemaakt. Een usb stick in de computer doen en dan gewoon op de knop PrtSC drukken? Komt er dan een nieuwe afbeelding op het scherm die je naar de usb stick moet kopiëren?
Mien

1 januari 2017 om 18:47.
Niekie zegt:

Ik vermoed dat u ook een tikfoutje heeft gemaakt met het commando " ipconfig /renew " want elke Windows pc kent dat commando. Probeer het nog eens dus
ipconfig - spatie - /renew .

Een schermafdruk met Windows 7: Lees daar over even op deze site.

Verder lees ik dat u "er" de electra er afhaalt. Maar dat is toch hetzelfde als uitschakelen?

Overigens staat hier de handleiding van de clubs.

Niek

1 januari 2017 om 21:39.
appelspoel zegt:

ik had de punt, die bij het eerste antwoord achter renew stond erbij gezet...nu heb ik die weggelaten en krijgen nu geen foutmelding.
De elektra wordt alleen van het scherm etc. afgehaald, de verbinding met router en modem blijft, maar dat is het probleem niet, we zullen niet teveel door elkaar halen....
Ik heb een printscreen gemaakt, via "word" op de usb stick gezet en nu in mijn documenten op de laptop geplaatst...
Toen het beeld in het zwarte scherm, dat ik hier bij zal proberen te plaatsen , verscheen, gebeurde er verder niets. Dus we hebben het weggedrukt. De computer weigert nog steeds verbinding met internet te maken.
We stoppen er voor vandaag maar mee, welterusten en alvast bedankt ( we hebben weer wat bijgeleerd)
Mien

1 januari 2017 om 22:26.
Niekie zegt:

Als jullie een KPN experia box hebben dan geeft het schermpje aan, dat de pc daarmee verbinding heeft. (ipadres 192.168.2.254)

Kan je de morgen volgende scans op Malware doen:

Begin met een scan met ADWcleaner deze link. Klik na het installeren op “Scannen” en wacht totdat dat klaar is en je op "Verwijderen" kunt klikken en start opnieuw op.

Daarna doe je een volledige scan met de Free versie van Malwarebytes: deze link en verwijder alles wat gevonden wordt.

Dan : Junkware Removal Tool gebruiken. https://www.malwarebytes.org/deze link

Als je met IE surft kan je daarna via het menu Extra, Internet Opties en dan het tabblad geavanceerd je instellingen opnieuw instellen.

Kijk in het menu “ extra “ ook even naar het "Invoegtoepassingen beheren". Zorg dat daar maar 1 zoek machine staat en dat mag Bing of Google zijn.

Ik vermoed nl. dat Malware een proxy server heeft ingesteld in uw browser. Ga (als verbinden na de scans en opnieuw opstarten nog niet werkt) in Internet Explorer naar het menu Extra en dan InternetOpties.
Klik daar op het tabblad "verbindingen" en verwijder wat er eventueel in de witte rechthoek staan.
Klik dan op "Laninstellingen" en daar mag alleen het boverste vinkje aangevinkt zijn.

Niek

1 januari 2017 om 22:39.
appelspoel zegt:

Hai, even via het tablet: we hadden al geprobeerd die malware scans te doen, de mail vanseniorweb kon ik doorsturen van mijn laptop naar de desktop, maar als we op desktop de link van de malware site drukten kregen we weer het bericht dat de pagina niet geopend kon worden....Is er een aparte manier om via de kpn of hoe dan ook , die links op de desktop te openen?
Mien

1 januari 2017 om 22:56.
Niekie zegt:

Ja kunt de eerste twee downloaden en opslaan op een usb stick dacht ik. Met de laatste weet ik dat niet zeker.
Maar kijk anders eerst even hier naar op de desktop:

"Ik vermoed nl. dat Malware een proxy server heeft ingesteld in uw browser. Ga (als verbinden na de scans en opnieuw opstarten nog niet werkt) in Internet Explorer naar het menu Extra en dan InternetOpties.
Klik daar op het tabblad "verbindingen" en verwijder wat er eventueel in de witte rechthoek staan.
Klik dan op "Laninstellingen" en daar mag alleen het boverste vinkje aangevinkt zijn ""


Niek

1 januari 2017 om 23:42.
appelspoel zegt:

Het heeft even geduurd, maar daar zijn we weer en het is helaas niet gelukt.
ADW cleaner kon ik via de USB stick op de computer laten draaien, die vond 26 malware en die werden allemaal verwijderd.
Ik probeerde het overzicht van de verwijderde malware te knippen, maar deed waarschijnlijk iets verkeerd, want de pagina was wit en alles was verdwenen.
Toen probeerde ik de free versie van Malwarebytes. Daar kwam echter een bestandsmap van tevoorschijn. Achter een paar onderwerpen stond "toepassing" , maar toen we dat probeerden kregen we "can't connect the server " te lezen.
Weer verwijderd en nogmaals geprobeerd , nu via direct downloaden op de stick. We kregen de toepassing en het bekende schermpje met de vraag of er wat op de computer veranderd mocht worden, maar toen het programma begon stond er al gauw: er is een fout opgetreden....en het ging niet verder.
Toen heb ik de ADWcleaner nog een keer gedaan, om te zien of de malware echt allemaal weg was. Hij ging tot bijna het eind, Er stond al "beëindigd" en 0 fouten, maar toen kwam er te staan: ADW cleaner reageert niet meer....Ik heb het toen nog een keer op mijn laptop geprobeerd, om te controleren of de fout niet in de stick zat, maar op mijn laptop werkte hij gewoon tot het einde goed.
Van te voren hadden we al de zoekmachines gecontroleerd: Google hebben we verwijderd en dan stond / staat Bing er 2 keer. Bij 1 staat dat hij is uitgeschakeld en bij de andere niet.
We probeerden die uitgeschakeld was te verwijderen maar dat lukt niet.
Bij de internetopties staat bij de verbindingen en de Laninstellingen alles precies zoals het volgens u moet zijn.
Maar nog steeds zonder resultaat.
Nu had Juust al een tijdje terug besloten, dat , als z'n computer het zou begeven, hij die als typmachine zou gaan gebruiken en als spelletjes computer voor z'n vliegspelletjes. Die werken er nog steeds goed op....
Dat moet hij nu dus maar gaan doen !!
Bedankt voor alle moeite.
gr. Mien

2 januari 2017 om 16:53.
Niekie zegt:

Graag gedaan, maar je geeft het een beetje snel op.
Je zou nog een andere kabel kunnen proberen.
We kunnen nog naar apparaatbeheer kijken.
Je zou met een wifi usb stick kunnen proberen het ding online te krijgen en dan Windows updaten.
Maar goed bedankt voor het terug melden.

Niek

2 januari 2017 om 17:14.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Internet en cloud-Club?
Internet en cloud-Club